Porsche - Motorolie

Motorolie

Met de juiste olie loopt uw motor gesmeerd

Juist voor een Porsche is de keuze van de juiste motorolie van groot belang. Een motor die perfect gesmeerd loopt, levert optimale prestaties. Bovendien draagt de juiste olie bij aan een zo gunstig mogelijk verbruik en helpt het emissies terug te dringen.

Mobil 1 motorolie voor nieuwe Porsches

Elke nieuwe Porsche wordt af-fabriek geleverd met Mobil 1 motorolie. Porsche werkt al jarenlang samen met Mobil, dat voor elk model de perfecte olie ontwikkelde. Ook de raceauto’s van Porsche maken gebruik van Mobil 1. Op het circuit worden de eigenschappen van de olie tot het uiterste beproefd. Die ervaringen komt ook terug in de motorolie voor de productiemodellen.

Porsche Classic motorolie

Speciaal voor klassieke Porsches is er de Porsche Classic motorolie. Deze is speciaal voor de modellen met luchtgekoelde boxermotoren ontwikkeld. Deze motoren stellen namelijk specifieke eisen aan een olie. Porsche Classic motorolie is hier perfect op afgestemd. Er zijn twee soorten Porsche Classic motorolie: 20W-50 voor de 356, 914 en vroege 911 modellen (tot een motorinhoud van 2,7 liter) en 10 W-60 voor 911 modellen vanaf het G-type (met 3,0-liter motor) tot en met de 911 type 993. Beide motoroliesoorten zijn er in fraai vormgegeven blikken van 1 of 5 liter.

Ververs olie op tijd

Ook de beste motorolie dient regelmatig te worden ververst. U vindt het verversingsinterval van uw Porsche in het instructieboekje. Als een Porsche weinig wordt gebruikt, dient de olieverversing jaarlijks te worden uitgevoerd. Dit is vooral omdat korte ritten een relatief zware belasting voor de olie vormen. Veelvoudige koude starts zorgen er bovendien voor dat er meer brandstof, verbrandingsresten en vocht in de olie terecht komen. Uw Porsche dealer is de specialist als het gaat om de keuze van de juiste olie en de verversing ervan.