Porsche Carrera GT, Typ 980

Porsche Carrera GT, Typ 980

Tien jaar geleden stopte de productie van de Porsche Carrera GT. Daarom treedt hij nu toe tot de Porsche Classic familie. De Carrera GT debuteerde in 2003. Zijn design legde de link naar andere productiemodellen van Porsche en er waren elementen van legendarische racers van Porsche in verwerkt. Zo maakte hij al op het eerste gezicht duidelijk dat hij een indrukkwekkende autosporthistorie met zich meedroeg.

In totaal werden slechts 1.270 Porsche Carrera GT modellen gebouwd. Ze beschikten over een tiencilinder motor met dry-sump smering. Deze atmosferische motor was oorspronkelijk ontwikkeld voor autosport-gebruik. In de Carrera GT had hij een inhoud van 5,7 liter.

Met een vermogen van 450 kW/612 pk bij 8.000 tpm en een topsnelheid van ruim 330 km/h, zette de Carrera GT nieuwe maatstaven.
De kracht van de V10 werd via een handgeschakelde zesversnellingsbak op de achterwielen overgebracht.

Originele onderdelen & downloads

Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche - Historische documenten
Historische documenten

Porsche Classic Parts Explorer

Porsche - Zoek. Klik. Resultaat.

Zoek. Klik. Resultaat.

U kunt nu eenvoudig en snel originele Porsche onderdelen voor uw klassieke Porsche opzoeken via de nieuwe Porsche Classic Parts Explorer. Ongeacht of u zoekt per model, type of bouwjaar, u vindt in een paar muisklikken de originele onderdelen voor uw voertuig. Elk jaar worden er ongeveer 300 opnieuw uitgebrachte onderdelen door Porsche online gezet, vanzelfsprekend voorzien van alle relevante details. Naast onderdeelnummers en foto’s vindt u hier ook uitgebreide en nuttige informatie over elk product en met specifieke gebruiksscenario’s.

Zoals u kunt vermoeden, is er een schat aan informatie beschikbaar. Vanaf nu kunt u rechtstreeks in de historie van uw specifieke voertuig duiken en achterhalen welke opnieuw uitgebrachte originele onderdelen beschikbaar zijn voor uw Porsche. Het loont zich om regelmatig te kijken op deze Classic Parts Explorer want ons aanbod breidt zich continu verder uit. We kijken uit naar uw bezoek.

Meer informatie