Porsche 911, type 996

Porsche 911, type 996

De Porsche 996 markeerde een belangrijk technologisch omslagpunt in de evolutie van de 911. De van 1999 tot 2004 geproduceerde sportauto was namelijk voor het eerst voorzien van een vloeistof gekoelde 6 cilinder boxermotor.

De 996 had weinig gemeen met zijn voorganger, de 993. Zo werd er naast de compleet nieuwe motor ook voor het eerst sinds de oer-911 een compleet nieuw platform ontwikkeld voor het chassis. Veel van de ontwikkeling was afkomstig van de kort daarvoor gelanceerde Porsche Boxster zoals de gehele voorzijde, een groot deel van de motor, het interieur en de voorwielophanging.

Het technologisch hoogstaande 996 platform diende als basis voor diverse lichtgewicht GT varianten, zoals de GT2, GT3 en GT3 RS. De 3.6 liter motor van de 996 GT3 was een directe afgeleide van de racemotor waarmee Porsche met de GT1 de 24 Uur van Le Mans op haar naam scheef.

Originele onderdelen & downloads

Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche - Historische documenten
Historische documenten

Porsche Classic Parts Explorer

Porsche - Zoek. Klik. Resultaat.

Zoek. Klik. Resultaat.

U kunt nu eenvoudig en snel originele Porsche onderdelen voor uw klassieke Porsche opzoeken via de nieuwe Porsche Classic Parts Explorer. Ongeacht of u zoekt per model, type of bouwjaar, u vindt in een paar muisklikken de originele onderdelen voor uw voertuig. Elk jaar worden er ongeveer 300 opnieuw uitgebrachte onderdelen door Porsche online gezet, vanzelfsprekend voorzien van alle relevante details. Naast onderdeelnummers en foto’s vindt u hier ook uitgebreide en nuttige informatie over elk product en met specifieke gebruiksscenario’s.

Zoals u kunt vermoeden, is er een schat aan informatie beschikbaar. Vanaf nu kunt u rechtstreeks in de historie van uw specifieke voertuig duiken en achterhalen welke opnieuw uitgebrachte originele onderdelen beschikbaar zijn voor uw Porsche. Het loont zich om regelmatig te kijken op deze Classic Parts Explorer want ons aanbod breidt zich continu verder uit. We kijken uit naar uw bezoek.

Meer informatie