Porsche Scherp en doelgericht blijven.

Scherp en doelgericht blijven.

Connect
Leestijd: 5 min
2019/01/01

Andreas Müller profiteert van de opleving van de baardcultuur. Samen met zijn broer Christian leidt hij het bedrijf Mühle Rasurkultur in de derde generatie. Met de Cayenne S neemt hij ons mee naar zijn favoriete plaats in het Ertsgebergte. Porsche Connect sprak met hem over ruige landschappen, familie en de perfecte verbinding met de weg.

"Dit wordt leuk", dacht Andreas Müller toen hij zijn ivoorwitte Porsche 356 B voor het eerst zag in de haven van Rotterdam. Enkele maanden eerder had hij de oldtimer quasi blind gekocht. Alleen de foto's deden zijn hart al sneller slaan. "Altijd al ben ik gefascineerd door het feit dat men met een 356 nooit het gevoel heeft langzaam onderweg te zijn. Hij straalt altijd buitengewone prestaties, perfectie en vreugde uit", zegt de 42-jarige terwijl hij in de witte Porsche Cayenne S stapt. De bestemming van deze rit is zijn favoriete plaats uit zijn kindertijd in het Saksische Ertsgebergte.

Genieten van de rust - met de My Porsche App kan Andreas Müller zich volledig op de mooie kanten van het Ertsgebergte concentreren.

Voor de rit reeds alles gecheckt.
De ondernemer heeft het traject naar zijn lievelingsplaats in zijn kantoor reeds voorgeconfigureerd op de My Porsche App. En de actieradius, het oliepeil en de kilometerstand gecontroleerd. "Met het Car Remote pakket kan men een trip al voor het instappen tot in detail plannen. Hierdoor wordt de stress onderweg beperkt. Ik heb al genoeg andere zaken aan mijn hoofd. Het is dus een goede ondersteuning en ontlasting als ik zelf niet meer moet nadenken over het volgende tankstation of een goed restaurant", zegt Müller.

De sneeuw kraakt onder zijn schoenen en zijn stappen worden groter en sneller naarmate hij verder loopt. "Viechzig“ heeft hij in de routeplanning in de My Porsche App ingevoerd hoewel hij de weg naar de uitkijkplaats vermoedelijk blindelings kent. Als het padje in Hundshübel eindigt, is Müller in een andere wereld. Hij kijkt in de verte.

"Met het Car Remote pakket kan men een trip al voor het instappen tot in detail plannen. Hierdoor wordt de stress onderweg beperkt."

Perfect tot in de kleinste details.
Hij wil vandaag nieuwe foto's voor de Instagram-account van de Mühle Manufaktur maken. Müller bukt zich, vult zijn beide handen met sneeuw en verdeelt die over de houten tafel aan het uitkijkplatform. Hij kijkt altijd opnieuw richting de zon en zoekt naar de juiste positie om zonder lange schaduw te fotograferen. "Het is fantastisch om een kwast met een houten greep in de natuur te fotograferen", verklaart hij.

De foto's zijn geslaagd. Muller loopt terug langs het padje. Veel trager dan daarnet. Hij gaat een beetje op en neer tijdens het wandelen, zwijgt en kijkt op zijn smartphone. Daar activeert hij via de My Porsche App de functie Risk Radar. "De verbinding met de weg is altijd echt en direct, ongeacht met welke Porsche men rijdt. Elke Porsche is sportief en voelt echt aan. Ik heb geen idee hoe het werkt, maar dit maakt vast en zeker deel uit van de mythe rond Porsche“, zegt hij. "Als ik onderweg ben met 356, wuiven vreemden mij toe, knipperen ze met hun lichten of steken ze hun duim omhoog: de reacties zijn altijd positief". In de Cayenne S is hij enthousiast over de techniek die hij in de 356 niet heeft. "De elektronische interface tussen de bestuurder en het voertuig is perfect tot in de kleinste details."

Made in Germany‘ als teken van vertrouwen. Bij Mühle wordt de feedback uit vele landen mee opgenomen in de verdere ontwikkeling van de onderneming en zorgt die mede voor de vorming van het merk. "Het kwaliteitsmerk 'Made in Germany' is in Azië veel waard, het is een soort teken van vertrouwen. Wij hebben het geluk om de trend van het natscheren in China op het juiste te moment te treffen."

In plaats van theologie zou Müller vandaag veel liever industriedesign studeren en zich met productontwerpen en -verpakkingen bezighouden. Nadenken over kosten en opbrengsten, vormen perfectioneren, materialen aanpakken, voelen, uitproberen“, zegt hij waarna hij even stopt. Dan lacht hij met zijn eigen woorden. "Dat is pure onzin, want dat doe ik nu ook al." Het maakt niet uit wat hij gestudeerd zou hebben. Het stond in de sterren geschreven dat de drievoudige vader na zijn studies in zijn familiebedrijf zou werken. "Alleen al vanwege het woord: familie.“

Het hier beschreven aanbod heeft betrekking op een Cayenne S modeljaar 2019 en geeft de beschikbaarheid van de dienst in Duitsland aan.