Porsche - Projectaankondiging
Porsche - Projectaankondiging
Porsche - Projectaankondiging
Porsche - Projectaankondiging
Porsche - Projectaankondiging
Porsche - Projectaankondiging

Projectaankondiging

Voor de eerste keer zal de Porsche Club of America een volledig gerestaureerde klassieker verloten, een 1973 Porsche 911 T.

Het idee voor dit ongebruikelijke project ontstond tijdens een gesprek tussen PCA vertegenwoordigers, Porsche Club Coordination en Porsche Classic tijdens de spectaculaire Porsche "Rennsport Reunion" in Daytona. De Porsche Club of America, de grootste Porsche Club ter wereld met 104.000 leden, verloot traditiegetrouw elke twee jaar Porsche modellen onder zijn leden. De verlote auto´s waren altijd nieuwe auto´s. Echter, deze keer zal er een klassieke Porsche worden verloot. Maar eerst zal hij in zijn originele staat worden gerestaureerd door fabrieksexperts in Zuffenhausen, zijn oude thuis waar hij ooit werd geproduceerd voor de US-markt.

De PCA, Porsche Club Service en Porsche Classic specialisten werkten nauw samen om de juiste auto te vinden. Clubleden konden eerst kijken hoe de auto er in zijn huidige staat uit zag tijdens de Porsche Parade die dit jaar in juli in St. Charles werd gehouden. De 911 T heeft een luchtgekoelde 6-cilinder boxermotor met een inhoud van 2,4 liter. De motor levert 140 pk bij 5.600 1/min. De narrow body van deze 911, bekend als het F model, is een favoriet onder verzamelaars. De betreffende auto was ook in de klassieke kleurencombinatie, zilver (exterieur) en zwart (interieur) geleverd. Doordat dit F model uit het laatste modeljaar stamt, wordt deze als bijzonder waardevol beschouwd.

Maar deze auto is om een hele andere reden interessant voor Porsche Classic. Er is niet veel bekend over zijn verleden, maar op het eerste gezicht heeft de tijd duidelijk zijn sporen achtergelaten. En in de loop der tijd zijn er veel onderdelen toegevoegd. Deze onderdelen kunnen van alles zijn, maar het zijn zeker geen originele onderdelen. Jochen Bader, manager van de Classic werkplaats: 'We kijken uit naar deze uitdaging en zijn trots om aan het publiek te laten zien hoe we te werk gaan.'

Al vele jaren is de Porsche Classic werkplaats in Freiberg/Neckar, maar ongeveer 15 kilometer van de hoofdfabriek in Zuffenhausen, de plaats waar alle klanten aankloppen die hun klassieke Porsche model in topconditie willen houden. Dit geldt voor alle modellen, van de Porsche 356 tot de laatste luchtgekoelde 911, het 993 model. In deze ultramoderne werkplaats worden alleen originele Porsche onderdelen gebruikt. Onderdelen die niet meer leverbaar zijn worden betrouwbaar gereproduceerd. Want Porsche Classic waarborgt niet alleen de wereldwijde levering van onderdelen, maar beschikt ook over een grote collectie aan originele tekeningen van onderdelen en gereedschappen. Het werkplaatsteam werkt jaarlijks op professionele wijze aan ongeveer 250 Porsche oldtimers en youngtimers, van olieverversen tot grondig onderhoud en uitgebreide, complete restauraties. Inclusief speciale wensen.

Zoals bij elke restauratie zal de nieuwe eigenaar van de 911 T een boek met uitgebreide documentatie van de aan de auto uitgevoerde werkzaamheden ontvangen, een exclusieve plaquette en een foto-cd met ongeveer 1.000 foto's, alles verpakt in een waardevolle lederen box. Maar eerst moet er veel werk worden verzet. Maar van deze 911 uit een andere tijd, moet eerst de lak worden verwijderd en hij moet dan compleet worden ontmanteld. Later zal de kale carrosserie, wanneer hij klaar is, op een moderne levensduurlange manier worden beschermd, in een kathodisch dompelbad. Het restauratiewerk omvat ook de complete reconstructie van de motor, transmissie en de interieurdelen. Regelmatige verslagen op deze pagina geven Porsche fans de kans om het restauratieproces te ervaren, inclusief onvoorziene en ongewenste verrassingen en problemen die ontstaan en hoe de werkplaatsexperts ze oplossen.

De Porsche Classic werkplaatsmedewerkers zijn er klaar voor. De 911 T is begonnen aan zijn reis vanuit de USA en wordt binnen enkele dagen in Freiberg/Neckar verwacht.

Porsche Projectaankondiging - Projectaankondiging

Projectaankondiging

Porsche Projectaankondiging - Aankomst en demontage

Aankomst en demontage

Porsche Projectaankondiging - Transmissie

Transmissie

Porsche Projectaankondiging - Carrosseriewerk en lak verwijderen

Carrosseriewerk en lak verwijderen

Porsche Projectaankondiging - Carrosseriewerkzaamheden Reconstructie

Reconstrueren van de carrosserie

Porsche Projectaankondiging - Motor

Motor

Porsche Projectaankondiging - Kathodisch dompelbad en lakafwerking

Kathodisch dompelbad en lakafwerking

Porsche Projectaankondiging - Interieur

Interieur

Porsche Projectaankondiging - Laatste montage en voltooiing

Laatste montage en voltooiing

Porsche Projectaankondiging - Overhandiging aan de winnaar, Porsche Parade 2011

Overhandiging aan de winnaar

Porsche Projectaankondiging - 911 T in het Porsche Museum

911 T in het Porsche Museum