Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus)

911 Carrera 4 Cabriolet
Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus)
Getoond model: 911 Carrera S

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus)

Als meeruitvoering leverbaar voor de 911 Carrera modellen en standaard op de 911 Carrera S modellen: PTV in combinatie met de schakelbak of PTV Plus in combinatie met PDK. Dit systeem verbetert de rijdynamiek en de stabiliteit. Het werkt met een geregelde remingreep op de achterwielen en een sperdifferentieel op de achteras. Bij PTV is dit sperdifferentieel mechanisch, bij PTV Plus elektronisch geregeld.

Afhankelijk van de stuurinslag en -snelheid, de stand van het gaspedaal, giermomenten en de snelheid verbetert PTV of PTV Plus het stuurgedrag en de stuurnauwkeurigheid door gericht afremmen van het rechter- of linkerachterwiel.

Ter illustratie: bij een dynamische rijstijl wordt bij een stuurinslag het wiel aan de binnenzijde van de bocht iets afgeremd. Daardoor komt er tijdelijk meer aandrijfkracht vrij op het wiel in de buitenbocht, waardoor er een extra draai-impuls volgt in de ingeslagen richting. Hierdoor stuurt de auto direct en dynamisch de bocht in.

Bij lage en gemiddelde snelheden neemt de souplesse en de stuurprecisie dankzij PTV of PTV Plus beduidend toe. Bij hoge snelheden en bij het uitaccelereren in bochten zorgt het achteras-sperdifferentieel daarbij voor extra rijstabiliteit. Bij PTV is het sperdifferentieel mechanisch geregeld. Bij PTV Plus is het sperdifferentieel elektronisch geregeld en werkt het met een volledig variabele koppelverdeling. Ook op wisselend wegdek en bij regen en sneeuw blijken de voordelen die dit systeem in combinatie met Porsche Stability Management (PSM) biedt voor de rijstabiliteit overduidelijk.

Wat u daarmee wint? Een bijzonder hoge dwarsdynamische stabiliteit van de auto, een uitstekende tractie en een enorme souplesse bij elke snelheid – gekoppeld aan nauwkeurig instuurgedrag en evenwichtige reacties op lastwisselingen. En daarnaast enorm veel plezier in bochten.