Overhandiging aan de winnaar, Porsche Parade 2011

Overhandiging aan de winnaar, Porsche Parade 2011

Bud Kibbee won de jackpot: De 911 T keert terug naar Californië.

Het publiek was in extase tijdens het Victory Banquet in het Savannah International Trade & Convention Center in Savannah, GA. De gasten klapten en riepen: 'Bud, jij won de auto.' Bud Kibbee stond samen met zijn vrouw Joanne op het podium en kon nauwelijks geloven wat Manny Alban, president van de Porsche Club of America (PCA), en Alexander Fabig, afdelingshoofd van Porsche Classic, hem aanboden: de eerste prijs. Bud Kibbee had net een 1973 Porsche 911 T Coupé gewonnen, waaraan de experts bij Porsche Classic in Stuttgart een jaar hadden gewerkt om hem compleet te restaureren, met als reden om hem te verloten onder de PCA leden. Kibbee had acht loterijtickets gekocht om een goede kans te hebben om het begeerde verzamelaarsobject te winnen. De 85-jarige was gedurende 20 jaar de eigenaar van een 1963 Porsche 356, maar hij had nog nooit in een Porsche 911 gereden.

Bud Kibbee’s geluk zo laat in zijn leven, was een van de hoogtepunten van de Porsche Parade van dit jaar. Het evenement is een traditie voor de PCA met 100.000 leden, de grootste Porsche Club ter wereld, en is een van de belangrijkste Porsche evenementen, dat elk jaar in de USA wordt georganiseerd. Ongeveer 1.600 leden maakten begin augustus de pelgrimstocht naar Savannah, en circa 750 Porsche modellen werden met trots getoond. Het uitgebreide programma dat voor de Porsche gemeenschap werd georganiseerd omvatte de grote parade, waarin meer dan 170 Porsche modellen in konvooi door Savannah reden. Een van de hoogtepunten van het programma was natuurlijk het Concours D’Elegance, waarin 119 vlekkeloos schone en glanzende Porsche modellen ter beoordeling werden gepresenteerd, en 275 andere enthousiastelingen toonden ook hun auto's. Het programma omvatte ook rij-evenementen, zoals een autocrosswedstrijd en een rally.

Echter, dit jaar was Porsche Classic een van de hoofdrolspelers tijdens het Porsche spektakel. Michael Bartsch, vicepresident en CEO van Porsche Cars North America, Manny Alban, Alexander Fabig en Jochen Bader, manager van de Porsche Classic werkplaats, hielden een onthullende ceremonie tijdens het Concours D’Elegance en presenteerden voor de eerste keer de volledig gerestaureerde 911 T aan een enthousiast publiek.

Iets meer dan een jaar geleden, waren de PCA, Porsche Club Coordination en Porsche Classic gezamenlijk met het project 'Herbeleef de passie' begonnen, vonden een geschikte auto in erbarmelijke staat in Los Angeles, vervoerden hem naar Stuttgart en bouwden hem daar weer compleet op. PCA leden ontvingen gedurende het volledige restauratieproces geregeld updates, geschreven, inclusief afbeeldingen en video's op internet, alsmede in de nieuwsbrief van de club.

Porsche fans waren nu eindelijk in staat om de auto in zijn volledige omvang in het echt te bekijken. Echter, het was niet alleen de aantrekkelijke eerste prijs waardoor Porsche Classic zichzelf van haar beste kant liet zien in Georgia. Een grote groep journalisten ontving tijdens een persconferentie gedetailleerde informatie over het complete project en de restauratie, deze persconferentie was een onderdeel van de onthulling van de auto. Verder had Porsche Classic haar eigen stand van bijna 200 m2 in het gastvrije gedeelte van het Convention Center, en dat naast Porsche Lifestyle, Porsche Exclusive & Tequipment en het Porsche Museum. Vele bezoekers namen de gelegenheid om direct van de Classic experts uit Zuffenhausen en de USA advies te krijgen, alsmede met verwondering naar het assortiment van tentoongestelde originele Classic onderdelen te kijken, en informatie te krijgen over de aangeboden onderdelen en via de nieuwe 'Familiestamboom' een idee te krijgen van alle modellen die door Porsche Classic worden ondersteund. Vervolgens konden clubleden deelnemen aan een quiz om hun kennis van Porsche Classic te testen, konden ze kijken naar alle foto's van de 911 T restauratie en luisteren naar een dagelijkse presentatie. Tijdens deze presentatie werden de technische aspecten van de restauratie uitgelegd, waarbij de auto zelf als visueel hulpmiddel werd gebruikt.

'Ons bezoek aan Savannah was een compleet succes', was het triomfantelijke oordeel van Alexander Fabig, afdelingshoofd van Porsche Classic, 'we waren totaal verbluft over de reacties op ons 911 T project. De mensen waren over het algemeen bijzonder geïnteresseerd in het assortiment aan services dat we aanboden.'

Maar toch, Bud Kibbee was degene die de grootste winnaar was tijdens de Porsche Parade van dit jaar. De levendige Porsche fan en zijn eerste extreem waardevolle 911 hebben iets zeer belangrijks gemeen, zijn komen allebei uit Californië. De Porsche 911 T, die bijna was vergeten en nu weer tot leven is gebracht, is weer thuis, onder de hoede van een trotse nieuwe eigenaar.

Porsche Overhandiging aan de winnaar, Porsche Parade 2011 - Projectaankondiging

Projectaankondiging

Porsche Overhandiging aan de winnaar, Porsche Parade 2011 - Aankomst en demontage

Aankomst en demontage

Porsche Overhandiging aan de winnaar, Porsche Parade 2011 - Transmissie

Transmissie

Porsche Overhandiging aan de winnaar, Porsche Parade 2011 - Carrosseriewerk en lak verwijderen

Carrosseriewerk en lak verwijderen

Porsche Overhandiging aan de winnaar, Porsche Parade 2011 - Carrosseriewerkzaamheden Reconstructie

Reconstrueren van de carrosserie

Porsche Overhandiging aan de winnaar, Porsche Parade 2011 - Motor

Motor

Porsche Overhandiging aan de winnaar, Porsche Parade 2011 - Kathodisch dompelbad en lakafwerking

Kathodisch dompelbad en lakafwerking

Porsche Overhandiging aan de winnaar, Porsche Parade 2011 - Interieur

Interieur

Porsche Overhandiging aan de winnaar, Porsche Parade 2011 - Laatste montage en voltooiing

Laatste montage en voltooiing

Porsche Overhandiging aan de winnaar, Porsche Parade 2011 - Overhandiging aan de winnaar, Porsche Parade 2011

Overhandiging aan de winnaar

Porsche Overhandiging aan de winnaar, Porsche Parade 2011 - 911 T in het Porsche Museum

911 T in het Porsche Museum