Porsche Real-time Berlijn.

Real-time Berlijn.

Connect
Leestijd: 5 min
2019/01/03

Alina Knott. Ze houdt van de samenstelling van kracht, snelheid en uiterlijk. Volgens kunstenares Alina Knott zorgt geen enkele andere auto voor een zodanig geconcentreerde combinatie van deze eigenschappen dan Porsche. We hebben haar met de Porsche 718 Boxster GTS in haar analoge atelierwereld aan de Dianasee opgepikt en ons "haar" Berlijn laten zien. Zonder files door de hoofdstad dankzij de navigatie met real time verkeersinformatie.

Ze houdt het kleurenpalet in haar linkerhand, een grote kwak rood ligt op het ingedroogde donkerblauw. Vandaag brengt ze de laatste penseelstreken aan op het schilderij van een rode Porsche 911 op een blauwe achtergrond. "Ik werk altijd tegelijkertijd aan meerdere schilderijen aangezien de afzonderlijke lagen olieverf zeer langzaam drogen", verklaart Alina Knott die volledig in het wit is gekleed.

De 14-jarige vrouwelijke chihuahua Dauphine wijkt geen seconde van haar zijde. "Mijn ideeën vereisen discipline en rust. Als ik schilder, kan ik niets horen en aan niets denken. Het voelt alsof ik mezelf in een andere dimensie bevind. Ik heb geen tijdbesef wanneer ik voor een doek sta", verklaart de 44-jarige terwijl ze aan de B-stijl van de 911 begint. Er ontstaat een precieze lijn in een dieprode kleur waar ze ook nog een beetje zwart onder mengt. Lichtreflexen en schaduwen zijn voor haar heel belangrijk. Nu houdt ze haar adem in en schildert ze zonder te stoppen de portierranden. Vervolgens zet ze een paar stappen achteruit, drie of misschien vier meter. En ze lacht.

"Ik ken de weg naar mijn vrienden (...) maar rond de middag is het zo druk dat ik graag real time verkeersinformatie ontvang waardoor ik mogelijke files kan omzeilen.“

Vertrek met digitale ondersteuning. Ze loopt op het terras en bekijkt het schilderij door het enorme venster. Knott richt een korte tevreden blik in de andere richting, haalt diep adem en kijkt naar de Dianasee waarvan het wateroppervlak zo stil is dat het lijkt alsof de kunstenares en het meer dit voor de scheppingsfases hebben afgesproken. Ze neemt haar oude hond vast en verlaat het atelier want haar agenda is vandaag bijzonder goed gevuld. Eerst spreekt ze af met een vriend, die gewoon Ole wil worden genoemd, in de Porsche Design Store aan de Kurfürstendamm. Ole rijdt met een Porsche 911, model 930 Turbo. Het schilderij dat Knott van zijn oldtimer heeft gemaakt, hangt op in zijn bedrijf. Vervolgens heeft ze een afspraak met Gregor Andréewitch, de General Manager van het hotel Waldorf Astoria waarin ze vanaf mei enkele kunstwerken voorstelt. 's Avonds staat er een bezoek aan de staatsopera met haar man Jens op het programma, maar alles op zijn tijd. Nu is het gewoon instappen en de digitale wereld van Porsche leren kennen.

Porsche als levensgevoel. In haar privéleven rijdt Knott doorgaans met een Porsche 911 Carrera 4 GTS waarmee ze niet alleen door de hoofdstad maar ook graag op circuits rijdt. Ze heeft nog nooit met een Boxster gereden. Daarom heeft haar Porsche Drive er één klaargezet waarmee de kunstenares vandaag enkele functies van Porsche Connect zal testen. Via de My Porsche App stuurt ze haar agenda-items en de rijbestemmingen naar de Porsche 718 Boxster GTS. "Ik ken de weg naar mijn vrienden van Porsche Design en het hotel Waldorf Astoria, maar rond de middag is het zo druk dat ik graag real time verkeersinformatie ontvang waardoor ik mogelijke files kan omzeilen“, vertelt de kunstenares die afkomstig is van Oekraïne. Ze tikt op de touchdisplay en zoekt online naar een restaurant tussen de Porsche Design Store en Waldorf Astoria. Niet dat ze vandaag tijd heeft voor een lunch, maar ze wil nieuwe locaties ontdekken, kennis opnemen en de functies van de My Porsche App ontdekken. Enkele minuten later zit Knott in de 718 Boxster GTS en koppelt ze Porsche Connect aan de PCM van de Roadster.

Het hier beschreven aanbod heeft betrekking op een 718 Boxster GTS modeljaar 2017 en geeft de beschikbaarheid van de dienst in Duitsland aan.