Porsche Enkelthetens eleganse.

Enkelthetens eleganse.

Connect
Lesetid: 3 min
1/6/2019

Når du møter Stefan Bräutigam virker han som en avslappet, selvtilfreds fyr. Men når du ser designarbeidet hans og antalletinternasjonale priser han har vunnet, får du en ide om at bak denne fasaden ligger en lidenskap for fart. Vi ønsket å finne ut mer, og det var grunnen til at vi besøkte designeren på hans hjemsted i Hamburg, hvor vi ga ham muligheten til å teste den nye Porsche 992 Carrera S og Connect-tjenestene.

Visuell inspirasjon. Stefan Bräutigam lager klar bilder til et moodboard som han bruker når han legger frem ideer og tanker for designteamet.

"Jeg har vært en stor Porsche-fan helt siden barndommen."

Vi møtte Stefan Bräutigam etter lunsj når han nøt en kopp av sin favorittkaffe. Han inviterte oss til å besøke designbyrået sitt - en bygning i rød murstein i Hamburg-Ottensen som kombinerer grov, hanseatisk industrisjarm med et moderne interiør. Som medgründer og eier av "Bräutigam & Rotermund" har han klart å gjøre lidenskapen sin til en karriere. Hans visjon? Å bruke strenge merkevareprinsipper for å hjelpe merkevarer til å bli mer gjenkjennelige. To år etter at selskapet deres ble grunnlagt, ble han og hans partner kåret til Årets nykommerbyrå 2014 av den anerkjente Art Director-klubben i Tyskland. Et av de nåværende prosjektene er den nye bedriftsdesignen for Hamburg Reeperbahn Festival, Europas største klubbfestival.

Hva inspirerer ham? Sportsbiler fra Zuffenhausen med sitt perfekte veigrep. Han er spesielt glad i 1992 964 C2 i svart - hans absolutte drømmebil helt siden barndommen. I dag gjør skjuler han ikke sin begeistring over utsiktene til å kjøre den nye 992 Carrera S med Porsche Connect. Solen kommer fram over Hamburg og vi vet at: Nå er det på tide å klatre om bord. My Porsche App er nettopp installert på smarttelefonen og venter allerede på å koble seg til sportsbilen.

Stress ut, inspirasjon inn. Stefan Bräutigam tar på seg solbrillene sine og klatrer inn. Det er på tide å ta en tur rundt i gatene i Hamburg. Før han starter kobler han My Porsche App på telefonen sin til bilen, og overfører sin tiltenkte destinasjon direkte fra kalenderen til PCM. Det intuitive brukergrensesnittet er raskt tilgjengelig for designeren som har mye digital erfaring. Han smiler: En rask sjekk av været - og bruker selvfølgelig bilens PCM. Hamburgs borgere er godt kjent med dårlig vær. Men i dag er vi heldige: Sol hele veien.

Når vi kjører kan vi føle at dette er hans by. For ham er nesten hvert hjørne knyttet til ansikter og minner. Fester, utstillinger, konserter, - men også rolige stunder i parkene ved Elben og de uendelige åpne områdene i havnen. Han peker entusiastisk på et nytt bygg som han ikke hadde lagt merke til før. Han liker å bo her i Hamburg med familien og er godt integrert i lokalsamfunnet. Han deltar mye på Porsche-arrangementer og møter andre entusiaster både personlig og online, spesielt #heckcrew. At hans kjærlighet til god bildesign også er en del av hans hverdag kommer tydelig frem i innleggene på Instagram-kontoen hans, der han liker å profilere sportsbiler med et trent øye. Vi oppdager et annet talent: Han har en utmerket kjørefølelse i svinger og vet nøyaktig hvilke øyeblikk som passer for avslappet cruising eller elegant akselerasjon.

"På grunn av jobben min som designer er jeg naturlig nok åpen for innovasjon, og jeg var veldig interessert i å teste Porsche Connect-tjenestene."

Vi parkerer 911 på et av favorittstedene i Oberhafen-distriktet i Hamburg for å ta et suvenirfoto. Som en digresjon forklarer han også de forskjellige stilene til gatekunstkunstnerne som har satt sitt preg på de gamle industrifasadene langs Elben. Etterpå drar vi tilbake til byrået. Vi snakker litt om dagen. Etter hans mening har Porsche tolket digitaliseringen perfekt med Connect-tjenestene sine, noe som gjør livet enklere: Mindre stress fra trafikkork, perfekt kontroll over kjøretøyets forbrukstall og status - og tilgang til de beste sangene på hans mange musikkspillelister til enhver tid. Et av aspektene ved jobben som Stefan Bräutigam liker best, er innovative verktøy som gjør livet enklere – den nye 992 Carrera S og Connect-tjenestene gjør absolutt det. Når han parkerer på byråets parkeringsplass rett ved siden av sin egen klassiske bil, kommer han seg ut og lar øynene vandre mellom de to modellene, som er delt av mer enn tre tiår med bilhistorie. Heldigvis trenger han ikke velge mellom dem.

"Du kan tydelig føle at Porsche DNA har gjennomgått en videreutvikling. Det er veldig interessant å se hvordan digitalisering har skjedd her også. Appene blir en del av hverdagens rutine og gjør virkelig livet mye enklere."

"Jeg elsker å bo i Hamburg. Jeg føler meg helt hjemme fordi det er så mange kontraster her, men allikevel ser alt ut til å fungere i harmoni. Det finner jeg inspirerende."