Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Archief 2012

Gewandhausorchester Leipzig eert Paus Benedictus XVIPorsche sponsort symfonieorkest

Leusden, woensdag 18 april 2012 – Het door Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG gesponsorde Gewandhausorchester in Leipzig geeft vrijdag 20 april aanstaande een concert in het Vaticaan. Dat gebeurt ter ere van de 85e verjaardag van Paus Benedictus XVI. Porsche sponsort sinds 2011 de tournees en concerten van het symfonieorkest.

Porsche heeft de sponsoring van het orkest voor enkele jaren op zich genomen. Leipzig is uitgegroeid tot de tweede thuisbasis van de autofabrikant, die tien jaar geleden in deze stad startte met de productie van de Cayenne en de Panamera. Porsche wil met deze sponsoring zijn sociale betrokkenheid bij Leipzig tonen. Behalve het Gewandhausorchester steunt Porsche ook regionale sportclubs, enkele wetenschappelijke projecten en andere goede doelen.
Bij het optreden in het Vaticaan zal het wereldwijd vermaarde Gewandhausorchester de cantate ‘Lofzang’ van Felix Mendelssohn Bartholdy uitvoeren. De koren van het Gewandhaus en van de omroep MDR Rundfunk en de solisten Luba Orgonášová en Bernard Flink (beiden sopraan) en Steve Davislim (tenor) nemen de zang voor hun rekening.

2012/04/18