Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Archief 2006

Formule 1 coureur kiest 911 Turbo voor straatgebruikTurbopower voor Christijan Albers

Formule 1 coureur Christijan Albers is sinds februari 2005 ambassadeur van Porsche en in die hoedanigheid bestuurt hij sindsdien een 911 Carrera S Coupé. Bij de overhandiging van die auto meldde Albers al dat een jongensdroom in vervulling ging. Nu krijgt die droom ook nog eens turbopower, want op 4 juli kreeg de coureur zijn nieuwe 911 Turbo overhandigd.

Christijan Albers kreeg de sleutels van zijn nieuwe ‘dienstwagen’ van Philip Stassen, directeur van Pon Porsche Import in Leusden. Stassen: “Christijan is één van de eersten, die in een nieuwe 911 Turbo gaat rijden. Albers en de 911 Turbo lijken in zekere zin wel een beetje op elkaar: beide hebben ze namelijk de kracht én het karakter om op het hoogste niveau te kunnen presteren. Deze auto is hem op het lijf geschreven.”

Albers: zelf rijden
Ook Christijan Albers is blij met de verlenging van zijn ‘ambtstermijn’: “Als het even kan, rij ik het liefst zelf naar de circuits – dat gebeurt uiteraard vooral in Europa. Met deze zwarte 911 Turbo, maak ik daar in ieder geval een prima entree. Ik ben het ook met Philip eens dat dit dé auto voor mij is. Ook al om dat ik in de Formule 1 één ding heb geleerd: snelheid is prima, maar het draait uiteindelijk vooral om betrouwbaarheid. Je moet te allen tijde op je auto kunnen rekenen.  Niet alleen op het circuit, maar ook op straat. Daarom is het niet toevallig dat Porsche en ik elkaar hebben gevonden.”

-

2006/07/18