N-markering banden

Haal het beste uit uw Porsche

Porsche rijden staat synoniem voor optimale prestaties. Een bewuste keuze voor het allerbeste, voor maximale handling, performance én een sublieme veiligheid. De banden vertalen die prestaties door naar het asfalt, waar ze pas echt tot hun recht komen. Met N-markering banden – ontwikkeld door gerenommeerde bandenfabrikanten en goedgekeurd door Porsche - haalt u altijd het beste uit uw Porsche.

Wat maakt een N-markering band uniek?

In een band met de exclusief aan Porsche voorbehouden N-markering op de wang combineert Porsche alle kennis en ervaring uit de internationale autosport met de technologie en knowhow van gerenommeerde bandenfabrikanten. Deze banden worden door specialisten uit de renstal van Porsche Motorsport onder racecondities en met geklokte rondetijden getest op onder andere de roemruchte Nürburgring-Nordschleife. Die focus op performance uit zich op de openbare weg in een perfecte wegligging, optimale controle in snelle bochten, een nog scherpere stuurrespons en maximaal rijplezier.

Een N-markering band voor elke Porsche

Elk Porsche model heeft zijn eigen, unieke eigenschappen. Vanwege de locatie van de motor – voorin of achterin – is de gewichtsverdeling en daarmee de belasting op de assen bij elke Porsche anders. Banden met een N-markering worden daarom specifiek per model ontworpen, met de perfecte pasvorm van een schoen op maat.

Technisch onderscheiden deze banden zich bijvoorbeeld door een verstevigde radiale structuur, sterkere wangen en een optimale krachtverdeling op de assen. Maar ook de onderconstructie en rubbersamenstelling van deze banden zijn specifiek afgestemd op de wielophanging van elk afzonderlijk Porsche model.

Geen concessies

Bij de ontwikkeling van N-markering banden legt Porsche de lat extreem hoog, zonder ruimte voor concessies. Onze eisen aan deze banden zijn daarom veel strikter dan de voorgeschreven regelgeving in onder andere de EU en de VS.

Het mysterie van de letter N

Alle banden werden in het verleden getest op de Nürburgring-Nordschleife. Bovendien zien we de term N voor Nürburgring-test terug in verkoopdocumentatie van Porsche. Officieel hebben we het mysterie niet ontrafeld, maar feit is dat de markering met de letter N exclusief is weggelegd voor een Porsche.

Een band voor alle condities

Warme zomers, kille winters, een focus op maximale handling of juist optimale veiligheid: elke automobilist en elk seizoen stelt andere eisen aan de prestaties van een band. Daarom levert Porsche een goedgekeurde band met N-markering voor elke gelegenheid en voor elk model.

Wist u bijvoorbeeld dat:

  • asfalt in de zomer temperaturen tot 60 °C kan bereiken? Zomerbanden met N-markering blijven onder alle omstandigheden stabiel presteren, ook bij hoge temperaturen;
  • meer dan 60 procent van de automobilisten rijden op sneeuw als een grote uitdaging beschouwt? Winterbanden met N-markering garanderen in die condities maximale grip en zekerheid;
  • onze zenuwen commando’s met een snelheid tot 300 km/u richting onze hersenen schieten? Net zoals ultra high-performance banden met N-markering bliksemsnel reageren op zelfs een minimum aan stuurinput.

Een overzicht van Porsche’s aanbod in zomer-, winter- en ultra high-performance banden met N-markering:

Overzicht zomerbanden huidige modellen (PDF; 3 MB)

Overzicht winterbanden huidige modellen (PDF; 2,2 MB)

Overzicht zomerbanden 996, 986 (PDF; 0,06 MB)

Overzicht winterbanden 996, 986 (PDF; 0,07 MB)

Overzicht zomerbanden klassieke Porsches en Youngtimer (PDF; 0,2 MB)

Overzicht winterbanden klassieke Porsches en Youngtimer (PDF; 0,3 MB)