Porsche - Upplev Werk 1
Upplev Werk 1
Upplev Werk 1
 

Upplev Werk 1

Historiska Werk 1. Platsen där allt började. Det var här grundstenen lades för Zuffenhausen-fabriken, och för Porsche. De tidigare produktionsanläggningarna har renoverats och glittrar nu i förnyad prakt. Här kan du diskutera dina önskemål om individualisering av din nya Porsche med experter från fabriken i Exclusive Manufakturs kundkonsultteam.

Den största upplevelsen här är nog ändå när du startar motorn för första gången – i din nya Porsche – nu finns nämligen möjligheten att hämta din bil direkt i Werk 1 i Zuffenhausen-fabriken!

Vår tillbehörsbutik finns också i samma byggnad. Låt dig inspireras eller shoppa exklusiva kläder och premiumtillbehör. Besök oss i Werk 1 och låt den exceptionella arkitekturen ta med dig på en spännande resa genom vår historia.

Werk 1

Porsche - Exclusive Manufaktur. Personlig konsultation.

Exclusive Manufaktur.

Personlig konsultation.

Porsche - Exclusive Manufaktur. Personlig konsultation.

Exclusive Manufaktur.

Personlig konsultation.

Extraordinära saker händer inte slumpmässigt. De händer på en mycket speciell plats. Handtillverkat. Med erfarenhet. Med passion. Och med inspiration från kunderna. Yrkesexperter överför dessa idéer och köparnas personlighet till bilen – och gör därmed en Porsche till ”din” Porsche.

Läs mer

Porsche - Fabriksleverans. En oförglömlig upplevelse.

Fabriksleverans.

En oförglömlig upplevelse.

Porsche - Fabriksleverans. En oförglömlig upplevelse.

Fabriksleverans.

En oförglömlig upplevelse.

Fascination för Porsche. På nära håll. Redan från första dagen med din nya Porsche – fabriksleveransdagen.
Oavsett om din Porsche levereras i Zuffenhausen eller i Leipzig har du möjlighet att lära dig mer om Porsche-märkets historia.
En höjdpunkt i Zuffenhausen är Porsche-museet. Utmärkande för fabriken i Leipzig: Porsche-racerbanan med den nya dynamiska sträckan med dess speciella hanteringssektioner.

Läs mer
Porsche tillbehörsbutik. Mode, accessoarer, fordonstillbehör med mera.

Porsche tillbehörsbutik.

Mode, accessoarer, fordonstillbehör med mera.

Porsche tillbehörsbutik. Mode, accessoarer, fordonstillbehör med mera.

Porsche tillbehörsbutik.

Mode, accessoarer, fordonstillbehör med mera.

Sportig elegans i typisk, minimalistisk Porsche-stil – det är det som gör kläderna och accessoarerna från Porsche så speciella. Besök Porsches tillbehörsbutik.

Zuffenhausen-butiken (Werk 1)
Öppettider:
måndag–fredag: 08:30 till 16:30

Du hittar information om vårt utbud i vår Porsche-onlinebutik.

Gå till Online Shop

Historia

Werk 1 – hur allt började
1938 flyttade Porsche sitt konstruktionskontor från Kronenstraße 24 i centrala Stuttgart till den nya byggnaden i Zuffenhausen. Idag är den känd som Werk 1. Det var här bilhistoria skrevs. Först med pilotserien av den blivande Volkswagen-bubblan. Och år 1939 med förfadern till alla Porsche-sportbilar: typ 64.
Tillbaka till Zuffenhausen. Produktionsförberedelserna kommer igång.
Eftersom en amerikansk lastbilsreparationsenhet var inrymd i Werk 1 hyrdes en hall i den angränsande Stuttgart-karossverkstaden Karosseriewerk Reutter & Co GmbH, där de inledande produktionsförberedelserna påbörjades.
Porsche typ 356.
Den 6 april 1950 färdigställdes den första typ 356-bilen i Zuffenhausen. Den första av 369 detta år. Utbyggnaden av Zuffenhausen-produktionsanläggningarna fortskred också snabbt: År 1952 färdigställdes byggnadskomplexet Porsche Werk 2, ritat av den kände arkitekten Rolf Gutbrod. År 1956 lämnade den tiotusende Porsche 356 produktionshallarna, som ständigt expanderades och utvidgades.
Tillbaka till Werk 1.
År 1956 kunde vi flytta tillbaka till Werk 1. Här låg racingavdelningen och utvecklingscentret fram till 1971 (då utvecklingscentret i Weissach öppnades). Vid Werk 1 utvecklades även – utöver många andra förbättringar – sportbilsikonen 911, som år 1964 ersatte 356.
Werk 1-upplevelse.
Ombyggnationen av Werk 1 år 2017 skapade en plats som återspeglar de värden Porsche står för: hållbarhet, innovationsanda och en känsla av tradition. Dess exceptionella arkitektur tar med dig på en spännande resa genom Porsches historia. Och den pågående utbyggnationen av fabriken gör att du kan få en glimt av bilindustrins framtid.

Ankomst