View of a street in the city, in the dark.

Veelgestelde vragen

Wilt u meer weten over Porsche E-Performance en de dagelijkse rijeigenschappen van uw Porsche Cayenne E-Hybrid, Panamera E-Hybrid of Taycan? We hebben alle belangrijke vragen en antwoorden voor u verzameld, zodat u er zeker van kunt zijn dat onze interpretatie van elektromobiliteit een meerwaarde is voor u.

Laadopties
Waar kan ik mijn Porsche Cayenne E-Hybrid, Panamera E-Hybrid of Taycan opladen?

U kan uw Porsche makkelijk laden bij allerlei alledaagse situaties opladen. U kan Porsche-laadinfrastructuur kopen voor thuisgebruik of gebruik maken van de laadstations bij uw Porsche Centre. Met de Porsche Charging Service en Porsche Destination Charging kan u bijvoorbeeld ook laden aan semiopenbare of openbare laadpunten.

Welke laadstekkers kan ik gebruiken om mijn Porsche Cayenne E-Hybrid, Panamera E-Hybrid of Taycan op te laden?

Porsche biedt verschillende laadkabels aan voor zowel marktspecifieke thuislaadsystemen en industriële elektrische laadstations als voor permanente laadinstallaties. Om te weten wat uw ideale laaduitrusting is, kan u online de precheck uitvoeren.

Thuisladen
Welke laaduitrusting biedt Porsche aan om mijn auto thuis op te laden en waar kan ik die uitrusting aankopen?

Porsche biedt verschillende thuislaadsystemen aan zoals de standaard Porsche Mobile Charger Connect en de optionele Porsche Home Energy Manager. U kan deze systemen via de gevestigde verkoopkanalen aankopen, bijvoorbeeld bij uw Porsche Centre.

Ik zou mijn Porsche Cayenne E-Hybrid, Panamera E-Hybrid of Taycan graag thuis laden. Hoe kan ik te weten komen of dit mogelijk is?

Met behulp van de online pre-check kan u nagaan wat de basisvereisten zijn opdat u thuis gebruik zou kunnen maken van de Porsche-laadsystemen. Om een uitgebreide check te laten uitvoeren, kan u uw thuisinstallatie door een externe servicepartner laten controleren via uw Porsche Centre. Tijdens zo’n controle wordt uw elektrische infrastructuur getest en kunnen verdere details voor de installatie van de uitrusting bij u thuis op elkaar worden afgestemd.

Welke wettelijke bepalingen gelden voor de installatie van een thuislaadsysteem?

De installatie van een thuislaadsysteem kan worden beschouwd als een structurele wijziging. Daarom bevelen wij aan dat u voor de installatie afstemt met alle betrokken partijen zoals uw energieleverancier, uw gemeentelijke autoriteit, de huurvereniging en, indien van toepassing, uw huisbaas.

Waarom heb ik de Porsche Home Energy Manager nodig?

De Porsche Home Energy Manager monitort het energie- en stroomverbruik voor uw huis en maakt op basis daarvan het gebruik van slimme laadfuncties mogelijk. Dit omvat dat uw auto automatisch zo snel en kostenefficiënt mogelijk wordt geladen. Slim laden analyseert op een intelligente manier uw elektriciteitstarief, uw zonnepanelen en bestaande stroomverbruikers om zo te vermijden dat uw elektrische installatie zou worden overbelast.

Wat is het verschil tussen de Porsche Mobile Charger Connect en de Porsche Mobile Charger?

De Porsche Mobile Charger en Porsche Mobile Charger Connect zijn beide thuislaadsystemen voor voertuigen met hoogvoltagebatterijen. De Porsche Mobile Charger Connect kan worden bediend via een handig aanraakscherm. In combinatie met de Porsche Home Energy Manager ondersteunt hij slimme laadtoepassingen en beschermt hij uw thuisinstallatie tegen overbelasting. Bovendien zijn er voor de Porsche Mobile Charger Connect heel wat toebehoren ter beschikking.

Het laden duurt langer dan verwacht. Is er een fout opgetreden?

De laadduur hangt af van de laadstroom die beschikbaar is aan het laadpunt. Hoe hoger de laadstroom, hoe sneller uw Porsche wordt opgeladen. Bovendien is de laadduur ook afhankelijk van de on-board charger van uw Porsche en van andere omstandigheden zoals de buitentemperatuur.

Openbaar laden
Welke voordelen biedt de Porsche Charging Service bij het laden aan een publiek laadpunt?

Met een eenmalige registratie voor de Porsche Charging Service kan u uw Porsche aan alle beschikbare laadpunten opladen. Het gaat daarbij om de Porsche-laadpunten maar ook de laadpunten van andere providers. Zonder de Porsche Charging Service zal u een gebruiksovereenkomst moeten afsluiten met de betrokken laadpuntprovider. In Duitsland alleen al zijn er bijvoorbeeld meer dan 180 verschillende providers.

Hoe kan ik laden aan een openbaar laadpunt?

Indien u uw Porsche aan een openbaar laadpunt wenst op te laden, moet u dat laadpunt eerst activeren door gebruik te maken van bijvoorbeeld uw smartphone of een RFID-kaart. Vervolgens sluit u de laadkabel aan op uw Porsche. In functie van het land is de laadkabel bevestigd aan het laadpunt of kan u hem optioneel bestellen bij uw Porsche Centre. Het opladen zelf start normaal automatisch. Meer informatie is beschikbaar aan het laadpunt zelf.

Kan een voorbijganger de stekker uittrekken terwijl ik aan een openbaar laadpunt aan het laden ben?

Nee. Zodra de laadstekker in de laadpoort van de auto is ingebracht, wordt die automatisch herkend door het voertuig en vergrendeld in uw Porsche en op de laadpaal zelf. De laadkabel is beveiligd tegen uittrekken en uw Porsche is beveiligd tegen verplaatsing door een derde.

Voertuig
Hoe kan ik vermijden dat de batterij van mijn Porsche zonder energie komt te zitten?

Bij dagelijks gebruik zijn er heel wat mogelijkheden om uw Porsche op te laden, bv. tijdens een tussenstop aan het tankstation of wegrestaurant, tijdens het shoppen of wanneer u uw Porsche ergens parkeert. In geval de batterijlading laag is, kan uw Porsche ook aanbevelen om u naar een nabijgelegen laadpunt te navigeren.

Moet ik mijn Porsche Cayenne E-Hybrid, Panamera E-Hybrid of Taycan altijd volledig opladen?

Nee. U hoeft de hoogvoltagebatterij van uw Porsche niet altijd helemaal vol te laden. Uw Porsche gedeeltelijk opladen leidt niet tot capaciteitsverlies (geheugeneffect) en heeft geen nadelige invloed op de levensduur van de hoogvoltagebatterij.

Waarvan is het rijbereik van mijn Porsche Cayenne E-Hybrid, Panamera E-Hybrid of Taycan afhankelijk?

Het rijbereik is afhankelijk van talrijke factoren zoals de rijstijl, het gebruik van comfortfuncties, de stroomlijn en de rijomstandigheden. De allerbelangrijkste factor is uw rijstijl. Een milieubewuste en vooruitziende rijstijl laat toe remenergie te recupereren en zo het rijbereik te verhogen. U kan ook de intensiteit van de comfortfuncties zoals airconditioning en verwarming verlagen en enkel extra koetswerkelementen met een invloed op de stroomlijn (bv. een dakkoffers) monteren wanneer dat noodzakelijk is.

Allerhande
Waar moet ik op letten bij het rijden in het buitenland?

Landspecifieke regelgeving en goedkeuringen kunnen het gebruik van laadinfrastructuur in het buitenland beperken. Via de bestuurdershandleiding en bij uw Porsche Centre komt u te weten of uw laaduitrusting geschikt is voor het land of dat u over bijkomende uitrusting moet beschikken.

Ontdek Porsche E-Performance.

Ontdek meer over Porsche E-Performance, elektromobiliteit en de sportwagen van de toekomst.