Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Panamera

De remmen 911 GT3

Porsche - De remmen

De remmen

In het grensbereik heb je vooral één ding nodig: reserves. Bij het vermogen. En bij de veiligheid. Dat kan alleen met technologie die zich in de motorsport heeft bewezen en waarop de bestuurder altijd kan vertrouwen. Het zorgt voor extra speelruimte. Met name op de limiet.

De nieuwe 911 GT3 beschikt daarom over een bijzonder krachtig en tegelijkertijd lichter remsysteem met specifiek afgestemde rembekrachtiger. De rode aluminium remzadels met 6 zuigers op de vooras en met 4 zuigers op de achteras zijn eendelig en van het gesloten type. De voordelen: een hogere stijfheid en een uitstekend drukpuntgedrag, ook bij extreme belasting.

Sterker nog: bij de 911 GT3 is het formaat van de remmen meegegroeid met het vermogen. Zo hebben de remschijven niet alleen vóór, maar nu ook achter een diameter van 380 mm. De tweedelige constructie met gietijzeren remschijven en aluminium binnenring zorgt voor minder gewicht en vermindert daarmee zowel het onafgeveerde gewicht als de roterende massa. Ze zijn geperforeerd en van binnenuit geventileerd – voor goede remprestaties ook bij natte weersomstandigheden. Of bij grote sportieve uitdagingen.