Porsche Berlin i sanntid.

Berlin i sanntid.

Connect
Lesetid: 5 min
1/3/2019

Alina Knott. Hun liker kombinasjonen av kraft, fart og estetikk. Det er ingen biler som forener disse egenskapene sterkere enn Porsche, mener kunstner Alina Knott. Bilturen gikk til hennes analoge atelier ved Dianasee i en Porsche 718 Boxster GTS hvor hun skulle vise oss «sitt» Berlin. Navigasjon med trafikkinformasjon i sanntid gjør det mulig å slippe unna bilkøene i hovedstaden.

Hun holder fargepaletten i venstre hånd, og en stor, rød fargeklatt avtegner seg mot en tørket, mørkeblå bakgrunn. I dag legger hun siste hånd på verket: et maleri av en rød Porsche 911 mot en blå bakgrunn. «Jeg holder alltid på med flere bilder samtidig, ettersom hvert lag med oljefarge tørker svært sakte», forklarer en fullstendig hvitkledd Alina Knott.

Den 14-årige chihuahuaen Dauphine følger trofast med. «Ideene mine krever disiplin og stillhet. Når jeg maler, verken hører eller tenker jeg på noe. Det er som å være i en annen dimensjon. Jeg har ingen følelse av tid når jeg står foran et lerret», forteller 44-åringen mens hun begynner å male B-stolpen på 911. Det blir en presis linje i dyprødt. Hun blander inn litt svart – lysreflekser og skyggeeffekter er viktige for henne. Plutselig holder hun pusten og maler dørkantene uten å løfte penselen av lerretet. Deretter tar hun noen skritt tilbake; tre, kanskje fire meter. Smilet brer seg.

«Jeg vet veien til vennene mine (...), men midt på dagen er det mye som skjer, så da er jeg glad for å få trafikkinformasjon i sanntid, slik at jeg kan unngå å bli stående i lange køer.»

Avreise med digital støtte. Hun går ut på terrassen og kikker inn på maleriet gjennom det store vinduet. Knott kaster et tilfreds blikk i den andre retningen, trekker pusten dypt og ser ut over Dianasee. Med den blikkstille overflaten virker det nesten som avtalt spill mellom kunstner og sjø. Hun plukker opp sin tilårskomne firbeinte venn og forlater atelieret. I dag er kalenderen uvanlig fullspekket. Først møter hun en venn, som kaller seg kort og godt Ole, i Porsche Design Store på Kurfürstendamm. Ole kjører en Porsche 911, modell 930 Turbo. Bildet som Knott har malt av denne oldtimeren, har han hengt opp i butikklokalet. Deretter har hun avtalt å møte Gregor Andréewitch, hotelldirektør på Waldorf Astoria, som fra mai av skal stille ut noen av kunstverkene hennes. På kvelden skal hun og ektemannen Jens på opera, men én ting om gangen. Nå gjelder det bare å sette seg i bilen og tre inn i Porsches digitale verden.

Porsche som livsfølelse. Privat kjører Knott vanligvis en Porsche 911 Carrera 4 GTS. Den kjører hun ikke bare i byen, men også gjerne på bane. Hun har imidlertid aldri kjørt Boxster før, så Porsche Drive har i dag ordnet henne en, slik at hun kan teste ut noen av funksjonene fra Porsche Connect. Via My Porsche App sender hun kalenderoppføringene samt destinasjonene sine til Porsche 718 Boxster GTS. «Jeg vet veien til vennene mine fra Porsche Design og Waldorf Astoria, men midt på dagen er det mye som skjer, så da er jeg glad for å få trafikkinformasjon i sanntid, slik at jeg kan unngå å bli stående i lange køer», forteller kunstneren, som opprinnelig kommer fra Ukraina. Hun trykker på berøringsskjermen og søker på nett etter en restaurant mellom Porsche Design Store und Waldorf Astoria. I dag handler det imidlertid ikke om å finne en bedre middag, men om å oppdage nye steder, tilegne seg kunnskap og bli kjent med funksjonene i My Porsche App. Noen minutter senere sitter Knott i 718 Boxster GTS og kobler Porsche Connect til PCM i roadsteren.

Tilbudet som er beskrevet her, gjelder en 718 Boxster GTS modellår 2017. Tjenestene det vises til, er tilgjengelige i Tyskland.