Porsche - Rijmodi

Rijmodi

Verbruik/emissie* Panamera 4 E-Hybrid: Gemiddeld in l/100 km 2,5; CO2-emissie in g/km 56; Stroomverbruik gemiddeld, in kWh/100 km 15,9.
Verbruik/emissie* Cayenne S E-Hybrid:Gemiddeld in l/100 km 3,3; CO2-emissie in g/km 75 g/km; Stroomverbruik gemiddeld, in kWh/100 km 20,8 - 18,6.

Geeft uw rijplezier een boost.
Beperkt de uitstoot.

In de nieuwe Panamera E-Hybridmodellen kiest u met de rijmodischakelaar en het Porsche Communication Management (PCM) uit de verschillende rijmodi. De verschillende modi worden volledig automatisch aangestuurd. Op die manier benut het innovatieve concept zijn potentieel in iedere situatie maximaal.

Informatie over de verschillende rijmodi voor de Cayenne S E-Hybrid is beschikbaar op www.porsche.com en in de Cayenne-catalogus.

[+]

1. De modus E-Power staat borg voor een intense, zuiver elektrische rijervaring zonder enig brandstofverbruik of lokale uitstoot. Ideaal voor in de stad. Als u meer vermogen wilt aanspreken, zal de verbrandingsmotor worden ingeschakeld.

[+]

2. De modus Hybrid Auto is ontwikkeld om de efficiëntie van het volledige systeem te benadrukken. In functie van de rijsituatie, zoals op secundaire wegen, wordt de auto aangedreven door de elektrische motor, de verbrandingsmotor of allebei. Bij het freewheelen wordt de verbrandingsmotor uitgeschakeld om uitstootvrij te kunnen uitbollen. Via energierecuperatie wordt de vertragingsenergie omgezet in elektrisch vermogen dat later kan worden benut bij het elektrisch rijden.

Voor meer vermogen en reactiesnelheid, bvb. bij een inhaalmanoeuvre: tijdens een boostfase zorgt het gecombineerde koppel van elektromotor en verbrandingsmotor voor maximale aandrijfkracht.

[+]

3. Haarspeldbochten. Steile bochten. Zigzagbochten. In SPORT-modusstaat maar één ding voorop: puur rijplezier. In deze modus draait de verbrandingsmotor altijd. Hij levert samen met de elektrische motor het optrekvermogen voor een maximale boost.

[+]

4. In SPORT PLUS-modus kunt u het volledige prestatiepotentieel aanspreken, bvb. op een circuit. De vermogenreserves van de verbrandingsmotor worden in deze modus gebruikt om de batterij op te laden. Het resultaat? Tot en met de topsnelheid beschikt u onafgebroken over meer boost.

Porsche Porsche Connect
Porsche Connect
Porsche Energie
Energie
Porsche Concept
Concept
Porsche Porsche E-Performance
Porsche E-Performance