Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Panamera

Stijlicoon 911 Targa 4S

Porsche 911 Targa 4S - Stijlicoon

Stijlicoon

Gedurende ons leven slaan we veel herinneringen op. Sommige worden in ons hoofd in complete films omgezet. Met emoties in stereo. En beelden in technicolor. Van vormen en voorbeelden die diepe indruk op ons hebben gemaakt.

Een van deze films toont de 911 Targa en begint in 1965 in Zuffenhausen. Waar anders? Hier ontstaat de oer-Targa met rolbeugel en afneembaar vouwdak – het slimme antwoord van Porsche op Amerikaanse veiligheidsvoorschriften. Afgeleid van de 911 Coupé voldoet de 911 Targa aan de grote vraag naar een open variant van de ‘Elfer’, maar met het comfort en de veiligheid van een gesloten model.

Stijlbepalend is vooral de targabeugel van aluminium met 3 sleuven en het ‘targa’ logo. Door de jaren heen maakt het design diepe indruk in de herinneringen van de bestuurders en de liefhebbers.

In 1975 wordt de zilverkleurige targabeugel bij het G-model van de 911 vervangen door een zwarte. Met 4- wielaandrijving is de 911 Targa voor het eerst bij het type 964 leverbaar. Bij de vierde generatie van de 911 krijgt de Targa in 1995 een compleet nieuw dakconcept: een elektrisch bediend glazen dak met aluminium sierlijsten langs de zijkant. Evolutionair doorontwikkeld kent de 911 Targa in deze vorm ook in de volgende generaties een vaste stijl – met een open rijgevoel, ook bij een gesloten dak, en een bekroond design.

De 911 Targa krijgt nu een fascinerend vervolg. Met de wedergeboorte van de iconische targabeugel, met innovatieve daktechniek, met het fascinerende gevoel van open rijden en een bijzonder hoge mate van comfort. Een vervolg dat zich weer op de weg afspeelt. Het einde van de film? Die ligt natuurlijk open.