Porsche Hold deg skarp og fokusert.

Hold deg skarp og fokusert.

Connect
Lesetid: 5 min
1/1/2019

Andreas Müller tjener godt på skjeggtrenden. Sammen med broren Christian driver han som tredje generasjon barbersalongen 'Mühle Rasukultur'. Han tar oss med på en utflukt i sin Porsche Cayenne S til favorittstedet sitt i Erzgebirge. Gjennom Porsche Connect fikk han informasjon om utfordrende kjøreforhold og hvordan oppnå den perfekte kontakten med veien.

«Dette blir bra», tenkte Andreas Müller der han for første gang så sin elfenbeinshvite Porsche 356 B i Rotterdam havn. Han hadde kjøpt denne oldtimeren for noen måneder siden, uten å ha sett annet enn bilder av den. Bildene var imidlertid nok til å få hjertet til å slå litt fortere. «Med en 356 føles reisen aldri lang, og det fascinerer meg fortsatt. Den gir alltid en opplevelse av perfeksjon, glede og ytelse utenom det vanlige», sier 42-åringen mens han stiger inn i sin hvite Porsche Cayenne S. Målet for dagens utflukt er en av barndomsfavorittene i saksiske Erzgebirge.

Nyt fred og ro – med My Porsche App trenger ikke Andreas Müller å tenke på annet enn å nyte det vakre landskapet i Erzgebirge i fulle drag.

Alt er sjekket før avreise.
Entreprenøren brukte My Porsche App til å konfigurere strekningen til favorittstedet allerede fra kontoret før kjøreturen begynte. Gjenværende rekkevidde, oljenivå og kjørelengde er sjekket. «Med Car Remote-pakken kan man planlegge en tur ned til minste detalj før man setter seg i bilen. Dermed sparer man seg for mye stress underveis. Det er allerede nok ting å tenke på, så jeg setter stor pris på å få slippe å bry hjernen med hvor jeg finner nærmeste bensinstasjon eller en god restaurant», sier Müller.

Snøen knaker under skoene og stegene blir lengre og raskere jo lengre han går. Han har matet inn «Viechzig» i ruteplanleggingen i My Porsche App, selv om han trolig ville ha funnet frem til utkikkspunktet selv med bind for øynene. Når den lille stien ender i bygda Hundshübel, er Müller i en annen verden. Han ser ut i det fjerne.

«Med Car Remote-pakken kan man planlegge en tur ned til minste detalj før man setter seg i bilen. Dermed sparer man seg for mye stress underveis.»

Perfekt ned til minste detalj.
I dag vil han ta nye bilder for Instagram-kontoen til Mühle Manufaktur, Müller bøyer seg og tar opp to never med snø som han sprer utover trebordet på utkikksplattformen. Han kikker stadig opp mot sola og prøver å finne riktig posisjon for å unngå å få med lange skygger når han fotograferer. «Det er noe magisk med det å fotografere en pensel med treskaft ute i naturen», forklarer han.

Bildene ble gode. Müller følger stien tilbake. Gangfarten har blitt mye lavere. Han gynger litt mens han går, tier og ser på smarttelefonen sin. Han leker med My Porsche App og aktiverer Risikoradar-funksjonen. «Uansett hvilken Porsche man kjører, er kontakten med veien alltid ekte og direkte. Hver eneste Porsche er sportslig og føles oppriktig. Jeg har ingen anelse hvordan det henger sammen, med det er definitivt dette som skaper myten rundt Porsche», sier han. «Når jeg kjører i 356-en, vinker fremmede til meg, blinker med lysene eller holder tommelen opp – tilbakemeldingene er alltid positive.» Han er fascinert av teknologien i Cayenne S som ikke finnes i 356-en. «Det elektroniske grensesnittet mellom fører og kjøretøy er perfekt ned til minste detalj.»

Betryggende «Made in Germany». For Mühle har tilbakemeldingene fra andre land innvirkning på den videre utviklingen av bedriften, og er med på å prege varemerket. «Kvalitetsstempelet 'Made in Germany' er verdt mye i Asia, og har en betryggende effekt. Vi hadde flaks som fanget opp trenden med våtbarbering til nøyaktig riktig tid i Kina.»

I dag ville Müller heller ha studert industridesign enn teologi, og helst jobbet med produktdesign og -emballering. «Fundert over kostnader, forbruk, perfeksjonerte former, kjent på og prøvd ut materialer», sier han og stopper plutselig opp. Deretter ler han over ordvalget sitt. «For noe tøys, det er jo akkurat det jeg gjør nå». Men uansett hvilket studium han ville ha valgt, er trebarnsfaren krystallklar på at han etterpå ville ha jobbet i familieforetaket. «Årsaken er enkel: familie».

Tilbudet som er beskrevet her, gjelder en Cayenne S modellår 2019. Tjenestene det vises til, er tilgjengelige i Tyskland.