Porsche Carrera GT, typ 980
Porsche Carrera GT, typ 980
 

Porsche Carrera GT, typ 980

Tio år efter att tillverkningen av Carrera GT upphörde är den nu medlem i Porsche Classic-familjen. Utseendet och linjerna hos typ 980, som tillverkades från 2003 och framåt, avslöjar dess motorsportsarv. Designen indikerar förvisso dess stilistiska kopplingar till serietillverkade bilar, men har även lånade egenskaper från legendariska Porsche-racerbilar.

I denna exklusiva serie med endast 1 270 bilar drevs Carrera GT av en tiocylindrig motor med torrsumpssmörjning. Kapaciteten hos V10-sugmotorn på 5,5 liter, som ursprungligen var avsedd att användas på racerbanan, ökades till 5,7 liter för seriemodellen.

Med en effekt på 450 kW/612 hk vid 8 000 varv/min och en topphastighet på över 330 km/h satte Carrera GT nya standarder. Denna effekt överfördes till vägen av en manuell sexväxlad växellåda.

Originaldelar och historiska dokument

Porsche - Katalog Originaldelar
Katalog Originaldelar
Porsche - ORIGINALE
ORIGINALE
Porsche - Historiska dokument
Historiska dokument

Porsche Classic Parts Explorer

Porsche - Sök. Klicka. Resultat.

Sök. Klicka. Resultat.

Du kan nu snabbt och enkelt hitta utvalda originaldelar till din klassiska bil med Porsche Classic Parts Explorer. Varje år blir cirka 300 återutgivna delar samt utvalda produkter för specifika modeller tillgängliga online, tillsammans med alla relevanta detaljer förstås. Förutom bilder och artikelnummer hittar du en mängd användbar information om de enskilda produkterna samt specifika användningsscenarier.

Du kan säkert föreställa dig att det finns en mängd information att utforska. Varför inte ta dig en titt i Parts Explorer nu och ta reda på vilka återutgivna delar som är tillgängliga för din klassiska bil. Det kan vara värt att kolla in då och då. Vårt produktsortiment utökas nämligen kontinuerligt. Vi ser fram emot ditt besök.

Läs mer

Produkthöjdpunkter

Porsche Classic Vehicle Tracking System

Porsche Classic Vehicle Tracking System

Sällsynta arter förtjänar särskilt skydd: Vi erbjuder nu Porsche Classic Vehicle Tracking System så att det pålitliga skyddssystem som våra nya bilar redan utnyttjar även finns tillgängligt för Porsches klassiska modeller. Tack vare smart, GPS-baserad övervakning och den tillhörande appen – med ett brett utbud av extrafunktioner – kan du veta exakt var din klassiska bil befinner sig, när som helst.

Läs mer
Porsche - Balsam för själen för din klassiska bil.

Balsam för själen för din klassiska bil.

Relationen du har med din Porsche är något mycket speciellt – och långvariga relationer behöver särskild omsorg och uppmärksamhet. Porsche Classic-bilvårdssetet i 17 delar är det bästa sättet att ge din bil den kärlek den behöver. Setet kan användas på alla utvändiga ytor och på alla generationer av Porsche-lack. Extra autentisk: den högkvalitativa förvaringsväskan i klassisk stil med hundtandsmönster.

Läs mer