Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Archief 2011

Porsche 911 GT3 R Hybrid racet in Laguna Seca.

Leusden, woensdag 10 augustus 2011 - Met zijn eerste wedstrijdoptreden, eind juni tijdens de 24-uursrace van de Nürburgring, was de Porsche 911 GT3 R Hybrid versie 2.0 een trendsetter. De innovatieve wedstrijdauto reed net zo snelle rondetijden als zijn sterkste rivalen, maar verbruikte daarbij aanmerkelijk minder brandstof. Twee keer een defecte flens van de versnellingsbak en een aanrijding verhinderden daarbij een podiumplaats. De volgende test onder raceomstandigheden, een onderdeel van de verdere ontwikkeling van de bijzonder efficiënte technologie van de 911 GT3 R Hybrid 2.0 staat voor 17 september tijdens de race van de American Le Mans Series (ALMS) op het circuit van Laguna Seca in Californië op het programma. De auto komt hierbij niet in aanmerking voor kampioenschapspsunten, omdat hybride-technologie nog geen deel uitmaakt van het GT-reglement in de ALMS.

Twee Porsche-fabrieksrijders, de Fransman Romain Dumas en de Oostenrijker Richard Lietz, vormen de rijdersbezetting van de oranje/witte raceauto uit Weissach. Dumas reed vorig jaar al met de meest innovatieve GT-auto in de wereld tijdens ‘Petit Le Mans’, de ALMS-race op het circuit van Road Atlanta. Lietz nam vorig jaar en dit jaar met de hybride-911 deel aan de 24-uursrace op de Nürburgring en een aantal lange-afstandsraces op dezelfde locatie.

“Ik kijk er zeer naar uit, deze bijzondere auto op racesnelheid aan de toeschouwers in Californië te tonen. Aan de westkust van de Verenigde Staten wonen veel Porsche-liefhebbers en sommigen van hen hebben de voordelen van hybride-technologie al ontdekt in een Porsche Cayenne S Hybrid”, zegt Romain Dumas. “Ik verheug me er erg op, want Laguna Seca is een van de opwindendste circuits ter wereld. Ik ken het alleen maar van computerspelletjes en onboard-opnamen. Op papier ziet het karakter van de baan met diverse bergop- en bergaf-passages er voor onze 911 GT3 R Hybrid erg goed uit.”

De Porsche 911 GT3 R Hybrid 2.0 met twee 75 kW sterke elektromotoren op de vooras als aanvulling op de 465 pk sterke vierliter zescilindermotor achterin past perfect binnen de filosofie van ‘Porsche Intelligent Performance’. De elektrische energie wordt opgewekt tijdens het remmen en wordt opgeslagen in een elektrisch vliegwiel in de 911 GT3 R Hybrid 2.0, die na het eerste seizoen van vorig jaar verder werd ontwikkeld. Ter ondersteuning van de verbrandingsmotor wordt deze energie tijdens het accelereren automatisch naar de voorwielen geleid. Dit leidt tot een vermindering van het brandstofverbruik en vergroot de actieradius op het circuit. Bovendien kunnen coureurs met behulp van een flipper aan het stuurwiel een beroep doen op de opgeslagen energie tijdens inhaalmanoeuvres. In vergelijking met zijn voorganger werd het gewicht van de 911 GT3 R Hybrid verminderd van 1350 tot 1300 kg.

2011/08/10