Porsche 911 Carrera
Porsche 911 Carrera
 

Porsche 911 Carrera

Inga Carrera-modeller tillverkades mellan åren 1978 och 1983. Den enda modellen med sugmotor som tillverkades under denna period var 911 SC.

Lister/dörrhandtag
Till skillnad från 911/911 S var fönsterlisterna och dörrhandtagen på Carrera-modellerna anodiserade svarta.

Fälgar
911 Carrera var utrustad med smidda 15-tums lättmetallfälgar från Fuchs som standard. 16-tumsfälgar blev standard från och med modellår 1989.

Ytterbackspeglar
911 Carrera-modellen hade ursprungligen förkromade ytterbackspeglar. Från och med modellår 1976 monterades större, elektriskt inställbara ytterbackspeglar som var lackerade i exteriörens färg.

Motorer
Slagvolymen hos 911 Carrera-motorn utökades flera gånger under tillverkningsperioden för G-serien och uteffekten varierade.

- Modellår 1974–1975 – slagvolym: 2,7 liter, effekt: 210 hk
- Modellår 1975–1977 – slagvolym: 3,0 liter, effekt: 200 hk
- Modellår 1984–1989 – slagvolym: 3,2 liter, effekt: 207–231 hk

Kaross
Carreras kaross var något bredare än den hos 911/911 S vid bakskärmarna.
Carrera-modeller från och med modellår 1984 känns igen på sidoblinkersen i framskärmarna.
Från och med modellår 1984 kunde 911 Carrera som tillval fås med en frontspoiler av polyuretan (PU) och en platt bakvinge med svart, hård gummikant som var speciellt utformad för denna modell.

Strålkastarringar
Strålkastarringarna på 911 Carrera var ursprungligen förkromade, men från och med modellår 1976 var de lackerade i exteriörens färg.

Modellversioner

911 Carrera 2.7, 911 Carrera 2.7 Targa (1974–1975)

Kännetecken
Stötfångare med svarta bälgar // Förkromade ytterbackspeglar; i exteriörens färg från och med modellår 1975 // Anodiserade, svarta fönsterramar // Anodiserade, svarta dörrhandtag // Förkromade strålkastarringar // Bakljuspanel med svart Porsche-logga

Targa: Targa-störtbåge av borstat Nirosta-stål; svart från och med modellår 1975 // Bakruta av säkerhetsglas // Plasttak

911 Carrera 3.0, 911 Carrera 3.0 Targa (1976–1977)

Kännetecken
Stötfångare med svarta bälgar // Ytterbackspeglar i exteriörens färg, elektriskt inställbara // Anodiserade, svarta fönsterramar // Anodiserade, svarta dörrhandtag // Strålkastarringar i exteriörens färg // Bakljuspanel med svart Porsche-logga

Targa: Targa-störtbåge av borstat Nirosta-stål // Bakruta av säkerhetsglas // Sufflett

911 Carrera 3.2, 911 Carrera 3.2 Targa, 911 Carrera 3.2 Cabriolet (1984–1989)

Kännetecken
Stötfångare med svarta bälgar // Ytterbackspeglar i exteriörens, elektriskt inställbara // Anodiserade, svarta fönsterramar // Anodiserade, svarta dörrhandtag // Strålkastarringar i exteriörens färg // Bakljuspanel med svart Porsche-logga; med röd, reflekterande logga och integrerade dimbakljus från och med modellår 1987 // Sidoblinkers // Dimljus integrerade i den främre skyddsplåten // Tillval: PU-frontspoiler och platt bakspoiler utvecklad för Carrera med svart PU-kant

Turbo-look: kaross, frontspoiler, chassi samt bromssystem och fälgar från 911 Turbo 3.3 (för Targa och Cabriolet från och med modellår 1985)

Targa: Targa-störtbåge i svart // Bakruta av säkerhetsglas // Sufflett

Cabriolet: tygsufflett med bakruta i plast, manuellt manövrerad

Originaldelar och historiska dokument

Porsche - Katalog Originaldelar
Katalog Originaldelar
Porsche - ORIGINALE
ORIGINALE
Porsche - Historiska dokument
Historiska dokument

Porsche Classic Parts Explorer

Porsche - Sök. Klicka. Resultat.

Sök. Klicka. Resultat.

Du kan nu snabbt och enkelt hitta utvalda originaldelar till din klassiska bil med Porsche Classic Parts Explorer. Varje år blir cirka 300 återutgivna delar samt utvalda produkter för specifika modeller tillgängliga online, tillsammans med alla relevanta detaljer förstås. Förutom bilder och artikelnummer hittar du en mängd användbar information om de enskilda produkterna samt specifika användningsscenarier.

Du kan säkert föreställa dig att det finns en mängd information att utforska. Varför inte ta dig en titt i Parts Explorer nu och ta reda på vilka återutgivna delar som är tillgängliga för din klassiska bil. Det kan vara värt att kolla in då och då. Vårt produktsortiment utökas nämligen kontinuerligt. Vi ser fram emot ditt besök.

Läs mer

Produkthöjdpunkter

Porsche Classic Vehicle Tracking System

Porsche Classic Vehicle Tracking System

Sällsynta arter förtjänar särskilt skydd: Vi erbjuder nu Porsche Classic Vehicle Tracking System så att det pålitliga skyddssystem som våra nya bilar redan utnyttjar även finns tillgängligt för Porsches klassiska modeller. Tack vare smart, GPS-baserad övervakning och den tillhörande appen – med ett brett utbud av extrafunktioner – kan du veta exakt var din klassiska bil befinner sig, när som helst.

Läs mer
Porsche - Balsam för själen för din klassiska bil.

Balsam för själen för din klassiska bil.

Relationen du har med din Porsche är något mycket speciellt – och långvariga relationer behöver särskild omsorg och uppmärksamhet. Porsche Classic-bilvårdssetet i 17 delar är det bästa sättet att ge din bil den kärlek den behöver. Setet kan användas på alla utvändiga ytor och på alla generationer av Porsche-lack. Extra autentisk: den högkvalitativa förvaringsväskan i klassisk stil med hundtandsmönster.

Läs mer
Porsche - Livselixiret för din klassiska bil.

Livselixiret för din klassiska bil.

Porsche Classic erbjuder det optimala skyddet för din klassiska bil, oavsett om den drivs av en luftkyld fyr- eller sexcylindrig boxermotor, en vattenkyld fyr- eller åttacylindrig motor eller en vattenkyld sexcylindrig motor. Motoroljor från Porsche Classic. Speciellt anpassade för klassiska Porsche-bilar. Engineered in Weissach. Made in Germany.

Läs mer
Porsche - Precision i ytterplåten.

Precision i ytterplåten.

Perfekt passform för bilens kaross är en viktig aspekt av Porsches kvalitetsstandard. Även bilens andra hud måste nämligen sitta som en skräddarsydd kostym. Den måste vara exakt på millimetern. Genom en rad omfattande åtgärder har Porsche Classic-experterna lyckats uppnå betydande förbättringar av tillverkningskvaliteten för skärmar och sidodelar till Porsche 911 (modellår 1965 till 1994). Detta gjorde det även möjligt att för första gången återlansera tunnplåtsdelarna från legendariska 911 Carrera RS 2.7 – varav endast totalt 1 580 exemplar tillverkades under åren 1972 och 1973.

Läs mer
Porsche - Din passion för din klassiska bil kommer oundvikligen att börja med detaljerna.

Din passion för din klassiska bil kommer oundvikligen att börja med detaljerna.

Porsche Classic-centrumkåporna med PORSCHE-emblem i fullfärg eller svart finns nu för första gången tillgängliga i sin ursprungliga design, baserat på versionerna från 1980-talets ”specialförfrågningsprogram”.

Läs mer
Porsche - Det är de små detaljerna som gör en klassiker komplett.

Det är de små detaljerna som gör en klassiker komplett.

Precis som det ursprungliga Porsche-emblemet för din klassiska bil. Varje Porsche förkroppsligar fascinationen för sportbilar, upp i hög ålder och in i minsta detalj. En av detaljerna är Porsche-emblemet. Eftersom det är så oumbärligt har Porsche-emblemet återlanserats för de klassiska Porsche-modellerna. Troget originalet i färgerna, materialet och detaljerna och ”Made in Germany”.

Läs mer