Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Archief 2009

Robby Naish bedwingt de `Panamera-Wave`

Leusden, maandag 13 juli 2009 - Robby Naish, 24 keer wereldkampioen windsurfen en windsurflegende, heeft een bezoek gebracht aan Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG in Stuttgart en Weissach. Tijdens een rondleiding door het Porsche Museum kreeg hij onder meer de ‘No. 1’ Porsche 356 te zien en werd hem het verhaal van de Swäbische sportautofabrikant verteld.

Na de rondleiding vertrok Naish in een Panamera, de nieuwe vierde modellenserie van Porsche, naar het onderzoeks- en ontwikkelingcentrum van Porsche in Weissach. Hier reed hij, vergezeld door Porsche-ingenieurs, enkele ronden op de testbaan in actuele modellen van de sportautofabrikant, waaronder de nieuwe Porsche 911 GT3. Tijdens het bezoek van Naish kwamen uiteraard ook de onderwerpen windsurfen en aerodynamica aan bod: in het ontwikkelingscentrum sprak Naish over de mogelijkheden om surfplanken en surfzeilen te verbeteren door ze te testen in de windtunnel.

Jongste wereldkampioen ooit
Robby Naish wordt beschouwd als een pionier op het gebied van wind- en kitesurfen. Al op dertienjarige leeftijd won de Amerikaan zijn eerste wereldkampioenschap windsurfen. Tot op de dag van vandaag is Naish nog altijd de ‘jongste wereldkampioen’ ooit. De nu 46-jarige Naish woont op Hawaï en is nog steeds een actief windsurfer. Naish is tevens eigenaar van een bedrijf dat uitrusting voor windsurfers produceert en distribueert.
 

2009/07/13