Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Archief 2007

Cayman S als gelimiteerde ‘Porsche Design Edition 1’Exclusieve, volledig zwarte special edition


STUTTGART – Het Duitse merk Porsche presenteert in november een nieuwe, gelimiteerde variant van zijn coupé met middenmotor: de Cayman S ‘Porsche Design Edition 1’. In deze zeer bijzondere Cayman komen diverse designdisciplines samen. De zwarte carrosserie benadrukt de puristische insteek van de 295 pk sterke sportauto en geeft tegelijkertijd een knipoog naar Porsche Design en de bekende Chronograph 1s, die Ferdinand Alexander Porsche precies 35 jaar geleden ontwierp.

De door Porsche Design ontwikkelde uitstraling geeft de Cayman S extra luxe en klasse. De zwarte lederen en alcantarabekleding sluit naadloos aan bij de verfijnde details in het interieur. Zoals bij de meters in het instrumentenpaneel, waarvan de indeling overeenkomt met die van de chronografen van Porsche Design. Glimmend zwart materiaal kenmerkt de middenconsole, het dashboard en de deurpanelen. Het driespaaks sportstuur, de versnellingspook, de handremgreep en de dakhemel zijn bekleed met griprijk zwart alcantara. Het Porsche-logo is in reliëf aangebracht in de hoofdsteunen.

De technische kenmerken zijn al even verfijnd. Onder de met tien millimeter verlaagde carrosserie regelt het Porsche Active Suspension Management (PASM) actief de hardheid van de demping. Voor nog meer rijdynamiek is met een druk op de knop de Sport-modus te activeren. Vijf millimeter brede spoorverbreders en de 19-inch turbovelgen geven de Cayman S ‘Porsche Design Edition 1’ een indrukwekkend voorkomen. Dat wordt verder versterkt door de 235/35 ZR 19-banden op de vooras en 265/35 ZR 19-banden achter.

De Porsche Design Studio – 35 jaar geleden in het leven geroepen door Ferdinand Alexander Porsche – is razendsnel uitgegroeid tot een naam met internationale allure op het gebied van industrieel design, luxe- en consumentengoederen. De maatgevende functionaliteit en de schoonheid van de ontwerpen van Porsche Design Studio komen ook naar voren in de nieuwe ‘Porsche Design Edition 1’-collectie, uiteraard uitgevoerd in zwart of matzwart.

De standaarduitrusting van de Cayman S ‘Porsche Design Edition 1’ omvat onder meer een elegante aktetas met daarin een Flat Six Chronograph-horloge, een zakmes, een zonnebril, een pen en een sleutelhanger – allemaal in het zwart, tot aan het lemmet van het zakmes aan toe, en volledig vormgegeven in de stijl van de auto.

Het luxepakket in deze Porsche blijft net zo exclusief als het aantal exemplaren dat er van de Cayman S ‘Porsche Design Edition 1’ wordt vervaardigd. Er worden er slechts 777 gebouwd en iedere auto in deze gelimiteerde serie is herkenbaar aan een plaatje op de klep van het handschoenenkastje.

De gelimiteerde zwarte Cayman met de exclusieve Porsche Design-uitrusting, inclusief aktetas, zal in Nederland € 96.000,- gaan kosten.

2007/08/14