Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

De constructie

911 Carrera S Cabriolet
Getoond model: 911 Carrera

De constructie

De innovatieve carrosserieconstructie van de 911 voldoet aan 2 constructierelevante eisen: ten eerste een hoge rijdynamiek door een extreem stijve carrosserie. Ten tweede een tot 65 kg lager voertuiggewicht, vooral dankzij een intelligente lichtgewicht constructie.

Laten we het tweede punt eens nader bekijken. Door de toepassing van een innovatieve verbindingstechniek kunnen specifieke materialen precies daar worden ingezet waar ze ook nodig zijn.

Daarom hebben wij bij de kale carrosserie staalsoorten gebruikt die zelfs bij dunwandige toepassing een hoge stijfheid hebben. Daarnaast is op grote schaal aluminium en magnesium toegepast, bijvoorbeeld voor het dak, de bodemplaat, de voorzijde, de portieren, de achterzijde, de spatschermen, de motorkap en de bagageruimteklep. Bovendien zijn de steunen van het dashboard en de middenconsole – en bij de Cabriolet modellen de dakelementen – van het bijzonder lichte materiaal magnesium gemaakt. De hoge materiaalefficiëntie zorgt voor een lager gewicht en daarmee voor een lager brandstofverbruik.

Voor u betekent deze intelligente mengeling van verschillende materialen: een lager gewicht, een hoge mate van rijcomfort door een uitstekend trillingsgedrag en een bijzonder hoge verbindingsstijfheid van de materialen, een tot wel 25% hogere dynamische torsiestijfheid vergeleken met het voorgaande model, en nog sportievere rijeigenschappen.

De langere wielbasis zorgt voor meer comfort en verbetert de koersvastheid rechtuit. Tevens zorgt het voor betere stabiliteit bij hoge snelheden en in snel gereden bochten.