Porsche Verbinden met de perfect wave.

Verbinden met de perfect wave.

Connect
Leestijd: 5 min
2019/01/05
Verbinden met de perfect wave.
 

Ken Hake. Hij heeft alle oceanen van de wereld gezien. En toch kan Ken Hake het zich voorstellen om terug te keren naar de plaats waar alles begon, waar de golven kleiner breken: naar Sylt. Soms vindt men pas via omwegen opnieuw de weg naar huis. Vandaag met behulp van de My Porsche App. Wij hebben zijn geliefde 911 voor een dag afgenomen en zijn surfplanken overgeladen in een Porsche Cayenne Turbo.

First Mile. Vader Hake rijdt zijn Porsche 911 uit de garage als Ken die voormiddag enkele van zijn 25 surfplanken wil afhalen in de Cayenne wil laden. Het is niet zomaar een Porsche 911, maar een van de slechts 200 gemaakte 964 Turbo 3.3-uitvoeringen met vermogensverbetering.

Nu moeten wij het "geboren eilandkind", zoals Ken zichzelf noemt, eerst zijn eigen Porsche Porsche 911 Carrera 3.2 voor de volgende 24 uur afnemen. De Cayenne staat op hem te wachten, net als een specifieke opdracht: de functies van Porsche Connect testen. Ken heeft zich voorbereid en met de My Porsche App reeds een route voor vandaag gepland. De tussenbestemming is de perfecte golf, zoals steeds het geval is in het leven van een surfer.

"Ik ben verrast hoe eenvoudig de overgang van de smartphone naar het Connect systeem van het voertuig plaatsvindt en hoe probleemloos het mij naar mijn bestemming leidt."

"Toen ik klein was, gebruikte mijn vader nog wegenkaarten als navigatiemiddel. Die tijden liggen gelukkig achter ons. Ik vind het geweldig dat ik vanuit mijn zetel via de smartphone een nieuwe route kan configureren. Daarna moet ik alleen nog instappen en vertrekken“, zegt de 39-jarige terwijl hij op het scherm van zijn smartphone kijkt.

De "First Mile/Last Mile Navigation“ is een appgebaseerde dienst van Porsche die een naadloze navigatie naar de auto, in de auto en in de laatste meters na het parkeren tot aan de bestemming belooft. "De app is fascinerend goed geïntegreerd. Ik ben verrast hoe eenvoudig de overgang van de smartphone naar het Connect systeem van het voertuig plaatsvindt en hoe probleemloos het mij naar mijn bestemming leidt", zegt Ken die in de zoektocht naar nog onbekende surfplaatsjes vandaag op Porsche connect vertrouwt. De uitgebreide navigatie via de smartphone brengt Ken niet alleen in de Last Mile, maar zelfs tot in de laatste meter. Alleen in het water moet hij het dan zelf doen.

"Het merk ligt me na aan het hart. Het gaat om de passie voor Porsche, en niet als statussymbool."

Sylt was bijna 70 jaar leden de geboorteplaats van de Duitse surfwereld. Ken kon nog maar net stappen toen hij leerde skateboarden en surfen. Later werd hij Duits kampioen in het surfen en lid van het nationale team. Toen hij 18 jaar was, trok hij naar San Diego in de Verenigde Staten. Daar studeerde hij economie en marketing en werkte hij in een skatewinkel. Voor een niet te weigeren jobaanbieding trok hij in 2010 naar Hamburg waar hij met zijn vrouw en dochter dichter bij zijn wortels woont. Vandaag heeft hij zijn eigen label "Marine Machine" en werkt hij als agent in de modebranche.

Naast zijn passie voor surfen en skaten klopt zijn hart voor een luchtgekoelde Porsche. Daarom richtte hij in augustus 2018 samen met zijn vriend Angelo Schmitt het festival Petro-Surf op Sylt op. "Er zijn over de hele wereld coole motorfestivals en surffestivals, maar geen enkel evenement met luchtgekoelde Porsche-voertuigen en surfers. Veel mensen leven voor het merk Porsche en houden van luchtgekoelde modellen. Het werd tijd voor een bijzondere bijeenkomst", verklaart Ken. "Mijn 911 betekent vrijheid voor mij, ik hou ervan om ermee te rijden. Hij is een beetje mijn mechanische broer." Petro-Surf, samengesteld uit de woorden petroleum, retro en surfen, is voor Ken de combinatie van twee gepassioneerde culturen, de uitdrukking van een levensgevoel. Ken is al lang bezig met de planning van de tweede editie van zijn Petro-Surf-festival voor juli 2019.

Het hier beschreven aanbod heeft betrekking op een Cayenne Turbo modeljaar 2019 en geeft de beschikbaarheid van de dienst in Duitsland aan.