Porsche 911 Turbo

Porsche 911 Turbo

In modeljaar 1975 kwam er dankzij turbo-oplading een bijzonder krachtige versie van de Porsche 911, de 911 Turbo, op de markt.
Sinds zijn marktintroductie in modeljaar 1975 is de 911 Turbo (in eerste instantie intern de 930 genoemd) het topmodel in het 911 modellenprogramma geweest.

De 930 had verbrede achterwielkuipen waardoor hij in de breedte 12 cm groeide. Zwarte beschermfolie werd aan de voorzijde van de achterwielkuipen aangebracht. De motorkap had een onderscheidende achtervleugel met een hardrubberen rand.

Tot en met modeljaar 1977 was de motorkap gemaakt van glasvezelversterkt kunststof. Vanaf modeljaar 1978 was de motorkap gemaakt van plaatstaal en werd de vast gemonteerde kunststof achtervleugel veel groter om de laadluchtkoeler te kunnen integreren. De Turbo kreeg ook een uitlaatsysteem met dubbele eindpijp. Als de boost-drukregelklep van de uitlaatgasturbo geopend was, kwam de uitlaatgas alleen uit de linkereindpijp.

Vanaf modeljaar 1987 was de Turbo ook verkrijgbaar in de Targa en Cabriolet carrosserieversies.

Ten behoeve van modeljaar 1989 werd de handgeschakelde transmissie met 4 versnellingen vervangen door een versie met 5 versnellingen.

Cilinderinhoud/vermogen:
- Modeljaar 1975 - 1977 - 3,0 liter, 260 pk
- Modeljaar 1978 - 1989 - 3,3 liter, 300 pk

Modelversies

911 Turbo 3.0 (1975 - 1977)

Kenmerken
Bumpers met zwarte stootrubbers // buitenspiegels in carrosseriekleur, elektrisch verstelbaar vanaf modeljaar 1976 // geanodiseerde, zwarte ruitframes // geanodiseerde, zwarte portiergrepen // koplampringen in carrosseriekleur // achterlichtpaneel met zwart Porsche logo // verbrede wielkuipen; met zwarte beschermfolies aan de achterzijde vanaf modeljaar 1977 // motorkap met vast gemonteerde, vlakke achterspoiler met zwarte PU-rand // zwarte PU-voorspoiler

911 Turbo 3.3 (1978 - 1989)

Kenmerken
Bumpers met zwarte stootrubbers // buitenspiegels in carrosseriekleur, elektrisch verstelbaar // geanodiseerde, zwarte ruitframes // geanodiseerde, zwarte portiergrepen // koplampringen in carrosseriekleur // achterlichtpaneel met zwart Porsche logo // verbrede wielkuipen, met zwarte beschermfolies aan de achterzijde // motorkap met vast gemonteerde, hoge achterspoiler met zwarte PU-rand // zwarte PU-voorspoiler

911 Turbo 3.3 Targa, 911 Turbo 3.3 Cabriolet (1987 - 1989)

Kenmerken
Bumpers met zwarte stootrubbers // buitenspiegels in carrosseriekleur, elektrisch verstelbaar // geanodiseerde, zwarte ruitframes // geanodiseerde, zwarte portiergrepen // koplampringen in carrosseriekleur // achterlichtpaneel met rood, reflecterend Porsche logo en geïntegreerde mistachterlichten // verbrede wielkuipen, met zwarte beschermfolies aan de achterzijde // motorkap met vast gemonteerde, hoge achterspoiler met zwarte PU-rand // zwarte PU-voorspoiler

Targa: Zwarte Targa rollbar // achterruit van veiligheidsglas // softtop

Cabriolet: Stoffen kap inclusief kunststof achterruit, handmatig bediend

Originele onderdelen & downloads

Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche - Historische documenten
Historische documenten

Product highlights

Porsche - Het levensbloed voor uw luchtgekoelde motor.

Het levensbloed voor uw luchtgekoelde motor.

De nieuwe motoroliesoorten van Porsche Classic zijn ontwikkeld voor luchtgekoelde 4- en 6-cilinder boxermotoren, met als specifiek doel om te voldoen aan de eisen voor de 356 en 911 modellen (inclusief het 993 modellenprogramma). Twee soorten zijn er verkrijgbaar: 20W-50 en 10W-60. Ze zijn gemaakt volgens een speciale formule die exclusief is voor Porsche klassiekers. Ontwikkeld in Weissach. Made in Germany.

Meer informatie
Porsche - Nauwkeurigheid van buitenpanelen.

Nauwkeurigheid van buitenpanelen.

Een perfecte vorm van de carrosserie van de wagen is een belangrijk aspect van de Porsche kwaliteitsstandaard. Per slot van rekening moet de tweede huid zitten als een op maat gemaakt pak. Deze moet tot op de millimeter nauwkeurig zijn. Door een serie van breed opgezette maatregelen, hebben de Porsche Classic experts aanzienlijke verbeteringen in de productiekwaliteit van de spatschermen en zijpanelen voor de Porsche 911 weten te realiseren (modeljaren 1965 tot en met 1994). Dit omvat ook het dunne plaatwerk van de legendarische 911 Carrera RS 2.7, waarvan er maar 1.580 zijn gebouwd in 1972 en 1973, dat voor de eerste keer weer beschikbaar wordt.

Meer informatie
Porsche - Het origineel uit de jaren 80 is terug!

Het origineel uit de jaren 80 is terug!

Porsche Classic heeft de naafdop uit het 'Porsche Speciale-wensenprogramma' uit de jaren 80 opnieuw geïntroduceerd. Wat deze naafdop speciaal maakt, is het geperste en in kleur uitgevoerde Porsche embleem. Dit begeerde originele onderdeel in het midden van de Fuchs velg is nu verkrijgbaar bij uw Porsche Centrum. Natuurlijk met het Porsche merklogo en 'Made in Germany'.

Meer informatie
Porsche - Het zijn de kleine dingen, die een klassieker compleet maken.

Het zijn de kleine dingen, die een klassieker compleet maken.

Zoals het originele Porsche embleem voor de 356 en vroege 911 modellen. Elke Porsche belichaamt de fascinatie voor de sportauto, tot aan een oude leeftijd en het laatste detail. Een van deze is het Porsche embleem. Omdat het zo onmisbaar is, is het originele Porsche embleem nu opnieuw geïntroduceerd voor uw 356 en vroege 911 modellen. Trouw aan originele kleur, materiaal en details, en 'Made in Germany'.

Meer informatie