Porsche Koble til med den perfekte bølgen.

Koble til med den perfekte bølgen.

Connect
Lesetid: 5 min
1/5/2019
Koble til med den perfekte bølgen.
 

Ken Hake. Han har sett alle verdens hav. Likevel kan Ken Hake godt tenke seg å dra tilbake til stedet der det hele begynte, og hvor bølgene er mindre: til Sylt. Av og til finner man veien hjem først etter noen omveier. I dag er det Porsche My Porsche App som skal lose han til havn. Vi har tatt fra ham hans elskede 911 for en dag og lastet inn surfebrettene hans i en Porsche Cayenne Turbo.

First Mile. Pappa Hake kjører sin Porsche 911 ut av garasjen for å la Ken hente noen av de 25 surfebrettene sine og stue dem inn i Cayennen. Det er da heller ikke noen hvilken som helst Porsche 911, men en av 200 produserte fabrikktrimmede 964 Turbo 3.3.

«Øybarnet», som Ken kaller seg selv, må nå klare seg uten sin Porsche 911 Carrera 3.2 i 24 timer. Cayenne og en oppgave venter: tiden har kommet for å teste ut Porsche Connect-funksjonene. Ken har forberedt seg og allerede planlagt en rute for dagen ved hjelp av Porsche My Porsche App. Slik det alltid er i livet til en surfer, er neste stopp den perfekte bølgen.

«Det overrasker meg hvor ukomplisert overgangen fra smarttelefon til Connect-systemet i kjøretøyet er, og hvordan jeg blir guidet til målet helt enkelt og uproblematisk.»

«Da jeg var liten, brukte faren min kart for å finne frem. Den tid er heldigvis forbi. Jeg synes det er supert at jeg kan sitte hjemme på sofaen og konfigurere en ny rute via smarttelefonen min. Deretter er det bare å sette seg i bilen og kjøre», sier 39-åringen, mens han kikker på telefonskjermen.

«First Mile/Last Mile Navigation» er en appbasert tjeneste fra Porsche som gir smidig navigering til bilen, i bilen og det siste stykket fra parkeringen frem til målet. «Appen er imponerende bra integrert. Det overrasker meg hvor ukomplisert overgangen fra smarttelefon til Connect-systemet i kjøretøyet er, og hvordan jeg blir guidet til målet helt enkelt og uproblematisk», forteller Ken, som i dag setter sin lit til Porsche Connect i jakten på uoppdagede surfesteder. Den utvidede navigeringen via smarttelefon loser Ken ikke bare til den siste kilometeren, men til den siste meteren. Det er kun i vannet han må klare seg selv.

«Tilknytningen jeg føler til merket, gjelder lidenskapen Porsche, ikke statussymbolet Porsche

Det tyske surfemiljøet ble dannet på Sylt for nesten 70 år siden. Ken hadde så vidt lært å gå før han lærte å skate og surfe. Senere ble han tysk mester i surfing og kom med på landslaget. Som 18-åring flyttet han til San Diego i USA. Der studerte han økonomi og markedsføring og jobbet i en skatebutikk på si. Etter å ha fått et enestående jobbtilbud, flyttet han i 2010 til Hamburg og mer hjemlige trakter, der han nå bor sammen med sin kone og datter. Han har i dag sitt eget merke, «Marine Machine», og jobber som agent i motebransjen.

I tillegg til lidenskapen for surfing og skateboard, har luftkjølte Porsche-kjøretøy en særlig plass i Kens hjerte. I august 2018 startet han derfor festivalen Petro-Surf på Sylt sammen med kompisen Angelo Schmitt. «Det finnes heftige bilfestivaler og surfefestivaler over hele verden, men ingen arrangementer som kombinerer surfing og luftkjølte Porsche-kjøretøy. Det finnes mange som lever for merket Porsche og elsker luftkjølte modeller. Tiden var inne for et treff utenom det vanlige», forklarer Ken. «Min 911 er for meg frihet, og jeg elsker å kjøre den. Den er som en mekanisk bror.» Petro-Surf, som er satt sammen av ordene petrol, retro og surfing, er for Ken en sammensmelting av to lidenskapelige kulturer, og uttrykker en livsfølelse. Ken har i lang tid planlagt sin andre Petro-Surf-festival i juli 2019.

Tilbudet som er beskrevet her, gjelder en Cayenne Turbo modellår 2019. Tjenestene det vises til, er tilgjengelige i Tyskland.