Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Verlichtingsconcept

911 Carrera 4 Cabriolet
Porsche 911 Carrera 4 Cabriolet - Verlichtingsconcept
Getoond model: 911 Carrera 4S

Verlichtingsconcept

Standaard bij de 911 Carrera modellen: bi-xenonkoplampen met koplampsproeiers en dynamische lichtbundelhoogteverstelling. De frontunits bevatten de in led-techniek uitgevoerde knipperlichten, de dagrijverlichting en de stadslichten.

Een rijlichtassistent maakt eveneens deel uit van de standaarduitrusting – zodra het donker wordt, schakelt de lichtassistent om van dagrijverlichting naar dimlicht.

Voor de achterlichten, het derde remlicht, de kentekenplaatverlichting, de knipperlichten achter, het mistachterlicht en – bij modellen met 4-wielaandrijving – de doorlopende achterlichtunits wordt eveneens gebruik gemaakt van de nieuwste led-techniek. Voor een korte responstijd en een hoge lichtopbrengst.

De adaptieve led-remlichten knipperen automatisch bij een abrupte remingreep. Zodra de auto tot stilstand is gekomen, worden automatisch de alarmlichten ingeschakeld.

De verlichting werkt verder met een automatische uitschakelfunctie en voorziet in een coming-homefunctie.

Porsche Dynamic Light System (PDLS)

Tegen meerprijs is het Porsche Dynamic Light System (PDLS) leverbaar.

De dynamische bochtenverlichting zorgt dat de koplampen afhankelijk van stuurhoek en rijsnelheid de bocht verlichten – voor beter zicht in krappe bochten of bij het afslaan. Kortom, zodra u de bocht in gaat, is het licht er al.

De snelheidsafhankelijke aansturing van de rijverlichting maakt net zoals het slechtweerlicht onderdeel uit van het PDLS.