Porsche - Spark of the Future. - Het prototype Mission E Cross Turismo.
Spark of the Future.
Het prototype Mission E Cross Turismo.

Wat komt in ons op als we over de toekomst nadenken? De sportwagen van morgen, uiteraard. Maar ook een duurzame mobiliteit, de digitalisering en al die gepassioneerde liefhebbers die ongeduldig wachten op wat komt.

Ontdek
Porsche - Mission E Cross TurismoPorsche - Mission E Cross TurismoPorsche - Mission E Cross Turismo

Een Porsche van bij de eerste aanblik. Zoals u hem nog nooit eerder zag.

Met het nieuwe prototype Mission E Cross Turismo stellen we onze visie voor op pure E-Performance, in de vorm van een zuiver elektrische sportwagen die is aangepast aan een actieve levensstijl. Met 4 deuren, 4 aparte stoelen en een Turismo-achterpartij die nog meer ruimte en bewegingsvrijheid biedt. Een auto op maat van het avontuur van het dagelijkse leven met een buitengewoon prestatiepeil.

De grenzen verkennen.

Compacte elektromotoren, de batterij onder aan de wagen, geen verbrandingsmotor, geen uitlaatsysteem en geen overbrengingstunnel. Ideaal om de bestaande ideeën in vraag te stellen en om onszelf opnieuw uit te vinden.

Neem bijvoorbeeld het harmonische huwelijk tussen de typische Porsche-vormen en de geoptimaliseerde stroomlijn. Het resultaat is een koetswerk dat optimaal vloeiend is gemaakt en dat is ontwikkeld voor maximale prestaties.

Met zijn vlakke motorkap verraadt het front zijn verwantschap met de iconische Porsche 911. Met zijn verticale 'Aircurtain'-luchtinlaten rond de voorwielen straalt hij grenzeloze dynamiek uit.

Dankzij de brede achterspatborden en extreem sportieve 'flyline' zie je ook aan de flanken van het prototype Mission E Cross Turismo onmiddellijk dat dit een Porsche is.

De deurklinken zijn verzonken en komen automatisch tevoorschijn zodra u de auto nadert. Vooraan is aan bestuurders- en passagierskant een laadstekker met elektrisch bedienbare klep geïntegreerd in het ontwerp, voor meer comfort in alle laadomstandigheden.

Grotere behoefte aan vrijheid.

Grotere behoefte aan vrijheid.

Dankzij de verhoogde bodemvrijheid, het robuuste chassis en de elektrische vierwielaandrijving die wordt gestuurd naargelang de behoeften, kan geen enkel speelterrein de Mission E Cross Turismo tegenhouden.

Porsche - Mission E Cross TurismoPorsche - Mission E Cross TurismoPorsche - Mission E Cross Turismo

Hij schreeuwt zijn prestaties duidelijk uit. Ook al hoor je hem nauwelijks.

De prestaties, die zelfs het hart van de autosportliefhebber sneller doen slaan, spreken voor zich: dankzij de aandrijflijn van 600 pk (440 kW) trekt hij in minder dan 3,5 seconden op van 0 naar 100 km/u. Meer nog: in pure Porsche-stijl is hij ook geknipt voor lange afstanden.

500 kilometer onafhankelijkheid.

De Mission E Cross Turismo is paraat om te voldoen aan al uw spontane ingevingen dankzij een rijbereik van meer dan 500 kilometer (NEDC). Met zijn innovatieve 800-volttechnologie kunt u 400 kilometer rijbereik laden in slechts 15 minuten.

Catalogus en brochures

Meer informatie over de Mission E Cross Turismo kunt u hier eenvoudig downloaden.

Meer informatie.

Verbruik/emissie* Panamera 4 E-Hybrid, Panamera 4 E-Hybrid Executive, Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismo, Panamera Turbo S E-Hybrid, Panamera Turbo S E-Hybrid Executive, Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo: Gemiddeld in l/100 km 3,0-2,5; CO2-emissie in g/km 69-56; Stroomverbruik gemiddeld, in kWh/100 km 17,6-15,9.

Verbruik/emissie* Panamera Turbo: Gemiddeld in l/100 km 9,4 - 9,3; CO2-emissie in g/km 214 - 212.

Verbruik/emissie* Cayenne E-Hybrid: Gemiddeld in l/100 km 3,4-3,2; CO2-emissie in g/km 78-72; Stroomverbruik gemiddeld, in kWh/100 km 20,9-20,6.