Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Archief 2012

Wereldpremière Cayenne GTS en introductie Boxster in AziëPorsche op de internationale autoshow van Beijing

Leusden, 18 april 2012 – Porsche introduceert de Cayenne GTS op de internationale autoshow van Beijing, die plaatsvindt van 27 april t/m 2 mei 2012. De autoshow in Beijing is ook het decor voor het debuut van de nieuwe Porsche Boxster in Azië.
Voor Porsche is China na de Verenigde Staten de grootste afzetmarkt. De sportautofabrikant verkocht in 2011 in China meer dan 24.000 auto's. Vergeleken met 2010 is dat een stijging van 65 procent en een nieuw record voor Porsche. Bernhard Maier, lid van de Raad van Bestuur (Verkoop en Marketing) van Porsche AG, zegt daarover: ‘In China is Porsche marktleider op het gebied van sportauto's. Sinds we daar in 2008 onze dochteronderneming hebben opgericht, hebben we er al 8.831 exemplaren van de 911, de Boxster en de Cayman verkocht. Afgelopen jaar bedroeg ons marktaandeel in het sportautosegment 46 procent.’
Het populairste model in 2011 was opnieuw de Cayenne, met een verkoopaantal van 13.283 exemplaren. Voor het tweede achtereenvolgende jaar verkocht Porsche meer SUV's in China dan in welk ander land dan ook. China is ook de grootste afzetmarkt voor de Panamera en de op één na grootste markt voor de Boxster en de Cayman.


Groei zet door
De eerste cijfers van het lopende jaar laten een bestendige groei zien. In de eerste drie maanden van 2012 heeft Porsche in China al 7.121 auto's afgeleverd. Vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2011 is dat een stijging van 38,3 procent.
Om aan de grote vraag te kunnen voldoen, breidt Porsche zijn dealernetwerk in China uit. Dit jaar zijn al drie nieuwe Porsche Centers geopend en een bestaande is uitgebreid. Porsche breidt het dealernetwerk in China uit van 41 naar zo’n honderd Porsche Centers in 2015.

Testcircuit voor klanten
Om de lokale doelgroep optimaal van hun Porsches te kunnen laten genieten, legt Porsche voor klanten een exclusief testcircuit aan op een voor autosportliefhebbers aansprekende locatie. Direct naast het Shanghai International Circuit – het circuit waar sinds 2004 jaarlijks de Grand Prix van China wordt verreden – komt het eerste Porsche Driving Experience Centre (PDEC) van Azië. Dat heeft een oppervlakte van 100.000 vierkante meter en omvat een testcircuit, een slalomparcours, een off-roadgedeelte en trainingsruimten exclusief voor klanten en

2012/04/18