Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Archief 2009

Jeroen Bleekemolen verdedigt titelPorsche start aflevering nieuwe 911 GT3 Cup

Leusden, 3 april 2009 - Porsche is begonnen met de aflevering van de nieuwe 911 GT3 Cup-raceauto’s voor de deelnemende teams in de Porsche Mobil1 Supercup en de Duitse Porsche Carrera Cup. De 420 pk sterke bolides zijn voor het seizoen 2009 op een aantal punten aangepast. Zo zijn de wedstrijdauto’s voorzien van een gewijzigd ventilatiesysteem, om de doorstroming van de lucht in het interieur te verbeteren. Evenals vorig jaar beschikken de auto’s in de internationale Supercup exclusief over de Porsche Ceramic Composite Brake, de remschijf uit keramiek-composietmateriaal.

De voorbereidingen van de diverse teams zijn in volle gang, want op 25 april begint het Supercup-seizoen in Bahrain. In totaal staan er elf Supercup-races in het voorprogramma van het Wereldkampioenschap Formule 1 op de kalender. Titelverdediger is onze landgenoot Jeroen Bleekemolen. De coureur uit Aerdenhout won vorig jaar met een record-voorsprong het kampioenschap. Dit jaar komt Bleekemolen in actie voor het team Konrad Motorsport.

Het seizoen in de Duitse Porsche Carrera Cup start op 17 mei in Hockenheim. Ook hier komt Jeroen Bleekemolen in actie voor het team Araxa Racing. De Duitse cup viert dit seizoen zijn 20-jarig bestaan. De tweede race van het seizoen op de Lausitzring (31 mei) is de 1.000e Carrera Cup-race in de wereld. De Duitse Carrera Cup, die rijdt in het voorprogramma van de DTM-toerwagenserie, is dit seizoen ook weer op Circuit Park Zandvoort te zien, en wel op 19 juli.

Kalender Porsche Mobil1 Supercup 2009
25 / 26 april       Sakhir, Bahrain
10 mei              Barcelona, Spanje
24 mei              Monte Carlo, Monaco
7 juni                Istanbul, Turkije
21 juni              Silverstone, Groot-Brittannië
12 juli               Nürburgring, Duitsland
26 juli               Boedapest, Hongarije
23 augustus      Valencia, Spanje
30 augustus      Spa-Francorchamps, België
13 september    Monza, Italië

2009/04/03