Porsche 968
Porsche 968
 

Porsche 968

Det sista utvecklingssteget för fyrcylindriga transaxelmodeller hos Porsche inleddes med 968 i samband med modellår 1992.

De flesta av karossdelarna hos denna efterträdare till 944 S2 hämtades från föregångaren. Ändå var i synnerhet frontpartiet på 968 betydligt modernare – och förekom delvis frontdesignen på den senare 911-modellen (typ 993).

En sexväxlad manuell växellåda och en Tiptronic-växellåda fanns för första gången tillgängliga för 968. Denna modell var även den första med den variabla insugningskamaxelinställningen VarioCam.

968 fanns som Coupé och Cabriolet.

Modellversioner

968, 968 Cabriolet (1992–1995)

Kännetecken
Uppfällbara strålkastare med synliga linser // Baklucka i glas med bakvinge i exteriörens färg // Främre och bakre skyddsplåtar av deformerbar plast // Ytterbackspeglar i Cup-design // Dörrhandtag i exteriörens färg // Plastsidokjolar i exteriörens färg // Helt röda bakljus

Cabriolet: baklucka av stålplåt och tygsufflett med elektrisk rammekanism

Originaldelar och historiska dokument

Porsche - Katalog Originaldelar
Katalog Originaldelar
Porsche - ORIGINALE
ORIGINALE
Porsche - Historiska dokument
Historiska dokument

Porsche Classic Parts Explorer

Porsche - Sök. Klicka. Resultat.

Sök. Klicka. Resultat.

Du kan nu snabbt och enkelt hitta utvalda originaldelar till din klassiska bil med Porsche Classic Parts Explorer. Varje år blir cirka 300 återutgivna delar samt utvalda produkter för specifika modeller tillgängliga online, tillsammans med alla relevanta detaljer förstås. Förutom bilder och artikelnummer hittar du en mängd användbar information om de enskilda produkterna samt specifika användningsscenarier.

Du kan säkert föreställa dig att det finns en mängd information att utforska. Varför inte ta dig en titt i Parts Explorer nu och ta reda på vilka återutgivna delar som är tillgängliga för din klassiska bil. Det kan vara värt att kolla in då och då. Vårt produktsortiment utökas nämligen kontinuerligt. Vi ser fram emot ditt besök.

Läs mer

Produkthöjdpunkter

Porsche Classic Vehicle Tracking System

Porsche Classic Vehicle Tracking System

Sällsynta arter förtjänar särskilt skydd: Vi erbjuder nu Porsche Classic Vehicle Tracking System så att det pålitliga skyddssystem som våra nya bilar redan utnyttjar även finns tillgängligt för Porsches klassiska modeller. Tack vare smart, GPS-baserad övervakning och den tillhörande appen – med ett brett utbud av extrafunktioner – kan du veta exakt var din klassiska bil befinner sig, när som helst.

Läs mer
Porsche - Balsam för själen för din klassiska bil.

Balsam för själen för din klassiska bil.

Relationen du har med din Porsche är något mycket speciellt – och långvariga relationer behöver särskild omsorg och uppmärksamhet. Porsche Classic-bilvårdssetet i 17 delar är det bästa sättet att ge din bil den kärlek den behöver. Setet kan användas på alla utvändiga ytor och på alla generationer av Porsche-lack. Extra autentisk: den högkvalitativa förvaringsväskan i klassisk stil med hundtandsmönster.

Läs mer