Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Archief 2009

Vergeet de man met de hamer

Leusden, maandag 15 juni 2009 - Er zijn auto’s waarbij je er niet aan moet denken dat ze ten prooi vallen aan de sloopregeling. En dat geldt niet in het minst voor alle Porsches. Er zijn namelijk modellen die voor deze wettelijke regeling in aanmerking komen. Maar aangezien duurzaamheid één van de belangrijkste kenmerken van elke Porsche is, zijn er betere alternatieven. Zoals Porsche Classic.

De kwaliteit en duurzaamheid die elke Porsche kenmerkt, wordt treffend geïllustreerd door één getal: 70. Dat is namelijk het percentage nog rijdende exemplaren van alle Porsches die sinds 1949 via het officiële importkanaal in Nederland zijn verkocht. Overigens is dat ook de verdienste van de eigenaren: zij gaan doorgaans zeer zorgvuldig met hun jongensdroom om. Daarbij kunnen de officiële Porsche Centra van Nederland ook een belangrijke rol vervullen. Eigenaren van een Porsche met ervaring kunnen daar namelijk terecht voor Porsche Classic, een onderhoud- en serviceprogramma dat volledig kan worden afgestemd op individuele wensen en eisen.

Het start met de check
Eigenaren van een Porsche die (tijdelijk) niet door een Officieel Porsche Centre is onderhouden, kunnen de gratis Porsche Classic Check laten uitvoeren. Daarbij wordt hun Porsche aan een intensieve controle onderworpen. Daarbij is uiteraard veel aandacht voor het technische gedeelte, maar er vindt ook een originaliteitscontrole plaats (kleur, meeruitvoeringen etc.). Als de auto op alle punten ‘klopt’, krijgt de eigenaar een officieel geboortecertificaat ter waarde van € 50,-. Op basis van deze check krijgt de eigenaar van de Porsche een voorstel voor onderhoud a la carte. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om kosten te spreiden door reparaties gefaseerd te laten uitvoeren. Ook is het mogelijk om reparaties en onderhoud af te stemmen op een bepaald jaarkilometrage.

Vooraf helder
Porsche maakt gebruik van vaste onderhoudsprijzen. Dankzij deze Porsche Service Prijzen weten eigenaren van elk type Porsche voorafgaand aan elke inspectie precies waar ze aan toe zijn. Het onderhoud wordt tot in de puntjes uitgevoerd door specialisten, die uiteraard uitsluitend gebruik maken van originele Porsche-onderdelen. Alle werkzaamheden én de gebruikte onderdelen worden dan ook twee jaar gegarandeerd.
Porsche-eigenaren die besluiten het onderhoud van hun (toekomstige) klassieker bij één van de officiële Porsche Centra te laten uitvoeren, krijgen een gratis Classic Check ter waarde van € 99,- op de koop toe. Met deze Check krijgen ze € 99,- korting op de volgende onderhoudsbeurt. Zó houden Porsche-rijders de man met de hamer dus buiten de deur.

2009/06/15