Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Panamera

De constructie 911 Carrera S Cabriolet

Porsche 911 Carrera S Cabriolet - De constructie
Getoond model: 911 Carrera

De constructie

De innovatieve carrosserie van de 911 voldoet aan 2 constructierelevante eisen: ten eerste een hoge rijdynamiek door een extreme carrosseriestijfheid. Ten tweede een gering wagengewicht, voornamelijk dankzij de slimme, lichte constructie.

Laten we het tweede punt eens nader bekijken. Door de toepassing van een innovatieve verbindingstechniek kunnen specifieke materialen precies daar worden ingezet waar ze ook nodig zijn.

Daarom hebben wij bij de kale carrosserie staalsoorten gebruikt die zelfs bij dunwandige toepassing een hoge stijfheid hebben. Daarnaast is op grote schaal aluminium en magnesium toegepast, bijvoorbeeld voor het dak, de bodemplaat, de voorzijde, de portieren, de achterzijde, de spatschermen, de motorkap en de bagageruimteklep. Bovendien zijn de steunen van het dashboard en de middenconsole – en bij de Cabriolet modellen de dakelementen – van het bijzonder lichte materiaal magnesium gemaakt. De hoge materiaalefficiëntie zorgt voor een lager gewicht en daarmee voor een lager brandstofverbruik.

Deze slimme constructiecombinatie betekent voor u: een laag gewicht en een hoog rijcomfort door een uitstekend trillingsgedrag en een bijzonder hoge verbindingsstijfheid van de materialen, een hoge dynamische torsiestijfheid, en bijzonder sportieve rijeigenschappen.

De lange wielbasis verhoogt het comfort en zorgt voor een beter rechtuit rijden en vergroot de stabiliteit bij hoge snelheden en in snel gereden bochten.