Porsche 911/911S
Porsche 911/911S
 

Porsche 911/911S

I samband med modellår 1974 omdesignades för första gången karossdesignen avsevärt på Porsche 911. Förutom en Coupé- och en Targa-version fanns även en Cabriolet-version tillgänglig från och med modellår 1983.

Den mest slående egenskapen hos denna 911-generation är den upphöjda stötfångardesignen med svarta plastbälgar. Mellan baklyktorna på G-modellerna finns en röd panel och en röd eller svart Porsche-logga, beroende på modellår. Den bakre registreringsskylten omges av två stora gummibuffertar med integrerad registreringsskyltsbelysning.

De upphöjda stötfångarna med bälgar på G-modellerna var resultatet av strängare typgodkännandebestämmelser i USA. Efter att dessa regler införts måste stötfångarna kunna absorbera stötar vid kollision med ett fast hinder i hastigheter upp till 8 km/h utan att skador uppstod på karossen. För att uppfylla detta krav var stötfångarna på bilar på den amerikanska marknaden förenade med karossen med hydrauliska stötdämpare.

För modeller som inte var avsedda för den amerikanska marknaden monterades mer kostnadseffektiva stötdämpande rör istället för dessa hydrauliska stötdämpare. Dessa måste att bytas efter en kollision bakifrån. Krockdämparna kunde dock beställas som tillvalsutrustning.

Lister/dörrhandtag
911 och 911 S hade förkromade fönsterlister och dörrhandtag.

Fälgar
911 och 911 S var utrustade med gjutna 15-tums aluminiumfälgar från ATS som standard.

Ytterbackspeglar
Standardversionen av 911-modellen hade förkromade ytterbackspeglar fram till modellår 1975. Från och med modellår 1976 monterades större, elektriskt inställbara ytterbackspeglar som var lackerade i exteriörens färg.
911 S hade bara förkromade ytterbackspeglar för modellår 1974.

Motorer
Standardversionen av 911-modellen hade en sexcylindrig boxermotor med en slagvolym på 2,7 liter. Den utvecklade ursprungligen 150 hk, och från och med modellår 1976 165 hk.
Motorn på 911 S hade en effekt på 175 hk.

Strålkastarringar
Strålkastarringarna på 911/911 S var förkromade.

Modellversioner

911 2.7, 911 2.7 Targa (1974–1975)

Kännetecken
Stötfångare med svarta bälgar // Baklucka med svart ventilationsgaller och anodiserad, svart 911-logga // Förkromade ytterbackspeglar // Förkromade fönsterramar // Förkromade dörrhandtag // Förkromade strålkastarringar // Bakljuspanel med svart Porsche-logga

Targa: Targa-störtbåge av borstat Nirosta-stål // Bakruta av säkerhetsglas // Plasttak; sufflett ursprungligen som tillval, sedan standard igen

911 S 2.7, 911 S 2.7 Targa (1974–1975)

Kännetecken
Stötfångare med svarta bälgar // Förkromade ytterbackspeglar // Förkromade fönsterramar, i exteriörens färg från och med modellår 1975 // Förkromade dörrhandtag // Förkromade strålkastarringar // Bakljuspanel med svart Porsche-logga

Targa: Targa-störtbåge av borstat Nirosta-stål // Bakruta av säkerhetsglas // Plasttak

911 2.7, 911 2.7 Targa (1976–1977)

Kännetecken
Stötfångare med svarta bälgar // Ytterbackspeglar i exteriörens färg, elektriskt inställbara // Förkromade fönsterramar // Förkromade dörrhandtag // Förkromade strålkastarringar // Bakljuspanel med svart Porsche-logga

Targa: Targa-störtbåge av borstat Nirosta-stål // Bakruta av säkerhetsglas // Sufflett

Originaldelar och historiska dokument

Porsche - Katalog Originaldelar
Katalog Originaldelar
Porsche - ORIGINALE
ORIGINALE
Porsche - Historiska dokument
Historiska dokument

Porsche Classic Parts Explorer

Porsche - Sök. Klicka. Resultat.

Sök. Klicka. Resultat.

Du kan nu snabbt och enkelt hitta utvalda originaldelar till din klassiska bil med Porsche Classic Parts Explorer. Varje år blir cirka 300 återutgivna delar samt utvalda produkter för specifika modeller tillgängliga online, tillsammans med alla relevanta detaljer förstås. Förutom bilder och artikelnummer hittar du en mängd användbar information om de enskilda produkterna samt specifika användningsscenarier.

Du kan säkert föreställa dig att det finns en mängd information att utforska. Varför inte ta dig en titt i Parts Explorer nu och ta reda på vilka återutgivna delar som är tillgängliga för din klassiska bil. Det kan vara värt att kolla in då och då. Vårt produktsortiment utökas nämligen kontinuerligt. Vi ser fram emot ditt besök.

Läs mer

Produkthöjdpunkter

Porsche Classic Vehicle Tracking System

Porsche Classic Vehicle Tracking System

Sällsynta arter förtjänar särskilt skydd: Vi erbjuder nu Porsche Classic Vehicle Tracking System så att det pålitliga skyddssystem som våra nya bilar redan utnyttjar även finns tillgängligt för Porsches klassiska modeller. Tack vare smart, GPS-baserad övervakning och den tillhörande appen – med ett brett utbud av extrafunktioner – kan du veta exakt var din klassiska bil befinner sig, när som helst.

Läs mer
Porsche - Balsam för själen för din klassiska bil.

Balsam för själen för din klassiska bil.

Relationen du har med din Porsche är något mycket speciellt – och långvariga relationer behöver särskild omsorg och uppmärksamhet. Porsche Classic-bilvårdssetet i 17 delar är det bästa sättet att ge din bil den kärlek den behöver. Setet kan användas på alla utvändiga ytor och på alla generationer av Porsche-lack. Extra autentisk: den högkvalitativa förvaringsväskan i klassisk stil med hundtandsmönster.

Läs mer
Porsche - Livselixiret för din klassiska bil.

Livselixiret för din klassiska bil.

Porsche Classic erbjuder det optimala skyddet för din klassiska bil, oavsett om den drivs av en luftkyld fyr- eller sexcylindrig boxermotor, en vattenkyld fyr- eller åttacylindrig motor eller en vattenkyld sexcylindrig motor. Motoroljor från Porsche Classic. Speciellt anpassade för klassiska Porsche-bilar. Engineered in Weissach. Made in Germany.

Läs mer
Porsche - Precision i ytterplåten.

Precision i ytterplåten.

Perfekt passform för bilens kaross är en viktig aspekt av Porsches kvalitetsstandard. Även bilens andra hud måste nämligen sitta som en skräddarsydd kostym. Den måste vara exakt på millimetern. Genom en rad omfattande åtgärder har Porsche Classic-experterna lyckats uppnå betydande förbättringar av tillverkningskvaliteten för skärmar och sidodelar till Porsche 911 (modellår 1965 till 1994). Detta gjorde det även möjligt att för första gången återlansera tunnplåtsdelarna från legendariska 911 Carrera RS 2.7 – varav endast totalt 1 580 exemplar tillverkades under åren 1972 och 1973.

Läs mer
Porsche - Din passion för din klassiska bil kommer oundvikligen att börja med detaljerna.

Din passion för din klassiska bil kommer oundvikligen att börja med detaljerna.

Porsche Classic-centrumkåporna med PORSCHE-emblem i fullfärg eller svart finns nu för första gången tillgängliga i sin ursprungliga design, baserat på versionerna från 1980-talets ”specialförfrågningsprogram”.

Läs mer
Porsche - Det är de små detaljerna som gör en klassiker komplett.

Det är de små detaljerna som gör en klassiker komplett.

Precis som det ursprungliga Porsche-emblemet för din klassiska bil. Varje Porsche förkroppsligar fascinationen för sportbilar, upp i hög ålder och in i minsta detalj. En av detaljerna är Porsche-emblemet. Eftersom det är så oumbärligt har Porsche-emblemet återlanserats för de klassiska Porsche-modellerna. Troget originalet i färgerna, materialet och detaljerna och ”Made in Germany”.

Läs mer