Porsche - Fabrieksaflevering, Leipzig

Fabrieksaflevering, Leipzig

Als u alleen maar denkt aan Porsche,
dan hoort u op het circuit.

Bij Porsche is de weg van het circuit naar de weg – maar ook omgekeerd – kort. Veel technieken zijn voortgevloeid uit de kennis die we op het circuit hebben opgedaan. De passie voor de autosport blijkt bij Porsche overal uit – bijvoorbeeld bij de overdracht van uw auto in Leipzig. Om welk model het ook gaat. Het is slechts één van de redenen voor de fabrieksaflevering in Leipzig. We geven u er nog een paar.

Zorg dat u wat tijd heeft, want we hebben veel voor u in petto. Bereidt u voor op een opwindende dag in de wereld van Porsche – en op de dynamische rijuitleg. Op de volgende pagina’s kunt u zien wat de fabrieksaflevering in Leipzig allemaal behelst.

De dynamische rijuitleg.

Met een Porsche moet je rijden. En u heeft zin om te rijden. Tijd om te gaan dus: op ons 3,7 kilometer lange circuit met 10 spectaculaire bochten en lange rechte stukken. U zit achter het stuur van eenzelfde model Porsche als u heeft aangeschaft, onder begeleiding van een ervaren Porsche instructeur. Het circuit ligt op u te wachten. Hier kunt u de performance van Porsche aan den lijve ondervinden en uw auto leren kennen, bijvoorbeeld bij het rijden in het grensbereik met het Porsche Stability Management (PSM).

Voor u is dat de sportieve zoektocht naar de ideale lijn. Wij noemen dat simpelweg: de dynamische rijuitleg. Theorie op Porsche wijze dus.

U heeft er daarna nog geen genoeg van? Dan is het terreinparcours de perfecte locatie. Hier trotseert u sensationele offroadmodules. De instructeur geeft uitleg over de relevante bedieningselementen van de auto en geeft u tips over het benutten van het enorme vermogen buiten de gebaande paden.

Fabrieksbezichtiging

Werpt u een blik achter de schermen: de fabrieksbezichtiging leidt u naar de kern van Porsche Leipzig – de productie. Hier ontstaan de Panamera en de Cayenne. Volgens de nieuwste technische principes van de moderne modulefabricage. Ook de Macan staat al in de startblokken.

Daarom hebben we een nieuwe, efficiënte lakstraat en faciliteiten voor de productie van carrosserieën in bedrijf genomen. Wat productie betreft: het begint allemaal met het samenbrengen van de carrosserie en de cockpit – de latere commandocentrale voor de bestuurder. Daarna worden de hemelbekleding en de ruiten gemonteerd, heel precies. Daarna volgen werkzaamheden aan het interieur en exterieur en de koppeling van de motor aan de versnellingsbak. Tot slot het ‘huwelijk’, het moment waarop de aandrijving wordt samengevoegd met het chassis. Gevolgd door de eerste rit, als onze testrijders op het FIA-gecertificeerde Porsche circuit nogmaals persoonlijk de kwaliteit van elke gebouwde auto controleren. We willen hierbij wel opmerken dat een volledige fabrieksrondleiding om bedrijfsinterne redenen niet op elk tijdstip mogelijk is.

Tentoonstelling met hedendaagse en historische modellen.

Op de bovenste verdieping van het klantencentrum kunt u een tijdreis maken door de geschiedenis van Porsche. De wisseltentoonstelling – met een spannende mix van historische en hedendaagse modellen – laat u nader kennismaken met het verleden en het heden van Porsche: een tijdreis door 6 decennia sportwagengeschiedenis.

Restaurant.

Uiteraard hoort bij de fabrieksaflevering ook een exclusieve lunch in ons restaurant. Geniet van een exquise 3 gangenmenu en het panorama-uitzicht over het circuit.

Auto-overdracht.

Nu bent u bijna bij uw doel: uw Porsche. Uw instructeur begeleidt u voor de autooverdracht naar uw nieuwe auto. En neemt vervolgens de tijd om u alle details toe te lichten. Dan gaat de roldeur open.

We wensen u een goede reis.

Uw fabrieksaflevering in Leipzig:

  • dynamische rijuitleg in een vergelijkbaar model, onder begeleiding van een professionele Porsche instructeur
  • fabrieksrondleiding
  • 3 gangenmenu in het restaurant van het klantencentrum
  • bezoek aan de tentoonstelling met huidige en historische modellen
  • volgetankte auto
  • geschenk als herinnering

Uw Porsche dealer informeert u graag over alle details en de kosten van een fabrieksaflevering in Leipzig.