Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Identiteit 911

911 Carrera
Porsche - Identiteit 911
Getoond modellen: 911 Carrera, 911 Carrera S Cabriolet, 911 Carrera 4S

Identiteit 911

Onze traditie, de ‘Dr. Ing.’ in onze bedrijfsnaam. En de meer dan 30.000 overwinningen in de autosport. Ook daarover bestaat geen twijfel. En zo zijn er nog meer heldenverhalen. Maar we onderscheiden ons ook in de verantwoordelijkheid die hieruit voortvloeit – voor de toekomst van de sportwagen en voor het milieu. Daarbij komt de reputatie als sportwagenicoon. Maar die reputatie is alleen iets waard als we ervan kunnen profiteren.

Afkomst en toekomst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In elk geval voor ons. Zeker, goede sportwagens zouden we sowieso kunnen produceren. Maar geen Porsche. En al helemaal geen 911.

De 911 is onze identiteit. Ook – en juist – in de 21e eeuw. Met een onmiskenbaar design. Met een techniek die afkomstig is van het circuit. Met emoties die sinds 1963 standaard zijn.

Maar is dat voldoende voor de toekomst? En vooral: is dat voldoende voor u? Moet je je niet af en toe losmaken van de traditie voordat je er op een dag in vastroest, wat elke vernieuwing onmogelijk maakt?

Wij denken van wel. En hebben daarnaar gehandeld: vrijwel elk onderdeel van de meest recente 911 generatie is nieuw. Dat is onze opvatting van traditiebehoud. En onze manier om aan de fascinatie die sportwagen heet en aan de mythe van de Porsche 911 recht te doen.

Dat doen we met een toekomstgericht ontwerp en een verlengde wielbasis. Met doorontwikkelde motoren die minder verbruiken, maar beter presteren. Met technologieën die de efficiency verbeteren, zoals de automatische start-stopfunctie, thermomanagement en boordnetrecuperatie. Met een doordachte lichtgewicht constructie en een nieuw ontworpen dakconstructie voor de Cabriolet. Met de doorontwikkelde 4-wielaandrijving Porsche Traction Management (PTM). Met een ergonomisch doordacht interieur en sportief comfort.

Daarin onderscheiden we ons. De combinatie van traditie en innovatie, van performance en gebruiksgemak, van vorm en functie. Voor ons zijn dat geen tegenstellingen, maar een motivatie. We noemen dit Intelligent Performance.

Onze identiteit is met veel woorden treffend te omschrijven. En met 3 cijfers.

De 911. Porsche identiteit.