Porsche 959

Porsche 959

De Porsche 959 is gebouwd tussen 1986 en 1989. In eerste instantie was de auto ontwikkeld als homologatiemodel voor regelgeving van de FIA voor Group B rally auto’s. Uiteindelijk zijn er 292 straatlegale versies van gebouwd.

Het technologische platform van de 959 werd gebouwd op basis van de 911 modellijn. Met een watergekoelde biturbo-motor, cilinderkoppen met 4 kleppen per cilinder, een elektronisch geregeld onderstel en 4-wiel aandrijving, alsmede een aerodynamisch geoptimaliseerde carrosserie, demonstreerde Porsche wat er mogelijk was op het gebied van automotive design op dat moment. Ondanks zijn prijs van 420.000 Duitse marken (€ 215.000,-) was de 959 snel uitverkocht.

Bij zijn introductie in 1986 was het de snelste straatlegale productie-auto van dat moment met een topsnelheid van 314 km/u. Tevens legde de auto een fundament voor vele toekomstige sportauto’s, zoals de Carrera 4 die zijn 4-wielaandrijving had te danken aan de 959. Mede door zijn uitstekende prestaties is 4-wielaandrijving tot op de dag van vandaag de standaardaandrijving op de 911 Turbo modellen.

In 1992 en 1993 heeft Porsche nog acht modellen van de 959 gebouwd van reserve-onderdelen. Deze auto’s (vier stuks in het grijs en vier stuks in het rood) hadden een nieuw ontwikkeld snelheidsafhankelijk veersysteem en waren een stuk duurder dan hun oudere broertjes, ze kosten namelijk 747.500 Duitse marken (€ 382.190,-). Deze auto’s zijn momenteel de meest gewilde exemplaren in de markt en, net zoals de meesten, in handen van verzamelaars.

Originele onderdelen & downloads

Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche - Historische documenten
Historische documenten

Porsche Classic Parts Explorer

Porsche - Zoek. Klik. Resultaat.

Zoek. Klik. Resultaat.

U kunt nu eenvoudig en snel originele Porsche onderdelen voor uw klassieke Porsche opzoeken via de nieuwe Porsche Classic Parts Explorer. Ongeacht of u zoekt per model, type of bouwjaar, u vindt in een paar muisklikken de originele onderdelen voor uw voertuig. Elk jaar worden er ongeveer 300 opnieuw uitgebrachte onderdelen door Porsche online gezet, vanzelfsprekend voorzien van alle relevante details. Naast onderdeelnummers en foto’s vindt u hier ook uitgebreide en nuttige informatie over elk product en met specifieke gebruiksscenario’s.

Zoals u kunt vermoeden, is er een schat aan informatie beschikbaar. Vanaf nu kunt u rechtstreeks in de historie van uw specifieke voertuig duiken en achterhalen welke opnieuw uitgebrachte originele onderdelen beschikbaar zijn voor uw Porsche. Het loont zich om regelmatig te kijken op deze Classic Parts Explorer want ons aanbod breidt zich continu verder uit. We kijken uit naar uw bezoek.

Meer informatie

Productkenmerken

Porsche - Het levensbloed voor uw luchtgekoelde motor.

Het levensbloed voor uw luchtgekoelde motor.

De nieuwe motoroliesoorten van Porsche Classic zijn ontwikkeld voor luchtgekoelde 4- en 6-cilinder boxermotoren, met als specifiek doel om te voldoen aan de eisen voor de 356 en 911 modellen (inclusief het 993 modellenprogramma). Twee soorten zijn er verkrijgbaar: 20W-50 en 10W-60. Ze zijn gemaakt volgens een speciale formule die exclusief is voor Porsche klassiekers. Ontwikkeld in Weissach. Made in Germany.

Meer informatie
Porsche - Het zijn de kleine dingen, die een klassieker compleet maken.

Het zijn de kleine dingen, die een klassieker compleet maken.

Zoals het originele Porsche embleem voor de 356 en vroege 911 modellen. Elke Porsche belichaamt de fascinatie voor de sportauto, tot aan een oude leeftijd en het laatste detail. Een van deze is het Porsche embleem. Omdat het zo onmisbaar is, is het originele Porsche embleem nu opnieuw geïntroduceerd voor uw 356 en vroege 911 modellen. Trouw aan originele kleur, materiaal en details, en 'Made in Germany'.

Meer informatie