View of a street in the city, in the dark.

FAQ.

Wilt u meer weten over de wereld van Porsche E-Performance en de dagelijkse inzetbaarheid van uw Porsche Cayenne E-Hybrid, Panamera E-Hybrid of Taycan? We hebben de belangrijkste vragen en antwoorden voor uw verzameld. Zodat u zeker weet dat onze interpretatie van elektromobiliteit voor u van toegevoegde waarde is.

Oplaadmogelijkheden
Waar kan ik mijn Porsche opladen?

U kunt uw Porsche gemakkelijk opladen in verschillende alledaagse situaties: thuis, onderweg en op uw bestemming.

Voor thuisladen is er een scala aan Porsche oplaadapparatuur beschikbaar. Om erachter te komen welke oplaadoplossing voor u geschikt is, kun u de Porsche Oplaad Pre-Check doorlopen, die beschikbaar is op https://www.porsche.com/countries/charging-check. Meer informatie is verkrijgbaar bij uw Porsche Service Centre.

Afhankelijk van het land biedt de Porsche Charging Service u een overzicht van het opladen onderweg en op uw bestemming. U krijgt uniforme toegang tot openbare oplaadpunten en wordt centraal gefactureerd via de Porsche Charging Service. Hieronder vallen oplaadpunten op snelwegen, in de stad en bij uw Porsche Service Centre. Op geselecteerde bestemmingen, zoals luxe hotels, is Porsche Destination Charging beschikbaar zodat u uw wagen gratis kunt opladen.

Met welke stopcontacten kan ik mijn Porsche opladen?

U kunt uw Porsche opladen met zowel marktspecifieke huishoudelijke contactdozen als industriële contactdozen. Wij adviseren het gebruik van een industrieel stopcontact om uw wagen zo efficiënt mogelijk en met een zo kort mogelijke oplaadtijd op te laden.

U ontvangt een eerste indicatie van uw specifieke thuissituatie na het invullen van de online voorcontrole (beschikbaarheid afhankelijk van het land).
https://www.porsche.com/countries/charging-check

Als onderdeel van de "Home-Check" (beschikbaar afhankelijk van het land) voert een specialist een gedetailleerde analyse uit van uw thuisinfrastructuur. U kunt ook meer informatie krijgen bij uw Porsche Service Centre.

In sommige markten (bijv. China) bestaat ook de mogelijkheid om laadapparatuur vast te installeren.

Kunnen de aangegeven oplaadtijden variëren?

Ja, veel factoren beïnvloeden de oplaadtijd. Deze omvatten:
- het beschikbare aansluitvermogen van de energie-infrastructuur
- de conditionering van de passagiersruimte
- het laadniveau en de temperatuur van de hoogspanningsbatterij
- instellingen op de lader of energiemanager

Bij thuisladen speelt de specifieke huisinstallatie van de klant ook een belangrijke rol.

Voor AC-lading is het vermogen van de ingebouwde lader in het voertuig doorslaggevend.

Laadtijden kunnen daarom aanzienlijk afwijken van de opgegeven waarden.

De Porsche Laadplanner helpt u bij het plannen van uw laadproces, bijvoorbeeld door de accu voorafgaand aan het laadproces te conditioneren voor optimale laadprestaties.

Thuis opladen
Welke laadapparatuur biedt Porsche om mijn wagen thuis op te laden en waar kan ik die kopen?

Porsche biedt een scala aan oplaadapparatuur zoals de Porsche Mobile Charger en Porsche Mobile Charger Connect als optionele uitrusting. Daarnaast zijn er verschillende montagemogelijkheden beschikbaar, zoals het oplaadpunt of de Porsche Compact Sokkel. Deze kunnen worden aangeschaft via de gevestigde distributiekanalen, bijvoorbeeld bij uw Porsche Centre.

Wat is het verschil tussen de Porsche Mobile Charger Connect en de Porsche Mobile Charger?

De Porsche Mobile Charger en Porsche Mobile Charger Connect zijn laders voor voertuigen met accu's met een hoog voltage. Ze verschillen in laadvermogen en ondersteunde functies.

Porsche Mobile Charger Connect wordt bediend via een praktisch touchscreen.

Ik wil mijn Porsche thuis opladen. Hoe weet ik of dit mogelijk is?

Met de online pre-check, die in verschillende landen beschikbaar is, kunt u de basisvoorwaarden voor het gebruik van Porsche oplaadapparatuur thuis controleren. De online pre-check is gratis en kan bijvoorbeeld vanuit uw zetel thuis worden uitgevoerd.
https://www.porsche.com/countries/charging-check

Voor een gedetailleerde controle kunt u via uw Porsche Centre een externe servicepartner een thuiscontrole laten uitvoeren (beschikbaarheid verschilt per land). Hij of zij controleert dan uw elektrische infrastructuur en kan de installatie van de apparatuur in uw huis regelen.

Zijn er wettelijke voorwaarden waarmee ik rekening moet houden als ik thuislaadapparatuur installeer?

Het installeren van thuislaadapparatuur kan worden beschouwd als een bouwkundige aanpassing.

Voor de installatie raden we u aan om tot een overeenkomst te komen met alle betrokken partijen, bv. uw elektriciteitsleverancier, uw gemeente of vastgoedbeheerder en, indien van toepassing, de eigenaar van uw woning.

Als onderdeel van de Home-Check (beschikbaar afhankelijk van het land) voert een specialist een gedetailleerde analyse uit van de infrastructuur van uw woning. U kunt ook meer informatie krijgen bij uw Porsche (Service) Centre.

Kan ik Porsche laadapparatuur aansluiten op andere energiemanagementsystemen?

De door Porsche aangeboden laadapparatuur is gebaseerd op open standaarden. De combinatiemogelijkheden met energiemanagementsystemen van andere fabrikanten kunnen echter variëren vanwege de verscheidenheid aan producten die op de markt verkrijgbaar zijn.

Wat zijn de opties om de stroombegrenzing aan te passen?

De maximale laadstroom kan worden ingesteld in de webapplicatie Mobile Charger Connect of op het apparaat zelf (statische begrenzing).

Waar kan ik mijn toegangsgegevens voor Mobile Charger Connect vinden als ik de toegangsgegevensbrief kwijt ben?

De bij levering geldige toegangsgegevens, zoals de vooraf ingestelde pincode en het initiële wachtwoord, vindt u naast de toegangsgegevensbrief in uw My Porsche-profiel.

Neem voor meer informatie contact op met uw Porsche (Service) Centre.

Opladen onderweg
Welke voordelen biedt de Porsche Charging Service bij het opladen aan openbare oplaadpunten?

Zodra u de Porsche Charging Service hebt geactiveerd, kunt u uw Taycan opladen bij meer dan 550 000 points oplaadpunten die worden beheerd door contractuele partners in heel Europa. Hieronder vallen zowel oplaadpunten van Porsche als die van andere aanbieders. U gebruikt de service drie jaar lang zonder basiskosten.

Zonder Porsche Charging Service zou een contract met de betreffende exploitant van de oplaadpunten nodig zijn om ze te kunnen gebruiken.

Hoe laad ik mijn wagen op bij openbare oplaadpunten?

Als u uw Porsche wilt opladen bij een openbaar oplaadpunt, moet u deze eerst ontgrendelen, bijvoorbeeld met een smartphone of, afhankelijk van het land, met een RFID-kaart. Als u gebruikmaakt van de Porsche Charging Service, die in sommige landen beschikbaar is, kunt u oplaadpunten ook ontgrendelen met de My Porsche app.

Sluit uw Porsche vervolgens aan met de laadkabel:
- Bij DC-laadpunten wordt de kabel aan het laadpunt bevestigd.
- Bij AC-laadpunten, vooral in Europa, hebt u een Mode 3-laadkabel nodig, die optioneel verkrijgbaar is bij uw Porsche-partner.

Normaal gesproken start het laadproces automatisch. Meer informatie is verkrijgbaar bij het betreffende oplaadpunt.

Hoe kan ik het dichtstbijzijnde oplaadpunt het gemakkelijkst vinden?

U kunt de beschikbare openbare oplaadpunten bekijken in het PCM van uw wagen. Gebruik hiervoor de POI-zoekfunctie of de laadplanner van Porsche, die in sommige landen beschikbaar is. Meer informatie vindt u in de handleiding van uw wagen.

Houd er rekening mee dat door de snelle ontwikkeling van openbare oplaadpunten, het mogelijk is dat alle bestaande oplaadpunten op het PCM worden weergegeven.

Wanneer u gebruik maakt van de Porsche Charging Service die afhankelijk van het land beschikbaar is, vindt u ook alle bruikbare oplaadpunten van de partners in de My Porsche app.

Kan een voorbijganger de stekker eruit trekken als ik mijn voertuig oplaad bij een openbaar oplaadpunt?

Nee, zodra de stekker in de laadstekker van de wagen is gestoken, wordt de laadstekker automatisch gedetecteerd door de wagen en vergrendeld. De laadkabel is beveiligd tegen loskoppelen en je Porsche is beveiligd tegen starten.

Voertuig
Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn Porsche niet volledig ontlaadt?

Normaal gesproken ontlaadt uw wagen niet volledig, maar informeert hij u tijdig wanneer het laadniveau laag is. Neem de aanwijzingen op de PCM en het instrumentenpaneel in acht.

Als het oplaadniveau laag is, kan uw Porsche u bovendien aanbieden om u naar het dichtstbijzijnde oplaadpunt te brengen.

Er zijn tal van manieren om uw Porsche in het dagelijks leven op te laden, bijvoorbeeld tijdens pauzes bij tankstations of op rustplaatsen, of tijdens het winkelen.

Moet ik mijn Porsche altijd volledig opladen?

Nee, u hoeft de hoogvoltage accu van uw Porsche niet altijd volledig op te laden. Gedeeltelijk opladen van uw Porsche veroorzaakt geen capaciteitsverlies ("geheugeneffect") en verkort de levensduur van uw hoogspanningsaccu niet.

Bovendien neemt de oplaadsnelheid af naarmate het oplaadniveau van de hoogspanningsaccu toeneemt. U kunt dus tijd besparen door de batterij slechts tot ongeveer 80% op te laden of totdat u de actieradius hebt bereikt die u nodig hebt.

Bovendien spaart u de accu door deze slechts tot 20% te laten ontladen en langzaam weer op te laden tot 80%.

Waar hangt de actieradius van mijn Porsche vanaf?

De actieradius wordt beïnvloed door een aantal factoren, waaronder rijstijl, comfortfuncties, aerodynamica en wegomstandigheden. De belangrijkste factor is uw rijstijl: milieuvriendelijk en vooruitstrevend rijden helpt om remenergie terug te winnen, waardoor de actieradius toeneemt. Daarnaast kunt u de intensiteit van uw comfortfuncties, zoals airconditioning en verwarming, verminderen en indien nodig alleen opbouwelementen monteren die de aerodynamica beïnvloeden (zoals dakkoffers).

Waar moet ik vooral op letten bij koud weer?

De actieradius van uw wagen kan afnemen door het gebruik van comfortfuncties bij koud weer, zoals verwarming. Het gebruik van de praktische voorconditioneringsfunctie tijdens het opladen kan dit effect minimaliseren, omdat het benodigde verwarmingsvermogen beschikbaar wordt gesteld door het elektriciteitsnet.

Bij lage temperaturen kan het laadvermogen van uz hoogspanningsaccu ook beperkt zijn. Door gebruik te maken van de Porsche laadplanner die beschikbaar is afhankelijk van het land en de preconditionering van de batterij, wordt de batterij echter opgewarmd vóór het laadproces om optimale laadomstandigheden mogelijk te maken.

Waar moet ik op letten als ik naar het buitenland reis?

Nationale voorschriften en goedkeuringen kunnen het gebruik van oplaadapparatuur in het buitenland beperken. Informeer bij de gebruiksaanwijzing en uw Porsche Centre of uw apparatuur geschikt is voor het land of dat u aanvullende apparatuur nodig hebt.

Kan ik reisadapters gebruiken als ik in het buitenland reis?

Nee, u mag geen verlengsnoeren, kabelhaspels, stekkerdozen of (reis)adapters gebruiken om uw wagen op te laden.

Bij uw Porsche Centre kunt u speciaal voor het betreffende land geschikte aansluitkabels (connectoren) kopen.

Wat gebeurt er bij stroomuitval?

Als de lader tijdens het laden wordt losgekoppeld van de infrastructuur (de voertuigconnector is aangesloten) (stroomonderbreking), wordt de lader uitgeschakeld.

Er wordt niets opgeslagen in het storingsgeheugen, omdat er niets kan worden opgeslagen zonder stroomtoevoer.

Wanneer de stroomtoevoer wordt hersteld en de voertuigconnector nog steeds is aangesloten, start de lader weer volledig normaal op en wordt het laadproces hervat.

Mijn voertuig laadt niet op, of laadt niet op de snelheid die ik verwacht. Wat kan ik doen?

Als uw voertuig niet kan worden opgeladen, of niet kan worden opgeladen met het vermogen dat u verwacht, moet u de volgende punten controleren, die beperkingen in het oplaadproces kunnen veroorzaken:
- Is er een laadtimer geactiveerd?
- Is er een laadprofiel aangemaakt?
- Zijn er lokale instellingen gemaakt op de lader, bijvoorbeeld om het laadvermogen te verlagen naar 50%?
- Zijn er lokale instellingen gemaakt op de Home Energy Manager?

Bij lage temperaturen kan de laadcapaciteit van uw hoogspanningsaccu ook beperkt zijn. Als het laadvermogen onder de 6 A zakt, stopt het laadproces en wordt het niet automatisch opnieuw gestart.

Waar moet ik op letten als ik wagens van andere merken oplaad?

Als u wagens van andere merken oplaadt met Porsche-oplaadapparatuur, kan het iets langer duren voordat het proces start.

Bijstand
Met wie kan ik contact opnemen voor hulp?

Als u vragen hebt over de aangeboden Porsche oplaadhardwareproducten, de installatie ervan en eventuele problemen die zich voordoen, kunt u contact opnemen met uw Porsche Centre of de Porsche Connect ondersteuning die in uw land beschikbaar is. Deze supportorganisaties geven u advies, helpen u bij het opsporen van storingen en zetten de noodzakelijke storingsverhelping in gang.

Porsche Connect Assistance beantwoordt graag al uw vragen over openbaar opladen met de Porsche Charging Service, die in sommige landen beschikbaar is. Bovendien garandeert Porsche Assistance uw mobiliteit.

Ontdek Porsche E-Performance.

Kom meer te weten over Porsche E-Performance, elektromobiliteit en de sportwagen van de toekomst.