Porsche 968

Porsche 968

De laatste ontwikkelingsfase van 4-cilinder transaxle modellen bij Porsche werd geïnitieerd met de 968 in modeljaar 1992.

De meeste carrosseriedelen van de opvolger van de 944 S2 werden overgenomen van het vorige model. Echter, in het bijzonder het front van de 968 was veel moderner, en dat gaf een blik in de toekomst naar het frontdesign van de latere 911 (model 993).

Een 6-versnellings handgeschakelde transmissie en een tiptronic transmissie waren voor het eerst beschikbaar voor de 968. Dit model luidde voor het eerst de VarioCam in (variable intake camshaft control).

De 968 was leverbaar als Coupé en Cabriolet.

Modelversies

968, 968 Cabriolet (1992 - 1995)

Kenmerken
Opklapkoplampen met zichtbare lenzen // glazen achterklep met achterspoiler in carrosseriekleur // voor- en achterbumper van vervormbaar kunststof // buitenspiegels in Cup design // portiergrepen in carrosseriekleur // kunststof dorpelverbreders in carrosseriekleur // volledig rode achterlichten

Cabriolet: Achterklep van plaatstaal, stoffen kap met elektrische bediening

Originele onderdelen & downloads

Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche - Historische documenten
Historische documenten

Porsche Classic Parts Explorer

Porsche - Zoek. Klik. Resultaat.

Zoek. Klik. Resultaat.

U kunt nu eenvoudig en snel originele Porsche onderdelen voor uw klassieke Porsche opzoeken via de nieuwe Porsche Classic Parts Explorer. Ongeacht of u zoekt per model, type of bouwjaar, u vindt in een paar muisklikken de originele onderdelen voor uw voertuig. Elk jaar worden er ongeveer 300 opnieuw uitgebrachte onderdelen door Porsche online gezet, vanzelfsprekend voorzien van alle relevante details. Naast onderdeelnummers en foto’s vindt u hier ook uitgebreide en nuttige informatie over elk product en met specifieke gebruiksscenario’s.

Zoals u kunt vermoeden, is er een schat aan informatie beschikbaar. Vanaf nu kunt u rechtstreeks in de historie van uw specifieke voertuig duiken en achterhalen welke opnieuw uitgebrachte originele onderdelen beschikbaar zijn voor uw Porsche. Het loont zich om regelmatig te kijken op deze Classic Parts Explorer want ons aanbod breidt zich continu verder uit. We kijken uit naar uw bezoek.

Meer informatie