Porsche De elegantie van eenvoud.

De elegantie van eenvoud.

Connect
Leestijd: 3 min
2019/01/06

Stefan Bräutigam is een rustig en ontspannen type. Maar wanneer men naar zijn designwerken en de reeks internationale prijzen kijkt, krijgt men reeds een voorgevoel dat achter zijn ontspannen uiterlijk een passie voor snelheid schuilt. Wij willen meer weten en bezoeken de designer in zijn tweede thuisstad Hamburg en laten hem de nieuwe Porsche 992 Carrera S en de Connect-diensten testen.

Visuele inspiratie. Stefan Bräutigam rangschikt afbeeldingen voor een moodboard, om zijn ideeën aan het designteam door te geven.

„Al vanaf mijn kindertijd ben ik fan van Porsche.“

We ontmoeten Stefan Bräutigam na de lunch bij een koffie van zijn favoriete branderij. Hij heeft ons hiervoor uitgenodigd in zijn designagentschap in een rood bakstenen huis in Hamburg-Ottensen dat de ruwe, hanzeatische industriële charme combineert met een modern interieur. De medeoprichter en eigenaar van "Bräutigam & Rotermund" heeft hier van zijn passie zijn beroep gemaakt. ZIjn missie: Merken meer bekendheid bezorgen door een opvallend design. Twee jaar na de oprichting werden hij en zijn partner door de Art Directors Club Duitsland tot het beste nieuwe agentschap van het jaar 2014 verkozen. Een van de huidige projecten is het nieuwe Corporate Design voor het Reeperbahn Festival in Hamburg, het grootste clubfestival van Europa.

Waar haalt hij zijn inspiratie? Perfect op de weg liggende sportwagens uit Zuffenhausen. Zijn hart klopt vooral voor zijn zwarte 964 C2 van 1992, de absolute droomwagen uit zijn kindertijd. En ook vandaag is het overduidelijk dat hij reikhalzend uitkijkt om met de nieuwe 992 Carrera S met Porsche Connect te rijden. We zien de zon aan de Hamburgse hemel verschijnen en weten: het is tijd om in te stappen. De Connect-app is op zijn smartphone geïnstalleerd en wacht reeds om verbinding te maken met de sportwagen.

Weg stress, welkom inspiratie. Stefan Bräutigam zet zijn zonnebril op en stapt in. Op weg naar de straten in Hamburg. Voor het begin van de rit verbindt hij de Connect-app op zijn gsm met het voertuig en draagt hij de bestemming rechtstreeks uit zijn agenda over naar de PCM. De gebruikersinterface is voor de digitaal ervaren designer snel en intuïtief. Hij grijnst: Snel nog even het weer controleren, uiteraard rechtstreeks in de PCM van het voertuig. De inwoners van Hamburg zijn "slecht weer" gewoon. Maar vandaag hebben we geluk: de zon schijnt volop.

Auf dem Weg spürt man: Das ist seine Stadt. Fast jede Ecke ist für ihn mit Geschichten und Erinnerungen verbunden. Partys, Ausstellungen, Konzerte – aber auch ruhige Momente in den Parks an der Elbe und den endlosen Weiten des Hafengebiets. Begeistert zeigt er auf ein neues Gebäude, das ihm vorher noch nicht aufgefallen ist. Hier in Hamburg lebt er gern mit seiner Familie und ist bestens mit der lokalen Community vernetzt. Er fährt viel auf Porsche-Events und trifft sich sowohl analog als auch digital mit anderen Enthusiasten, besonders mit der #heckcrew. Dass er gutes Auto-Design nicht nur liebt, sondern auch lebt, zeigen die Posts seines Instagram-Accounts, auf dem er am liebsten Sportwagen mit geschultem Auge in Szene setzt. Wir bemerken noch ein weiteres Talent: Er hat ein exzellentes Gefühl für Kurven und weiß genau, wann er entspannt cruisen oder elegant beschleunigen kann.

"Door mijn job als designer sta ik natuurlijk open voor innovaties en was ik bijzonder geïnteresseerd om de Porsche Connect-diensten te testen."

We parkeren de 911 op een van zijn favoriete plaatsen in de Oberhafen van Hamburg voor een herinneringsfoto. Bovendien licht hij de verschillende stijlen van de Street Art-kunstenaars toe, die hun talent op de oude industriegevels aan de Elbe hebben getoond. Vervolgens keren we terug naar het agentschap. We praten nog een beetje over de dag. Porsche heeft de digitalisering volgens hem perfect aangepakt met de Connect-diensten en maakt het leven daardoor eenvoudiger: Minder stress met files, een perfect overzicht van het verbruik en de toestand van het voertuig en altijd toegang tot de beste liedjes uit zijn talrijke afspeellijsten. In zijn job houdt Stefan Bräutigam van innovatieve tools die het dagelijkse leven vereenvoudigen. De nieuwe 992 Carrera S met zijn Connect-diensten past perfect in dit plaatje. Als hij zich op de parking van het agentschap opnieuw naast zijn klassieker parkeert, stapt hij uit en kijkt hij naar de beide modellen die door bijna drie decennia autogeschiedenis worden gescheiden. Goed dat hij nu niet moet kiezen.

"Men merkt echt de verdere ontwikkeling van het Porsche-DNA. Het is zeer interessant om te zien hoe de digitalisering ook hier heeft plaatsgevonden. De apps integreren zich in het dagelijkse leven en maken het leven daadwerkelijk eenvoudiger.“

"Ik woon heel graag in Hamburg. Ik voel mij hier heel goed aangezien hier zo veel contrasten bestaan en toch alles in harmonie leeft. Dat geeft mij inspiratie."