Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Archief 2008

Kampioenstitels voor Van Merksteijn Motorsport, Jos Verstappen en Porsche RS Spyder


Leusden, 18 augustus 2008 - De Porsche RS Spyder, die dit seizoen voor het eerst in Europa wordt ingezet tijdens de 1000-kilometer-races van de Le Mans Series en bij de 24 Uur van Le Mans, blijft het goed doen. In de vierde race van de Le Mans Series, de 1000-kilometer-race op de Nürburgring, behaalden Jeroen Bleekemolen en Jos Verstappen met de Porsche RS Spyder van Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur de overwinning in de LMP2-klasse voor prototypes. Daarmee stelde Van Merksteijn Motorsport met nog één race te gaan al de titel in het LMP2-teamkampioenschap van de Le Mans Series veilig. Jos Verstappen mag zich na zijn derde overwinning van het jaar voortijdig rijderskampioen in de LMP2-klasse noemen. Ook is Porsche in het merkenkampioenschap niet meer te achterhalen.

Twee maanden en twee dagen na de overwinning in de klasse bij de 24 Uur van Le Mans was er op de Nürburgring opnieuw een prachtig succes voor het Nederlandse team, dat dit seizoen een hoofdrol vervult bij de Europese première van de Porsche RS Spyder. In de kwalificatietraining reed Jos Verstappen al zonder problemen de snelste rondetijd in de klasse en in de race leidde de Nederlandse Porsche RS Spyder van start tot finish. In de beginfase was er wel een spannende strijd tussen de Van Merksteijn Motorsport-Porsche en de identieke auto van het Deense Essex-team, maar nadat de Deense Porsche van de baan was geraakt en twee ronden achterstand had opgelopen, stond niets de derde seizoenszege van de Nederlandse équipe meer in de weg. Jos Verstappen, die ditmaal samen met Jeroen Bleekemolen reed, verklaarde: "Het is fantastisch dat ik al in de voorlaatste race de titel gewonnen heb. Dit heb ik te danken aan een auto die niet alleen uitstekend te rijden is, maar ook het hele seizoen geen technische problemen heeft vertoond. En natuurlijk aan ons team, dat net zo foutloos heeft gewerkt."

Jeroen Bleekemolen, die met Jos Verstappen en teameigenaar Peter van Merksteijn al de klassezege tijdens de 24 Uur van Le Mans binnenhaalde, beleefde op de Nürburgring zijn eerste optreden met de Porsche RS Spyder in de Le Mans Series. "We hadden een probleemloze race", verklaarde hij. Bleekemolen kan komend weekeinde opnieuw een Porsche-succes toevoegen aan zijn toch al indrukwekkende staat van dienst. Op het nieuwe stratencircuit van Valencia kan hij de titel in de Porsche Mobil1 Supercup binnenhalen.

Voor Jan Lammers, die op de Nürburgring samen met de Belg Didier Theys en de Zwitser Fredy Lienhardt met de Porsche RS Spyder van het Zwitserse Horag Racing in actie kwam, verliep de race minder positief. Het team reed een tijdlang keurig op de tweede plaats, maar verloor veel tijd vanwege een probleem met de tank van de remvloeistof. Daardoor eindigde het trio slechts op de twaalfde plaats in de klasse.

2008/08/18