Porsche Boxster, model 986

Porsche Boxster, model 986

Op het moment dat hij in september 1996 werd geïntroduceerd, zette de Porsche Boxster nieuwe prestatie- en veiligheidsstandaards in het marktsegment van open sportauto’s. De roadster combineert de dynamische prestaties van een sportauto met ongelimiteerd dagelijks gebruik.

Een nieuw kinetisch systeem voor de cabrioletkap zorgde ervoor dat de cabrioletkap in slechts 12 seconden kon worden geopend en gesloten. De Boxster had een voorsprong op de concurrentie met zijn middenmotorconcept gebaseerd op de typische Porsche 6-cilinder boxermotor.

De Porsche Boxster was sinds de 550 Spyder de eerste auto die door Porsche specifiek als cabriolet werd ontwikkeld. De naam is een samenvoeging van de 6-cilinder boxer motor en het 2-persoons, open dak roadster principe.

Het ontwerp van de Nederlandse ontwerper Harm Lagaay was geïnspireerd op de 356 Cabriolet en de 550 Spyder. De motor was dezelfde als uit de 911 (M96) maar werd in de Boxster in een middenmotor opstelling geplaatst in tegenstelling tot de 911, waar de motor achter de achteras ligt. Dit resulteerde in een laag zwaartepunt, een bijna perfecte gewichtsverdeling en een bijzonder neutraal weggedrag.

Originele onderdelen & downloads

Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche Originele Onderdelen Catalogus
Porsche - Historische documenten
Historische documenten

Porsche Classic Parts Explorer

Porsche - Zoek. Klik. Resultaat.

Zoek. Klik. Resultaat.

U kunt nu eenvoudig en snel originele Porsche onderdelen voor uw klassieke Porsche opzoeken via de nieuwe Porsche Classic Parts Explorer. Ongeacht of u zoekt per model, type of bouwjaar, u vindt in een paar muisklikken de originele onderdelen voor uw voertuig. Elk jaar worden er ongeveer 300 opnieuw uitgebrachte onderdelen door Porsche online gezet, vanzelfsprekend voorzien van alle relevante details. Naast onderdeelnummers en foto’s vindt u hier ook uitgebreide en nuttige informatie over elk product en met specifieke gebruiksscenario’s.

Zoals u kunt vermoeden, is er een schat aan informatie beschikbaar. Vanaf nu kunt u rechtstreeks in de historie van uw specifieke voertuig duiken en achterhalen welke opnieuw uitgebrachte originele onderdelen beschikbaar zijn voor uw Porsche. Het loont zich om regelmatig te kijken op deze Classic Parts Explorer want ons aanbod breidt zich continu verder uit. We kijken uit naar uw bezoek.

Meer informatie