Porsche 911 SC
Porsche 911 SC
 

Porsche 911 SC

I samband med modellår 1978 reducerades 911-modellsortimentet till två modeller. 911 SC (Super Carrera) ersatte 911- och Carrera-modellerna.
Från och med modellår 1984 ersattes SC-versionen återigen av 911 Carrera.

Lister/dörrhandtag
Fram till modellår 1978 var fönsterlisterna och dörrhandtagen på 911 SC förkromade, precis som på de tidigare 911-modellerna; från och med modellår 1979 var de anodiserade svarta – som på Carrera-modellerna.

Fälgar
911 SC var utrustad med gjutna 15-tums aluminiumfälgar från ATS som standard.

Ytterbackspeglar
Ytterbackspeglarna på 911 SC var elektriskt inställbara och lackerade i exteriörens färg.

Motorer
911 SC drevs av en 3,0-liters boxermotor, vars effekt ökades något med åren.

- Modellår 1978–1979 – 3,0 liter, 180 hk
- Modellår 1980 – 3,0 liter, 188 hk
- Modellår 1981–1983 – 3,0 liter, 204 hk

Kaross
911 SC hade den bredare karossen från 911 Carrera. Bilar som tillverkas från och med modellår 1981 känns igen på sidoblinkersen bakom framskärmarna.
Från och med modellår 1983 blev 911 SC Cabriolet den första helt öppna 911-modellen med tygsufflett och var tillgänglig tillsammans med Coupé-versionen och Targa ”säkerhetscabriolet”.

Strålkastarringar
Strålkastarringarna på 911 SC var ursprungligen förkromade, men från och med modellår 1979 var de lackerade i exteriörens färg.

Modellversioner

911 SC 3.0, 911 SC 3.0 Targa (1978–1979)

Kännetecken
Stötfångare med svarta bälgar // Ytterbackspeglar i exteriörens färg, elektriskt inställbara // Förkromade fönsterramar; anodiserade svarta från och med modellår 1979 // Förkromade dörrhandtag; anodiserade svarta från och med modellår 1979 // Förkromade strålkastarringar; i exteriörens färg från och med modellår 1979 // Bakljuspanel med svart Porsche-logga

Targa: Targa-störtbåge av borstat Nirosta-stål; svart från och med modellår 1979 // Bakruta av säkerhetsglas // Sufflett

911 SC, 911 SC Targa (1980)

Kännetecken
Stötfångare med svarta bälgar // Ytterbackspeglar i exteriörens färg, elektriskt inställbara // Anodiserade, svarta fönsterramar // Anodiserade, svarta dörrhandtag // Strålkastarringar i exteriörens färg // Bakljuspanel med svart Porsche-logga

Targa: Targa-störtbåge i svart // Bakruta av säkerhetsglas // Sufflett

911 SC 3.0, 911 SC 3.0 Targa (1981–1983)

Kännetecken
Stötfångare med svarta bälgar // Ytterbackspeglar i exteriörens färg, elektriskt inställbara // Anodiserade, svarta fönsterramar // Anodiserade, svarta dörrhandtag // Strålkastarringar i exteriörens färg // Bakljuspanel med svart Porsche-logga // Sidoblinkers // Tillval: frontspoiler och bakspoiler från 911 Turbo 3.0

Targa: Targa-störtbåge i svart // Bakruta av säkerhetsglas // Sufflett

911 SC 3.0 Cabriolet (1983)

Kännetecken
Stötfångare med svarta bälgar // Ytterbackspeglar i exteriörens färg, elektriskt inställbara // Anodiserade, svarta fönsterramar // Anodiserade, svarta dörrhandtag // Strålkastarringar i exteriörens färg // Bakljuspanel med svart Porsche-logga // Sidoblinkers // Tygsufflett med bakruta i plast, manuellt manövrerad

Originaldelar och historiska dokument

Porsche - Katalog Originaldelar
Katalog Originaldelar
Porsche - ORIGINALE
ORIGINALE
Porsche - Historiska dokument
Historiska dokument

Porsche Classic Parts Explorer

Porsche - Sök. Klicka. Resultat.

Sök. Klicka. Resultat.

Du kan nu snabbt och enkelt hitta utvalda originaldelar till din klassiska bil med Porsche Classic Parts Explorer. Varje år blir cirka 300 återutgivna delar samt utvalda produkter för specifika modeller tillgängliga online, tillsammans med alla relevanta detaljer förstås. Förutom bilder och artikelnummer hittar du en mängd användbar information om de enskilda produkterna samt specifika användningsscenarier.

Du kan säkert föreställa dig att det finns en mängd information att utforska. Varför inte ta dig en titt i Parts Explorer nu och ta reda på vilka återutgivna delar som är tillgängliga för din klassiska bil. Det kan vara värt att kolla in då och då. Vårt produktsortiment utökas nämligen kontinuerligt. Vi ser fram emot ditt besök.

Läs mer

Produkthöjdpunkter

Porsche Classic Vehicle Tracking System

Porsche Classic Vehicle Tracking System

Sällsynta arter förtjänar särskilt skydd: Vi erbjuder nu Porsche Classic Vehicle Tracking System så att det pålitliga skyddssystem som våra nya bilar redan utnyttjar även finns tillgängligt för Porsches klassiska modeller. Tack vare smart, GPS-baserad övervakning och den tillhörande appen – med ett brett utbud av extrafunktioner – kan du veta exakt var din klassiska bil befinner sig, när som helst.

Läs mer
Porsche - Balsam för själen för din klassiska bil.

Balsam för själen för din klassiska bil.

Relationen du har med din Porsche är något mycket speciellt – och långvariga relationer behöver särskild omsorg och uppmärksamhet. Porsche Classic-bilvårdssetet i 17 delar är det bästa sättet att ge din bil den kärlek den behöver. Setet kan användas på alla utvändiga ytor och på alla generationer av Porsche-lack. Extra autentisk: den högkvalitativa förvaringsväskan i klassisk stil med hundtandsmönster.

Läs mer
Porsche - Livselixiret för din klassiska bil.

Livselixiret för din klassiska bil.

Porsche Classic erbjuder det optimala skyddet för din klassiska bil, oavsett om den drivs av en luftkyld fyr- eller sexcylindrig boxermotor, en vattenkyld fyr- eller åttacylindrig motor eller en vattenkyld sexcylindrig motor. Motoroljor från Porsche Classic. Speciellt anpassade för klassiska Porsche-bilar. Engineered in Weissach. Made in Germany.

Läs mer
Porsche - Precision i ytterplåten.

Precision i ytterplåten.

Perfekt passform för bilens kaross är en viktig aspekt av Porsches kvalitetsstandard. Även bilens andra hud måste nämligen sitta som en skräddarsydd kostym. Den måste vara exakt på millimetern. Genom en rad omfattande åtgärder har Porsche Classic-experterna lyckats uppnå betydande förbättringar av tillverkningskvaliteten för skärmar och sidodelar till Porsche 911 (modellår 1965 till 1994). Detta gjorde det även möjligt att för första gången återlansera tunnplåtsdelarna från legendariska 911 Carrera RS 2.7 – varav endast totalt 1 580 exemplar tillverkades under åren 1972 och 1973.

Läs mer
Porsche - Din passion för din klassiska bil kommer oundvikligen att börja med detaljerna.

Din passion för din klassiska bil kommer oundvikligen att börja med detaljerna.

Porsche Classic-centrumkåporna med PORSCHE-emblem i fullfärg eller svart finns nu för första gången tillgängliga i sin ursprungliga design, baserat på versionerna från 1980-talets ”specialförfrågningsprogram”.

Läs mer
Porsche - Det är de små detaljerna som gör en klassiker komplett.

Det är de små detaljerna som gör en klassiker komplett.

Precis som det ursprungliga Porsche-emblemet för din klassiska bil. Varje Porsche förkroppsligar fascinationen för sportbilar, upp i hög ålder och in i minsta detalj. En av detaljerna är Porsche-emblemet. Eftersom det är så oumbärligt har Porsche-emblemet återlanserats för de klassiska Porsche-modellerna. Troget originalet i färgerna, materialet och detaljerna och ”Made in Germany”.

Läs mer