Porsche - Geschiedenis

Geschiedenis

Historie of sportiviteit?
Een instinctieve keuze.

U heeft een Porsche aangeschaft? Van harte gefeliciteerd. Uw auto staat namelijk voor de fascinatie die sportwagen heet. Net als de fabrieksaflevering. Of u nu voor Zuffenhausen of Leipzig kiest. Welke kant van het merk Porsche spreekt u meer aan?

In welke van deze beide werelden wilt u zich een dag lang onderdompelen als u uw Porsche ophaalt? Want terwijl in Zuffenhausen de sportwagenhistorie op de voorgrond staat, staat Leipzig voor sportieve rijbelevenissen.

In Zuffenhausen begon meer dan 60 jaar geleden een ongeëvenaarde successtory. Sindsdien ontstaan hier sportwageniconen. Dat en nog veel meer ervaart u tijdens een rondleiding door de fabriek. Hier leeft de nalatenschap van Ferry Porsche nog altijd voort.

De moderne en historische productiefaciliteiten vertellen evenzeer een verhaal als de legendarische objecten in het Porsche Museum. Hier klopt het hart van Porsche.

In Leipzig daarentegen gaat uw hart sneller kloppen bij een sportieve kennismaking met Porsche. Per slot van rekening worden hier – in een van de modernste en duurzaamste autofabrieken ter wereld – Porsche modellen als de Cayenne, de Panamera en de Macan niet alleen gebouwd, maar ook uitvoerig getest. Op het FIA-gecertificeerde circuit. En dat is ook de plek waar u – op volle snelheid – uw nieuwe Porsche leert kennen: bij onze dynamische rijuitleg bijvoorbeeld geeft een ervaren Porsche instructeur uitleg over alle functies bij een vergelijkbaar model.

Historie of sportiviteit? U heeft de keuze. Wat u ook kiest – het wordt onvergetelijk. Een fabrieksrondleiding krijgt u in beide gevallen. Hier kunt u zien met hoeveel precisie en toewijding een Porsche wordt gebouwd. En kunt u van een heerlijke lunch genieten in een van onze exquise restaurants. Maar of u nu voor Zuffenhausen of Leipzig kiest: het hoogtepunt van de dag staat voor u al vast – de overdracht van uw auto.