Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Het onderstel

911 GT3

Het onderstel

Het onderstel van de nieuwe 911 GT3 is afgestemd op de hoge eisen die de motorsport stelt – en daarom ook op de openbare weg extreem sportief. Het onderstel is in vergelijking met de 911 Carrera met 30 mm verlaagd. Zo biedt de nieuwe 911 GT3 in combinatie met het specifiek afgestemde onderstel een buitengewone souplesse, een hoge mate van rijstabiliteit en een beter rijgedrag, met name in bochten.

De vooras is voorzien van een onafhankelijke ophanging met afzonderlijk aan de Ageren, niet reageren. Er zijn, niet arriveren. Direct, niet straks. Het grensbereik accepteert geen vertraging. Langs- en dwarsdraagarmen opgehangen wielen. Bij de achteras wordt een in de motorsport geteste multilink-as met subframe toegepast in LSA-bouwwijze (licht, stabiel, direct). De hoogte, mate van camber en sporing alsmede de stabilisatorstangen van het onderstel zijn afzonderlijk af te stellen voor het gebruik op het circuit. Extra kogelgewrichten bij de voor- en achteras zorgen voor een bijzonder stabiele verbinding van het onderstel met de carrosserie.

Een als meeruitvoering leverbaar liftsysteem op de vooras verhoogt de bodemvrijheid aan de voorzijde met 30 mm – tot een snelheid van ca. 50 km/h. Dit vermindert het risico op schade aan de onderzijde bij stoepranden, hellingen of garage-inritten.