Porsche Classic
 

Porsche Classic

Modeller

Originaldelar

Porsche onlinebutik
Porsche onlinebutik
Porsche - Produkthöjdpunkter
Produkthöjdpunkter
Porsche - ORIGINALE
ORIGINALE
Porsche - Katalog Originaldelar
Katalog Originaldelar

Porsche Classic Parts Explorer

Porsche - Sök. Klicka. Resultat.

Sök. Klicka. Resultat.

Du kan nu snabbt och enkelt hitta utvalda originaldelar till din klassiska bil med Porsche Classic Parts Explorer. Varje år blir cirka 300 återutgivna delar samt utvalda produkter för specifika modeller tillgängliga online, tillsammans med alla relevanta detaljer förstås. Förutom bilder och artikelnummer hittar du en mängd användbar information om de enskilda produkterna samt specifika användningsscenarier.

Du kan säkert föreställa dig att det finns en mängd information att utforska. Varför inte ta dig en titt i Parts Explorer nu och ta reda på vilka återutgivna delar som är tillgängliga för din klassiska bil. Det kan vara värt att kolla in då och då. Vårt produktsortiment utökas nämligen kontinuerligt. Vi ser fram emot ditt besök.

Läs mer

Fabriksrestaurering

Porsche - Stuttgart
Stuttgart
Porsche - Atlanta
Atlanta
Porsche - Referensprojekt
Referensprojekt

Mässor och evenemang

Porsche - Techno Classica Essen

Techno Classica Essen

Techno Classica i Essen, Tyskland, är en internationellt känd motormässa för veteranbilar, klassiska bilar, prestigebilar, motorsport, motorcyklar, reservdelar och restaurering. Den världsberömda mässan är därför den internationella mötesplatsen för klassiska bilar och veteranbilsentusiaster.

Läs mer
Porsche - Le Mans Classic (30 June to 03 July 2022)

Le Mans Classic (30 June to 03 July 2022)

Sedan starten 2002 har ”Le Mans Classic”, som hålls vartannat år, etablerat sig som en av världens största veteranbilstävlingar. Här träffas internationella racing- och bilfantaster regelbundet för att fira de historiska klassiska bilarna på denna legendariska franska racerbana.

Läs mer
Porsche - Goodwood Revival (16 to 18 September 2022)

Goodwood Revival (16 to 18 September 2022)

Goodwood Revival, som har hållits på Goodwood Motor Circuit sedan 1998, är en mycket speciell upplevelse. Denna världsberömda träffpunkt för racerbilar tillverkade före 1966 ger besökarna en smak av 1940-, 1950- och 1960-talen. Tävlingarna för veteranbilar och klassiska bilar på den autentiska banan, som förblivit orörd av modern motorsport, är inte det enda spektakulära inslaget – besökare klär sig också i tidstrogna kläder för att fördjupa sig i en annan värld och väcka gamla tider till liv.

Läs mer

Filosofi

Porsche - Originaldelar och reparation

Originaldelar och reparation

Porsche Classic har ett mål: att underhålla och sköta om legendariska bilar som 356, 914, 959 och 911 till och med typ 996, samt de fyr- och åttacylindriga 924-, 928-, 944- och 968-serierna. Boxster, typ 986, Carrera GT supersportbil och första generationen Cayenne stöds också.

Genom att tillverka och leverera mer än 60 000 Porsche Classic-originaldelar ser vi till att dessa legender kommer att vara ute på vägarna under lång tid framöver.

Läs mer

Dokument och historiskt material

Godkännanden av Porsche-däck

Godkännanden av Porsche-däck

Porsche genomför intensiv däckutveckling och -testning och utfärdar regelbundet listor över tillverkargodkända sommar- och vinterdäck för alla nya bilar. Porsche publicerar även regelbundet listor över godkända däck för veteranbilar och nyare klassiska bilar. Därför testas mer än 150 olika uppsättningar av däck inom en mängd olika discipliner på de relevanta originalbilarna.

ORIGINALE – katalogen Porsche Classic

ORIGINALE – katalogen Porsche Classic

I Porsche Classic-katalogen ”ORIGINALE” presenterar vi ett urval av produkthöjdpunkter och innovationer från utbudet av Porsche Classic reservdelar och tillbehör. Vi berättar också några intressanta detaljer om vissa produkter – nämligen historierna bakom tillverknings- och testprocedurerna. Varje originaldel har sin egen spännande historia att berätta.

Läs mer
Porsche Classic-bilvårdsset – information

Porsche Classic-bilvårdsset – information

Här kan du ladda ner all tillgänglig information om Porsche Classic-bilvårdssetet.

Läs mer
Porsche Classic-motorolja – vanliga frågor och lexikon

Porsche Classic-motorolja – vanliga frågor och lexikon

Här hittar du all bakgrundsinformation och alla svar på vanliga frågor om ämnet motorolja. Du hittar även en förklaring av termer och egenskaperna hos de olika typerna av motorolja, kraven på motorolja och dess utveckling.

Läs mer
Porsche - Historiska dokument

Historiska dokument

Ta en titt i historiska dokument relaterade till klassiska Porsche-modeller. Här hittar du historiska affischer, färgkartor, skisser av din klassiska bil och andra guldkorn.

Läs mer

Kontakt

Allmänna frågor/fordonsinformation/certifikat
Telefon: +49 (0) 1806 / 356-911
(0,20 EUR per samtal från tyska fasta nätet, max. 0,60 EUR per minut från tyska mobilnätet; avgifter för samtal utanför Tyskland kan variera)
E-post: contact@porsche.de

Classic originaldelar/reparationer
Ta reda på mer från din Porsche Classic-partner och på ditt Porsche Center.

Classic Fabriksrestaurering
Telefon: + 49 (0) 711 911 - 27150
E-post: classic-service@porsche.de