Porsche 911/911S

Porsche 911/911S

Voor modeljaar 1974 werd het carrosseriedesign van de Porsche 911 voor het eerst opnieuw ontworpen. In aanvulling op een Coupé en een Targa versie werd er ook een Cabriolet leverbaar, vanaf modeljaar 1983.

Het meest in het oog springende kenmerk van deze 911 generatie is de hoger geplaatste bumper, voorzien van zwarte stootrubbers. Tussen de achterlichten van het G model zit een rood paneel en een Porsche logo in rood of zwart, afhankelijk van het modeljaar. Naast de achterste kentekenplaat zitten twee grote stootrubbers met geïntegreerde kentekenplaatverlichting.

De hoger geplaatste bumpers met stootrubbers van het G model waren het resultaat van strengere goedkeuringseisen in de USA. Met de introductie van deze regels, moesten bumpers bij een aanrijding tegen een vast obstakel bij een snelheid van maximaal 8 km/h (5 mph), de energie kunnen absorberen zonder dat er schade aan de carrosserie zou ontstaan. Om aan deze eis te voldoen, waren de bumpers voor de USA-markt via hydraulische botsenergiedempers aan de carrosserie bevestigd.

Voor modellen die niet voor de USA-markt waren, werden er meer voordelige botsenergieabsorberingspijpen gemonteerd in plaats van de hydraulische botsenergiedempers. Deze moesten worden vervangen na een aanrijding van achteren. Echter, de botsenergiedempers konden als meeruitvoering worden besteld.

Frames/portiergrepen
De 911 en 911 S hadden verchroomde ruitframes en portiergrepen.

Velgen
De 911 en 911 S waren standaard voorzien van 15" gegoten aluminium velgen van ATS.

Buitenspiegels
Het standaard 911 model had verchroomde buitenspiegels t/m modeljaar 1975. Vanaf modeljaar 1976, werden er grotere, elektrisch verstelbare buitenspiegels, gespoten in de carrosseriekleur gemonteerd.
Alleen de 911 S had verchroomde buitenspiegels in modeljaar 1974.

Motoren
Het standaard 911 model had een 6-cilinder boxermotor met een cilinderinhoud van 2,7 liter. In eerste instantie ontwikkelde deze 150 pk en 165 pk vanaf modeljaar 1976.
De motor van de 911 S ontwikkelde een vermogen van 175 pk.

Koplampringen
De koplampringen van de 911/911 S waren verchroomd.

Modelversies

911 2.7, 911 2.7 Targa (1974 - 1975)

Kenmerken
Bumpers met zwarte stootrubbers // motorkap met zwarte grille en geanodiseerd zwart 911 logo // verchroomde buitenspiegels // verchroomde ruitframes // verchroomde portiergrepen // verchroomde koplampringen // achterlichtpaneel met zwart Porsche logo

Targa: Targa rollbar van geborsteld Nirostastaal // achterruit van veiligheidsglas // kunststof dak; softtop als meeruitvoering, daarna weer standaard

911 S 2.7, 911 S 2.7 Targa (1974 - 1975)

Kenmerken
Bumpers met zwarte stootrubbers // verchroomde buitenspiegels // verchroomde ruitframes; in carrosseriekleur vanaf modeljaar 1975 // verchroomde portiergrepen // verchroomde koplampringen // achterlichtpaneel met zwart Porsche logo

Targa: Targa rollbar van geborsteld Nirostastaal // achterruit van veiligheidsglas // kunststof dak

911 2.7, 911 2.7 Targa (1976 - 1977)

Kenmerken
Bumpers met zwarte stootrubbers // buitenspiegels in carrosseriekleur, elektrisch verstelbaar // verchroomde ruitframes // verchroomde portiergrepen // verchroomde koplampringen // achterlichtpaneel met zwart Porsche logo

Targa: Targa rollbar van geborsteld Nirostastaal // achterruit van veiligheidsglas // softtop

Originele onderdelen & downloads

Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche - Historische documenten
Historische documenten

Product highlights

Porsche - Het levensbloed voor uw luchtgekoelde motor.

Het levensbloed voor uw luchtgekoelde motor.

De nieuwe motoroliesoorten van Porsche Classic zijn ontwikkeld voor luchtgekoelde 4- en 6-cilinder boxermotoren, met als specifiek doel om te voldoen aan de eisen voor de 356 en 911 modellen (inclusief het 993 modellenprogramma). Twee soorten zijn er verkrijgbaar: 20W-50 en 10W-60. Ze zijn gemaakt volgens een speciale formule die exclusief is voor Porsche klassiekers. Ontwikkeld in Weissach. Made in Germany.

Meer informatie
Porsche - Nauwkeurigheid van buitenpanelen.

Nauwkeurigheid van buitenpanelen.

Een perfecte vorm van de carrosserie van de wagen is een belangrijk aspect van de Porsche kwaliteitsstandaard. Per slot van rekening moet de tweede huid zitten als een op maat gemaakt pak. Deze moet tot op de millimeter nauwkeurig zijn. Door een serie van breed opgezette maatregelen, hebben de Porsche Classic experts aanzienlijke verbeteringen in de productiekwaliteit van de spatschermen en zijpanelen voor de Porsche 911 weten te realiseren (modeljaren 1965 tot en met 1994). Dit omvat ook het dunne plaatwerk van de legendarische 911 Carrera RS 2.7, waarvan er maar 1.580 zijn gebouwd in 1972 en 1973, dat voor de eerste keer weer beschikbaar wordt.

Meer informatie
Porsche - Het origineel uit de jaren 80 is terug!

Het origineel uit de jaren 80 is terug!

Porsche Classic heeft de naafdop uit het 'Porsche Speciale-wensenprogramma' uit de jaren 80 opnieuw geïntroduceerd. Wat deze naafdop speciaal maakt, is het geperste en in kleur uitgevoerde Porsche embleem. Dit begeerde originele onderdeel in het midden van de Fuchs velg is nu verkrijgbaar bij uw Porsche Centrum. Natuurlijk met het Porsche merklogo en 'Made in Germany'.

Meer informatie
Porsche - Het zijn de kleine dingen, die een klassieker compleet maken.

Het zijn de kleine dingen, die een klassieker compleet maken.

Zoals het originele Porsche embleem voor de 356 en vroege 911 modellen. Elke Porsche belichaamt de fascinatie voor de sportauto, tot aan een oude leeftijd en het laatste detail. Een van deze is het Porsche embleem. Omdat het zo onmisbaar is, is het originele Porsche embleem nu opnieuw geïntroduceerd voor uw 356 en vroege 911 modellen. Trouw aan originele kleur, materiaal en details, en 'Made in Germany'.

Meer informatie