Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Porsche Communication Management (PCM)

911 Carrera S Cabriolet
Porsche Communication Management (PCM)

Porsche Communication Management (PCM)

Het Porsche Communication Management (PCM) inclusief navigatiemodule. Tegen meerprijs is voor de 911 modellen het Porsche Communication Management (PCM) leverbaar. PCM is de centrale besturingsunit voor audio, navigatie en communicatie. Weergaloos en veelzijdig, maar toch uiterst gebruiksvriendelijk.

Belangrijkste kenmerk is het 7 inch touchscreen met een hoge resolutie, dat intuïtief kan worden bediend. Maar vanzelfsprekend kunt u ook de vertrouwde draai-drukknop blijven gebruiken. De schermweergave is met maximaal 5 items per pagina heel overzichtelijk. In de voetregel van het scherm wordt een helpfunctie weergegeven.

De radio heeft 42 geheugenplaatsen, een dubbele FM-tuner met RDS-diversity, die op de achtergrond voortdurend de beste frequentie van het gekozen radiostation zoekt, en verder onder meer een dynamische autostore-functie.

De cd-/dvd-speler is zowel geschikt voor de weergave van cd’s als audio-dvd’s en speelt ook mp3-disks af. Daarbij kan ook het geluid van video-dvd’s worden afgespeeld. Tegen meerprijs is het PCM bovendien leverbaar met een geïntegreerde cd-/dvd-wisselaar voor maximaal 6 cd’s of dvd’s.

Met de universele audio-ingang (USB) in het dashboardkastje kunt u uw iPod® of een andere willekeurige audiobron aansluiten – ook om op te laden. De bediening van de iPod® of een USB-stick vindt comfortabel en veilig via het PCM, het optionele multifunctionele stuurwiel of de optionele spraakbediening plaats.

Via de USB-aansluiting kunnen bovendien de gegevens van de performance-indicatie van het Sport Chrono Pakket en de elektronische rittenadminsitratie gedownload worden. Bovendien kunt u tot wel 10.000 titels in mp3-formaat op de interne harde schijf (Jukebox) van het PCM zetten – en vanaf daar afspelen. Podcasts en luisterboeken worden herkend en afgespeeld, Cover-Art wordt weergegeven.

In de navigatiemodule van de PCM met een snelle harde schijf kunt u kiezen tussen 3D- en 2D-weergaven van de kaart. Zelfs 3D-weergave van terreinen met daaroverheen de satellietkaart alsmede de 3D-weergave van gebouwen is in bepaalde gebieden mogelijk. In de stand ‘splitscreen’ kan naast een gedeelte van de actuele kaart ook een lijst met pictogrammen weergegeven worden, die de komende route aangeven.

Bovendien beschikt de navigatiemodule over een dynamische routeberekening die rekening houdt met officiële verkeersberichten (TMC), alsmede extra verkeerssensoren (TMC Pro).**

De spraakbediening

Navigeren, telefoneren of naar de radio luisteren? U zegt het maar. Want vrijwel alle functies van het PCM zijn via de als meeruitvoering leverbare spraakbediening met hele woorden op te roepen. In het algemeen kan elke menufunctie worden opgeroepen, zoals die op het scherm wordt weergegeven. De spraakbediening begrijpt de samenhangende ingave van navigatiereisdoelen, telefoonboekvermeldingen of radiozendernamen. Met spraakcommando’s kunt u ook door menulijsten bladeren. Het gebruik van het systeem vergt geen voorbereiding.

De elektronische rittenadministratie

Het PCM is tegen meerprijs leverbaar met een elektronische rittenadministratie. Deze module registreert automatisch voor elke rit gegevens als kilometerstand, ritafstand, datum, tijd, vertrekpunt en bestemming. De gegevens kunnen via de USB-aansluiting worden geëxporteerd en met de bijgeleverde software thuis op de pc worden geanalyseerd. De software voldoet aan de eisen die de Nederlandse fiscus aan de automatische rittenadministratie stelt.

De tv-tuner

Desgewenst is een tv-tuner voor de ontvangst van ongecodeerde analoge en digitale tv-signalen (DVB-T)3) leverbaar. Zo kunt u ook van uw 911 genieten als deze een keer niet in beweging is.

Voor uw eigen veiligheid kunnen tijdens het rijden geen tv-beelden worden weergegeven.

* Op zijn vroegst leverbaar vanaf oktober 2013.

** TMC Pro beschikbaar in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

*** In MPEG-2-codering.