Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

De airbags

911 Carrera S Cabriolet
Getoond model: 911 Carrera S Cabriolet

De airbags

De vooruitstrevende airbagtechnologie van de 911 Carrera modellen: fullsize airbags voor bestuurder en passagier, die afhankelijk van de ernst en aard van het ongeval (frontaal of schuin van voren) in twee fasen worden geactiveerd. Bij een minder zware aanrijding wordt de eerste fase geactiveerd om de inzittenden te beschermen. De airbag wordt daarbij minder hard opgeblazen waardoor de inzittenden minder zwaar worden belast.

Om de kracht en de richting van de botsing beter te kunnen bepalen, zijn er behalve de sensoren op de centrale eenheid, nog eens 2 extra sensoren op de tunnel bij de koplampen aangebracht. Een aanrijding wordt nu niet alleen sneller, maar ook nog nauwkeuriger herkend en geanalyseerd.

Het Porsche Side Impact Protection System (POSIP)

Coupé en Cabriolet – de 911 wordt standaard uitgevoerd met het Porsche Side Impact Protection System (POSIP). Dit systeem bestaat uit verstevigingsprofielen in de portieren voor aanrijdingen van opzij en 2 zijairbags per kant: de zijwangen van de stoelen zijn uitgerust met een geïntegreerde thoraxairbag en in de portierpanelen is een hoofdairbag ondergebracht, die zich van onderen uit het paneel ontvouwt. De thoraxairbags hebben een volume van 10 liter en de hoofdairbags hebben een volume van 15 liter – een ruime veiligheidsmarge bij een aanrijding van opzij.