Porsche - Laatste montage en voltooiing

Laatste montage en voltooiing

Laatste hoofdstuk in het restauratieverhaal: de Porsche 911 T is herboren

Elegant, gestroomlijnd, sportief en prachtig om te hebben, als bijna een volledig jaar aan werk een dergelijk schitterend resultaat oplevert, de geroutineerde experts van Porsche Classic kunnen het niet helpen maar voelen zich trots op het meesterwerk dat ze hebben gecreëerd. De Porsche 911 T Coupé, US-versie, gebouwd in 1973, toont zijn vitaliteit en klasse ten enenmale. Volledig gerestaureerd en terug in zijn originele staat, straalt hij de bekoring van de jaren 70 uit. Het klassieke model van weleer is veranderd in een gewild verzamelaarsobject.

Voor 'Herbeleef de passie', het gezamenlijke project van de Porsche Club of America (PCA), Porsche Club Coordination en Porsche Classic, is het gelukkige einde er bijna. Nadat de auto is verloot onder de PCA leden, zal de winnaar het zeldzame object tijdens de Porsche Parade in de USA in augustus in ontvangst nemen en kan dan de passie laten herbeleven. De klassieke Porsche is klaar (voor de weg).

Te mooi om te rijden of te mooi om alleen te laten staan en naar te kijken? Dat is de vraag die de nieuwe eigenaar zelf moet beantwoorden. De kans is dat de verleiding om met de 911 T te gaan rijden nu eenmaal te groot is. Maar dat is waar een Porsche voor is gebouwd, onafhankelijk ervan hoe oud hij is. Echter, vóór de eerste rit, voeren de experts van Porsche Classic hun definitieve acceptatie uit. Met andere woorden, een bijzonder intensieve controle die zelfs een volledig gerestaureerde, klassieke Porsche moet ondergaan. In wezen een belangrijke stap die de Porsche groen licht geeft.

Met de laatste acceptatiestap is de monteur begonnen. Na het completeren van de 911 T, heeft hij in de werkplaats alle functies van de auto gecontroleerd: claxon, verlichting, remmen, elektrische ruitbediening en alle elektrische functies. Daarna is de ophanging uitgelijnd en het onderstel en de hoogte van de auto afgesteld. Daarna volgde de remmen, die een duurtest op de testbank moesten ondergaan. De eerste persoon die de 911 voor een rit mocht meenemen, was zoals altijd de werkplaatschef. De proefrit op de weg biedt de werkplaatschef de mogelijkheid om elke afwijking te noteren, met een bijzondere nauwkeurigheid. Bijvoorbeeld geluiden die kunnen duiden op een onderdeel dat niet optimaal is bevestigd. Nadat hij terug is, gaan de monteurs zijn lijst afhandelen om de auto te optimaliseren. Daarna was het de beurt aan werkplaatsmanager Jochen Bader. Hij herhaalde de rit en noteerde elk defect dat hij opmerkte. Deze zijn daarna ook aan de auto gecorrigeerd. Twee mensen, twee verschillende meningen, één doel: een perfect functionerende auto.

De Porsche 911 T heeft tijdens het testen ongeveer 700 kilometer afgelegd. De specialisten van Porsche Classic weten uit ervaring dat als iets na deze afstand goed werkt, het ook in de toekomst goed zal werken. Dit werkt ook zo voor de motor, zodat de vermogenstest dan kan worden uitgevoerd. De Porsche 911 T werd op de testbank geaccelereerd tot aan zijn topsnelheid, waarbij de motor de mogelijkheid kreeg om zijn volledige vermogen te leveren, zoals hij deed in 1973. En hoe ging het? De 2,4-liter boxermotor ontwikkelde 140 pk bij 5.600 1/min.

De technologische tests en proefritten werden gevolgd door auditing, kwaliteitscontroles van de buitenzijde van de carrosserie overeenkomstig de Porsche specificaties. Dit omvat dat de auto op een speciaal auditoppervlak in de werkplaats wordt geplaatst, dat met gele lijnen is gemarkeerd en speciaal is verlicht. De auto wordt dan opgedeeld in zogenaamde defectzones die elk afzonderlijk worden beoordeeld. De gele lijnen reflecteren elk defect in de bodembescherming en in de lak, en maken zo onregelmatigheden direct zichtbaar.

Het werk van de Porsche Classic specialisten was daarmee afgerond.
De 911 T is klaar voor de weg, en voor zijn nieuwe eigenaar. Werkplaatsmanager Jochen Bader zal persoonlijk de auto naar Stuttgart Airport begeleiden om zicht te houden op het fixeren en inpakken van de waardevolle vracht, op een aluminium pallet. Tot ziens, 911 T. We wensen je een goede vlucht, en een lange toekomst!

Porsche Laatste montage en voltooiing - Projectaankondiging

Projectaankondiging

Porsche Laatste montage en voltooiing - Aankomst en demontage

Aankomst en demontage

Porsche Laatste montage en voltooiing - Transmissie

Transmissie

Porsche Laatste montage en voltooiing - Carrosseriewerk en lak verwijderen

Carrosseriewerk en lak verwijderen

Porsche Laatste montage en voltooiing - Carrosseriewerkzaamheden Reconstructie

Reconstrueren van de carrosserie

Porsche Laatste montage en voltooiing - Motor

Motor

Porsche Laatste montage en voltooiing - Kathodisch dompelbad en lakafwerking

Kathodisch dompelbad en lakafwerking

Porsche Laatste montage en voltooiing - Interieur

Interieur

Porsche Laatste montage en voltooiing - Laatste montage en voltooiing

Laatste montage en voltooiing

Porsche Laatste montage en voltooiing - Overhandiging aan de winnaar, Porsche Parade 2011

Overhandiging aan de winnaar

Porsche Laatste montage en voltooiing - 911 T in het Porsche Museum

911 T in het Porsche Museum